Hírmorzsák 2014-12-25 (11:45)

Kenyon Martin szívesen játszana a Cavsnél, a Cleveland már megkereste Jermaine O'Nealt is. A Heatnél többen úgy gondolják, LeBron már régen tudta, hogy vissza fog menni a Cavaliershez. A Houston öt játékost cserélhető státuszba tett, mielőtt leigazolnák Josh Smith-t. Smith csak egy évre írt alá, anyagilag viszont hatalmasat nyert. Bosh és Durant sem játszik ma. Kobe még mindig bízik a Lakers vezetőségében. A Knicksnél az állománnyal van a baj, nem a rendszerrel. Karácsonyi ajándékok: Wall, Lin.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) Kenyon Martinnal beszélgetett, aki az újságírónak elmondta, nagyon is érdekli őt a lehetőség, hogy a Cleveland Cavaliersnél játszon. Mint arról tegnap este beszámoltunk, az ohiói gárda tegnap az egész szezonra elvesztette Anderson Varejaót, akinek elszakadt a bal Achillese, így a rövid magasemberrotáció még tovább vékonyodott. Martin elmondása szerint azonnal a segítségére tudna lenni a csapatnak, egészséges és készen áll a játékra.

A Clevelanddel kapcsolatban azonnal felmerült Jermaine O'Neal neve is, a magasember pedig Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) elmondta, a csapat meg is kereste, de neki legalább 2-3 hét kell, mire olyan formába kerül, hogy játszani tud. Hamarosan egyébként meghozza a döntést, hogy folytatja-e egyáltalán, és eddig a Dallas Mavericks tűnt elég biztos befutónak vele kapcsolatban. Beszélt is már pár csapattal személyesen is, de a Cavaliers nem volt köztük.

Ma este összecsap egyébként a Cleveland Cavaliers a Miami Heattel, először tér vissza LeBron James korábbi csapatához. Barry Jackson (Miami Herald) forrásai szerint hiába van jó viszony például Dwyane Wade és LeBron között továbbra is, a Heat vezetőségében többen is neheztelnek Jamesre, mert úgy gondolják, jóval döntése és Pat Riley-val való találkozója előtt tudta már, hogy vissza fog menni a Cavshez, kivárása pedig nagyban rontotta a Miami esélyeit a szabadügynökpiacon. Ezek a Miami alkalmazottak úgy érzik, Jamest inkább érdekelte az, mit szól majd döntéséhez a közvélemény, és szerintük LeBron nagyobb beleszólást akart a személyi kérdésekbe, bizalmasainak pedig nagyobb szerepet a franchise-nál.

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Houston Rockets megpróbál cserélni, mielőtt leigazolnák hivatalosan is Josh Smith-t. A texasiak kerete 15 fős, így valakit ki kellene tenniük, hogy beférjen Smith, és eleinte úgy tűnt, erre Tarik Blacknek lett volna a legnagyobb esélye. Daryl Morey azonban megpróbál valakit elpasszolni egy kisebb értékért, mielőtt ez megtörténne, így nem "ingyen" vesztenének el valakit: Black mellett Isaiah Canaan, Nick Johnson, Clint Capela és Joey Dorsey kerültek fel azok közé a nevek közé, akiket szívesen elcserélne most a Rockets.

Josh Smith-hez kapcsolódik még két dolog. Egyrészt Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) megerősítette, amit Jonathan Feigen (Houston Chronicle) is írt már: az erőcsatár egy évre írt csak alá a Rocketshez, nem kettőre. Másrészt óriási szívességet tett neki a Detroit Pistons azzal, hogy szabadlistára tették, mivel eddig le kellett adóznia az évi 13.5 milliós szerződését, mostantól azonban az a pénz, amit a Detroittól kap, adómentes - mivel nem lép pályára a Pistonsban, így Michigan állam adószabályai már nem vonatkoznak rá. A texasi adószabályokat kell majd esetében alkalmazni, de csak a 2.07 millió dolláros bi-annual kivételére, a Pistonstól kapott pénzére nem. A számolgatások alapján ezzel további 1.3 millió dollárhoz jut majd Smith.

Két játékos biztosan nem játszik ma az eddig kérdéses emberek közül. Mint arról az előbb írtunk is, a Miami Heat a Cleveland Cavalierst fogadja, Chris Bosh pedig továbbra sem állhat csapata rendelkezésére. Másrészt Kevin Durant sem segítheti az Oklahoma City Thundert - azóta nem lépett pályára, mióta kiment a jobb bokája a Golden State Warriors elleni mérkőzés első félidejének legvégén.

A Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant Sam Amicknek (USA Today) elmondta, hiába maradtak le Rajon Rondóról is Carmelo Anthony után, továbbra is bízik a vezetőségben. Bryant szerint Mitch Kupchakék megtették, amit lehetett, nem ezen múlott, egyszerűen nem tudtak eleget ajánlani.

A New York Knicks pocsék szezont fut, Derek Fisher pedig minden idők ötödik legrosszabb mérlegével kezdi edzői pályafutását (5-25) azok között a trénerek között, akik legalább 30 meccsig kispadon ültek. Marc Berman (New York Post) úgy tudja, New Yorkban már vannak olyan hangok, miszerint el kellene vetni a Triangle Offense-t, mert az az oka a gyengélkedésnek, de egy Fisherhez közeli forrás szerint egyszerűen nincs elég jó állományuk. A forrás szerint pocsék kerettel kell dolgoznia az edzőnek a tulajdonos beleszólása és az Isiah Thomas-féle időszak elrontott döntései miatt. A ligában legalább fél tucat pocsék csapat van a meg nem nevezett illető szerint, a Knicks pedig egyértelműen közéjük tartozik.

A végére maradtak a karácsonyi ajándékok. A Washington Wizards irányítója, John Wall nem cifrázta a Drew Goodennek szánt csomagot, az árát sem feltétlenül titkolta. A Los Angeles Lakers irányítója, Jeremy Lin pedig névre szóló fejhallgatókat csináltatott csapattársainak.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus