Hírmorzsák 2014-12-26 (21:30)

Black waiveren, Josh Smith hivatalosan is a Rocketsnél. Wall-t 15.000 dollárra, Acy-t egy meccsre büntették. LeBron nem érti, hogy ha egy játékos dönt, azt miért kérdőjelezik meg mindig, és ha egy csapat hoz egy döntést, azt miért fogadja el mindenki. Stephenson a hétvégén még biztosan nem játszik. Draymond Green szerint túl kedvesek voltak a Clippers ellen. Marc Gasol nagyon nem várja a nyarat. A Cavs a nyáron megkereste a Lakerst Sacre miatt. Nash először találkozott csapatával, mióta befejezte az idényt.

Több hivatalos dolog is történt ma délután. Egyrészt a Houston Rocketsnek nem sikerült elcserélnie senkit, így kitették keretükből Tarik Blacket, Josh Smith pedig aláírt a csapathoz. A játékos túlvan a fizikai felmérőn, be fog melegíteni, és valószínűleg játszik is a Memphis Grizzlies elleni összecsapáson hajnalban. Black iránt több együttes is érdeklődik, szinte biztosan nem lesz szabadon igazolható, hanem waiverről valamelyik gárda el fogja vinni jelenlegi, nagyjából fél millió dolláros szerződésével.

Az is eldőlt, hogy a New York Knicks - Washington Wizards mérkőzésen történt összetűzés mindkét főszereplőjét megbüntették. John Wall 15.000 dollárral lett szegényebb, mert meglökte Quincy Acy-t, míg utóbbi egymeccses eltiltást kapott az általa kiosztott könyökös miatt.

Szinte csodaszámba megy, de Steve Nash ma hajnalban "csatlakozott" a Los Angeles Lakershez - boldog karácsonyt kívánt a többieknek a chicagói reptéren, mielőtt elutaztak volna. A kanadai irányító először volt az aranysárga-lilák "környékén", mióta hivatalosan is befejezte erre az idényre.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy a RealGM információi szerint a nyáron megkereste őket a Cleveland Cavaliers, Robert Sacre iránt érdeklődtek az ohióiak. Azt nem tudni, meddig jutottak a beszélgetések, a portál viszont úgy tudja, azóta nem nagyon került szóba újból a téma - még Anderson Varejao sérülése ellenére sem.

Ha már a Cavs: LeBron Jamest a riporterek faggatták Miamibe való visszatéréséről, mire a játékos egy kérdéssel válaszolt. James azt nem érti, hogy ha egy játékos választ magának egy klubot, és otthagyja az előzőt, akkor mindig felmerülnek azok a kérdések, hogy miért tette ezt vagy éppen azt. Ha pedig egy klub dönt úgy, hogy más játékos után néz, azt sosem kérdőjelezi meg senki, az rendben van. Fogalma sincs, miért van ez így. Példaként felhozta a Detroit Pistonst, akik kitették Josh Smith-t, mert úgy érezték, így jobb nekik. Ha azonban ő vagy bármelyik játékos szabadügynökként döntést hoz, mindig van visszhangja, bármit is cselekedjen.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford elmondta, dobóhátvédjük, Lance Stephenson ezen a hétvégén még biztos nem játszik, legkorábban hétfőn térhet vissza, és ez is egy nagyon optimista becslés. Clifford szerint jól döntöttek, hogy kiültették az alhasi fájdalmakkal küzdő játékost, nagyon nehéz megmondani egyébként előre, mennyit kell kihagynia. Egyelőre még csak annyira van jól Stephenson, hogy elkezdhetett dobálni, semmilyen más munkát nem tudott még végezni.

Ma hajnalban a Golden State Warriors vereséget szenvedett a Los Angeles Clipperstől, Draymond Green pedig az ESPN munkatársának elmondta, szerinte egyszerűen túl kedvesek voltak a pályán. Lehet, hogy a karácsonyi hangulat volt az oka, nem tudja pontosan, mi okozhatta, de ez egy unalmas meccs volt számára. Green szerint mindenki tudja, hogy a két csapat nem igazán kedveli a másikat, mégis próbáltak úgy tenni, mintha jóban lennének. Megkérdezték, hogy van-e valaki, akit kifejezetten nem tisztel a Clipperstől, amire azt válaszolta, hogy természetesen van - azt nem árulta el, ki.

A Memphis Grizzlies centere, Marc Gasol Ian Thomsennek (nba.com) elmondta, egyáltalán nem várja a nyarat, egyszer már volt szabadügynök, és nem igazán élvezte a helyzetet. Nem tudja, hogyan áll majd a dolgokhoz januárban, de nagy döntést kell hoznia, hiszen a következő öt évéről dönt. Bármelyik együttest is választja majd, azt a csapatot, azt a várost fogja képviselni. Így nevelték őket Spanyolországban, hogy ne csak magukra gondoljanak állandóan, hanem a közösségre, a franchise-ra, ahol játszanak. Azt is hozzátette Gasol, hogy nagyon hálás a Memphisnek mindenért, ami eddig történt vele.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus