Hírmorzsák 2014-12-24 (21:15)

Josh Smith a Houstont választotta. Három évet hosszabbított McHale-lel a Rockets. Varejao Achillese elszakadt, lőttek a szezonjának. Cserélt a Suns és a Pistons. A Cleveland a Bostonnal szeretne háromcsapatos cserét összehozni. Stephenson egyre biztosabb abban, hogy marad a Hornetsnél.

Lezárult a Josh Smith-ügy, az erőcsatár a Houston Rocketset választotta - hivatalosan magyar idő szerint 11 óra után kerül le waiverről, ezt követően írhat alá ténylegesen is. Smith azokra a csapatokra szűkítette opcióit, akik kezdő pozíciót tudtak neki ajánlani, így maradt a Rockets és a Miami Heat, a Houstonnál azonban együtt játszhat gyerekkori csapattársával és legjobb barátjával, Dwight Howarddal. Valószínűleg két évre a bi-annual kivételért ír majd alá, azaz egy évre valamivel több mint két millió dollárt fog zsebre tenni a Rocketstől.

A Houstonnál még egy megállapodás volt a mai napon: Kevin McHale-lel három évet hosszabbítottak összesen 13 millió dollárért, így 2018-ig van szerződése a szakembernek, aki 2011-ben, Rick Adelmantól vette át az együttest.

Cserélt a Phoenix Suns és a Detroit Pistons, igaz, nem túl nagy volumenű tranzakcióról van szó, hiszen Stan Van Gundyék Tony Mitchellt adták Anthony Tolliverért. A jókezű magasember nyáron írt alá az arizonaiakhoz, Smith távozása után lehet helye a rotációban, ráadásul kinti dobóként ki tudja nyitni kicsit a pályát a többieknek, ezzel nagy gondjai voltak a Pistonsnak eddig. Mitchell a tavalyi draft 37. helyén kelt el, valószínűleg a Suns csak spórolni akart némileg Tolliver elküldésével - utóbbi 3 millió dollárt keres, míg Mitchell alig valamivel többet mint 800.000.

Óriási vérveszteség érte a Cleveland Cavalierst, miután a ma reggeli MRI vizsgálat által kiderült: elszakadt Anderson Varejao bal Achillese, és a brazil magasember a teljes hátralévő idényt kihagyja.

A Cavs eddig is megpróbált egy jól védekező magast szerezni, de most gyakorlatilag létszükséglet lesz ez számukra, hiszen Tristan Thompson és Kevin Love mellett nem sok bevethető emberük van. Brian Windhorst és Marc Stein (mindketten ESPN) értesülései szerint nemrég meg is próbáltak összehozni háromcsapatos cserét a Boston Celtics segítségével. A Cleveland Timofey Mozgovot vagy Kosta Koufost akarja, de úgy tűnik, hogy Dion Waiterst nem akarják értük adni - vagy a többi csapatnak nem kell a dobóhátvéd -, így jöhetne képbe a Celtics, akiknek viszont draftjogok kellenek az együttműködéshez.

A Charlotte Hornets dobóhátvédje, Lance Stephenson tegnap Brooklynban ruhákat és cipőket adományozott gyerekeknek, és eközben adott interjút: elmondása szerint egyre biztosabb benne, hogy marad a Hornetsnél ebben az idényben, és megpróbálja beváltani a hozzá fűzött reményeket, bebizonyítani, hogy érdemes volt őt leigazolni. Stephenson négy összecsapás óta pihen sérülése miatt, mind a négy találkozót megnyerte csapata, és már csak három meccsre vannak a keleti 8. helytől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus