Hírmorzsák 2014-12-28 (11:00)

Garnett megidézte Stephensont a Pacers ellen (videó). Amare-nak megint fáj a térde. Love életében először ülte végig a negyedik negyedet, Blatt és James is dicsérték a reakcióját a helyzetre. Van Gundy a Pistons tulajdonosát dicsérte. Stuckey szerint a Detroitnak nem kellett volna elcserélnie Billupsot. Pierce megérti a Bostont, hogy elcserélték Rondót. Nagy a tumultus a Celticsnél, Brad Stevens szerint nem is egyhamar fog a helyzet megoldódni. Magic biztatja Scottot négyszemközt. Nick Young szerint nagy szükségük lenne Kobe-ra. D-Liga (Capela, Ledo, Powell)

Kísértett a múlt ma hajnalban, amikor a Brooklyn Nets veteránja, Kevin Garnett belefújt az Indiana Pacers erőcsatára, David West fülébe. Garnett technikait kapott, majd West is, amiért utána ellökte magától KG-t - a két játékos tovább folytatta a kakaskodást, és szét kellett őket választani. Mint ismeretes, az előző idény rájátszásában Lance Stephenson fújt bele LeBron James fülébe, amivel meme-lavinát indított el az akkor pont a Pacers alkalmazásában álló dobóhátvéd.

Hiába tűnt úgy a szezon előtt, hogy Amare Stoudemire jó fizikai állapotban van, megint az oldalvonal mellé szorult térdfájdalmai miatt - amint visszatér New Yorkba, ki fogja vizsgáltatni magát, nehogy valami komolyabb baja legyen. A New York Knicks erőcsatára azt nyilatkozta Mitch Abramsonnak (New York Daily News), hogy ezen a héten valószínűleg sokat fog pihenni, és megnézik, megnyugszik-e kicsit a térde, jobb állapotba tud-e kerülni, aztán majd a Nagy Almában kivizsgálják tüzetesebben.

Az Orlando Magic elleni negyedik negyedben a Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love egyetlen percet sem töltött a parketten, pedig nem volt sérült - ilyen soha korábban nem történt vele. David Blatt vezetőedző azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer), hogy az Orlando nem nagyon nyúlt bele a meccsbe, ők pedig olyan jók voltak védekezésben a Matthew Dellavedova, Dion Waiters, Mike Miller, LeBron James, Tristan Thompson ötössel, hogy úgy döntött, ő sem változtat, nem küldi be Love-ot. Blatt hozzátette, az erőcsatárnál pozitívumként kell értékelni, hogy észrevette ezt, és támogatta is a csapatot.

Maga az érintett azt mondta, hogy minden a matchupokról szólt - ha nem emiatt történt volna ültetése, nehezebben fogadta volna el a helyzetet. Thompson azonban nagyon jó munkát végzett Nikola Vucevicen, nagyon jól fogta, nehéz dobásokba kényszerítette és blokkolt is közülük párat. Small-ballra váltott a Magic, nekik is követniük kellett, egyáltalán nem volt nehéz ezt lenyelnie. LeBron is megszólalt az ügyben, szerinte Love feláldozta magát a csapatért a negyedik negyedben, de minden alkalommal segített, szurkolt, pacsizott, amikor csak alkalma volt rá. Ez az a dolog, amiben előreléptek az idény eleje óta, és reményei szerint ezt mindenki látja, mert ő személy szerint igen.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azért tudja, hogy még két posztjával sem lehet eléggé bebetonozva: Vincent Ellisnek (Detroit Free Press) a tulajdonost, Tom Gorest dicsérte. SVG megint hangsúlyozta, amit már többször is: kétsége sincs afelől, hogy sikerül hosszabb távon változtatni a jelenlegi gyenge szereplésen, de ha nem, az nem Goreson fog múlni. Minden tőle telhetőt megtesz a tulaj, Van Gundy el sem tudja képzelni, hogy valaki ennél többet tegyen csapatáért, és nem is ismer olyan tulajdonost, aki csak megközelítőleg is olyan elkötelezett lenne, mint Gores.

A Pistons volt játékosa, Rodney Stuckey is Vince Ellisszel beszélgetett, méghozzá arról, hol rontotta el a Detroit. A hátvéd szerint Chauncey Billups cseréje volt az a mozzanat, amelyet nem kellett volna meglépnie a franchise-nak. Azt szerette volna Stuckey, ha nem ezt a döntést választják, hanem a San Antonio Spurs mintáját követik, akik a veterán sztárjaikat megtartják, és fiatal kiegészítőkkel veszik őket körbe - ez a taktika láthatóan működik is.

A Boston Celtics ikonja, Paul Pierce Jorge Castillónak (Washington Post) azt nyilatkozta, megérti volt csapatát, hogy elcserélték Rajon Rondót. Pierce szerint dönteniük kellett, hogy az irányító köré építkeznek, vagy már a jövőt kezdik el felépíteni. A kiscsatár szerint ezt csinálja minden csapat. Ha van egy sztárjátékos, de nem sikerül mellé megszerezni legalább egy másik sztárt, fiatalokkal azonban tele van a keret, akkor el kell dönteni, hogy vele vagy nélküle. Mivel a Celtics nem tudott újabb sztár(oka)t szerezni mellé, így döntöttek: Rondo nélkül kezdik el a jövőjüket tervezni.

Szintén a Celticshez tartozik, hogy a Rondo-csere után óriási tumultus van náluk, főleg magasposztokon - igazi húzóemberük nincs, olyan játékosokkal viszont tele vannak, akik megérdemelnék a játékperceket és hasznosan is tudnának teljesíteni. A vezetőedző, Brad Stevens A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) azt mondta erről, hogy szerinte jobb, ha valaki nem játszik és beszélnek erről, mint ha valaki négyperces lehetőségeket kapna. Szerinte nagyon nehéz helyzetben vannak, ráadásul ez a logjam nem fog megoldódni még jó ideig, mint ahogy az sem, hogy kik és mennyit játszanak.

Bár a nyilvánosságnak azt nyilatkozta nemrég Magic Johnson, hogy a Los Angeles Lakersnek el kellene veszítenie az összes hátralévő meccsét, négyszemközt nem ez volt a tanácsa a legendának Byron Scott felé. Az aranysárga-lilák jelenlegi vezetőedzője Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt nyilatkozta, hogy Magic bátorította őt, hogy minél többet nyerjenek, és azt mondta neki, hogy nagyon jó munkát végez a Lakersnél - Magic reményei szerint a továbbiakban is legalább hasonló szinten fog teljesíteni Scott.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Nick Young befejezte a viccelődést azzal kapcsolatban, hogy jól meglennének Kobe Bryant nélkül is. Young 6/22 volt mezőnyből az utolsó két meccsen, Mark Medinának (Los Angeles Daily News) pedig elmondta, nagy szükségük lenne Bryantre a pályán, főleg az olyan játékosoknak, mint neki, mert nagy nyomást vesz le a többiekről a jelenléte.

D-Liga mozgások is voltak tegnap este. A Houston Rockets a Rio Grande Valley Vipershez irányította Clint Capelát. Harmadjára jár majd lent a svájci center, eddig 9 meccset játszott a Vipersnél, ahol 15.4 perc alatt 9.8 pontot, 7.0 pattanót és 2.7 blokkot átlagolt. A Dallas Mavericks Ricky Ledót és Dwight Powellt is leküldte a Texas Legendshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus