Hírmorzsák 2014-12-27 (11:30)

Garnett fejében ott van a visszavonulás gondolata. Deronnak nincs gondja azzal, hogy a padról érkezik, a cserepletykákkal nem foglalkozik. A Miami megkapta a 2.65 milliós DPE kivételt, Blatche-t akarják. Aaron Gordon levehette a járógipszet, de még rendes tempókat sem dobálhat. Black továbbra is nagyon kedveli a Rocketset, megérti, hogy ilyen az üzlet. McHale egyelőre nem akarja meghatározni Josh Smith szerepét, az érintett szerint a Houstonba illik legjobban a játéka. Jerebko szerint több ideje lesz Smith távozását követően, Van Gundy pedig Tollivert dicsérte. Varejaót megműtötték. Napier az új Toyota reklámban (videó).

A Brooklyn Nets veterán magasembere, Kevin Garnett a Boston Celtics elleni mérkőzést követően elmondta, a visszavonulás gondolata folyamatosan ott van a fejében, ha bevallja, ha nem, és őszintén szólva elég sokszor eszébe jut. Találkozott néhány napja Paul Pierce-szel New Yorkban, és beszélgettek is erről. Karrierje ezen szakaszában már mindenért hálás, semmit nem vesz készpénznek, és ilyenkor bizony többször is bevillan neki, hogy abbahagyja. Nemcsak a bostoni, de pályafutásának korábbi időszakait is egyre jobban értékeli. Ez nem azt jelenti, hogy akkor nem tette meg, de most, hogy tudja, az utolsó napjai ezek profi kosarasként, még többre tartja, ami vele történt. Nagyon szerencsésnek érzi magát.

Szintén a Brooklynhoz tartozik, hogy irányítójuk, Deron Williams tegnap este visszatért, ám nem kezdett, elmondása szerint ez azonban nem zavarja, amíg nyer a csapat. A játékmester Mike Mazzeóval (ESPN New York) beszélgetett, akinek elmondta, csak a csapat érdekli. Egyáltalán nem számít neki, kezd-e, ráadásul még perclimiten is van. A cserepletykákról annyit mondott, hogy akkor fog róluk beszélni, ha meg is történik egy csere, amiben ő benne van, hiszen akkor válik realitássá, addig csak szóbeszéd.

Joseph Goodman (Miami Herald) jelentette, hogy a liga jóváhagyta a Miami Heat kérelmét: Josh McRoberts egész idényre szóló sérülése miatt kaptak egy 2.65 millió dolláros DPE kivételt - március 10-ig kell felhasználniuk ezt. A floridaiak Marc Stein (ESPN) értesülései szerint ki is nézték maguknak már Andray Blatche-t, de a jelenleg Kínában játszó erőcsatár február előtt biztosan nem csatlakozhat egyetlen NBA klubhoz sem - legalábbis ameddig kínai csapata versenyben van.

A másik floridai együttesnél Aaron Gordon bal lábában novemberben tört el a lábközépcsont, 21 meccset hagyott ki azóta az újonc. Nemrég levehette a járógipszet és különböző pontokról már dobálhat, de csak úgy, ha nem rugaszkodik el a földtől - visszatérése tehát még odébb van. Gordon Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) azt mondta, szüksége van rá csapatának, mert tudna segíteni nekik, de most mindennél fontosabb, hogy teljesen meggyógyuljon, mert csak így lehet hasznos tagja az együttesnek. Ami fontos, hogy most már két cipőben járhat, nincs rajta gipsz.

Szintén a Magichez tartozik, hogy a D-Ligába, az Erie Bayhawkshoz küldték Devyn Marble-t.

Tegnap este a Houston Rockets szabadlistára rakta Tarik Blacket. A játékos Mark Bermannek (FOX 26 Houston) azt nyilatkozta, hogy egyáltalán nem volt meglepve a döntéstől. Adott volt egy nem draftolt szabadügynök, a másik oldalon pedig Josh Smith, a szupersztár. Szerinte a legtöbb GM így döntött volna, ez van, ilyen az üzlet. Ettől függetlenül nagyon hálás a Houstonnak, és még mindig nagyon szereti a csapatot.

A helyére igazolt Josh Smith-ről a vezetőedző, Kevin McHale azt mondta Jonathan Feigennek (Houston Chronicle), hogy majd idővel eldönti, mi lesz a pontos szerepe, egyelőre nem akarja meghatározni ezt. Egyelőre úgy játszanak, ahogy hozza a sors, aztán idővel ki fog alakulni minden. Smith minőségi játékos volt a ligában hosszú évekig, McHale szerint pedig az is marad még jó ideig. Maga az érintett annyit mondott, hogy azért választotta a Rocketset, mert az erősségei legjobban a Houston stílusához illenek. Lehetőségük van arra, hogy akár ebben az idényben is nagyot alkossanak a PO-ban, így ez volt számára a legvonzóbb hely.

A Detroit Pistonsnál maradó játékosok természetesen azonnal meglátták a lehetőséget, hogy Smith távozásával több játéklehetőségük lesz. Jonas Jerebko Brendan Savage-nek (MLive) azt nyilatkozta, hogy mivel magát négyesnek tartja, és a négyes posztról távozott egy játékos, így edzésen és meccseken is egy csomó idő szabadult fel számára. Úgy érzi, készen áll megtenni a következő lépést, harcolni a csapatért amennyire csak tud. A valószínűleg szintén a négyes posztra érkező Anthony Tolliverről Stan Van Gundy elnök és vezetőedző mondta azt Keith Langlois-nak (nba.com), hogy megszerzésén nem kellett gondolkodni, nagyon jó játékosnak tartja, akinek kitűnő a szerződése is.

A Cleveland Cavaliers magasemberét, Anderson Varejaót hajnalban megműtötték - mint ismeretes, Achilles-szakadása miatt a teljes hátralévő idényt kihagyja a brazil.

A végére pedig a Miami Heat újonca, Shabazz Napier, aki az új Toyota reklámban arról beszél, hogyan kell alázatosnak, szerénynek maradni:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus