Hírmorzsák 2014-12-28 (21:45)

Raduljica a Timberwolvesban folytathatja. Kobe ma már játszik, Durant még nem. Rubio még legalább két hetet kihagy. Miroticot már hármasban is próbálgatja Thibodeau. Ilyasovának ezúttal agyrázkódása van. Sullinger szerint változtatniuk kell mentalitásukon, túl puhányak. Spoelstra továbbra is optimista, szerinte fejlődnek. Lowry-nak csak a győzelem számít, Paul a Torontót dicsérte. Kerr megpróbálja megelőzni, hogy a PO-ban kapják a pofonokat a Warriors játékosai. Fisher szerint ez csak a kezdet a Knicks számára, Brian Shaw, Melo és Stoudemire is dicsérték.

A Chicago Bullsnál lassan minden magasember egészséges lesz, így a nagyon produktív Nikola Mitoric játékpercei visszaesnek. Tom Thibodeau vezetőedző azonban a New Orleans Pelicans ellen már kipróbálta hármasként is a spanyol játékost. Elmondása szerint ez még csak a kezdet volt, szeretné jobban elemezni, milyen teljesítményt nyújtott ezen a találkozón Mirotic. Thibodeau nem akarta kijelenteni, hogy kiscsatárként is szerepelni fog a jövőben Mirotic, annyit mondott, hogy ki kell találniuk, hogyan tudják úgy a pályára küldeni, hogy az hasznos legyen a csapat számára.

A Milwaukee Bucks játékosának, Ersan Ilyasovának eddig nincs túl szerencsés éve, hiszen nemrég eltört az orra, kilenc meccset ki kellett hagynia emiatt, ráadásul meg is műtötték. A török kosaras 24-én hajnalban tért vissza, de a Charlotte Hornets elleni derbin ütközött csapattársával, Zaza Pachuliával, ami miatt agyrázkódást szenvedett. Jason Kidd vezetőedző elmondása szerint az új problémának semmi köze nincs a törött orrhoz. Ilyasova kicsit jobban érezte már magát, remélhetőleg egyre jobban lesz, de úgy számolnak, hogy egy pár napig még biztosan nem lesz bevethető.

A Boston Celtics magasembere, Jared Sullinger A. Sherrod Blakely-nek (CSNNE) azt nyilatkozta, hogy másképpen kell hozzáállniuk a játékhoz. Sullinger szerint sok csapat egyszerűen fizikálisan megeszi őket a meccs közben. Azt gondolják róluk a legtöbben, hogy puhányak, túl jófiúk, és meg kell mutatniuk a többi gárdának, hogy ez nem így van.

A Miami Heatnél egyelőre nem alakul úgy a szezon, ahogy tervezték, de a vezetőedző, Erik Spoelstra továbbra is optimista. A tréner a FOX Sports Florida újságírójának azt nyilatkozta, hogy egyszerűen tovább kell csinálni a munkát, amit elkezdtek. Néha olyan mélyen van valaki az erdőben, hogy már a fákat sem látja, de ha valaki hátrébb lép egyet és objektívan nézi a dolgokat, akkor az láthatja, hogy fejlődtek. Akkor javulhatnak a legtöbbet, ha a nehézségekkel szembenéznek és tanulnak belőlük. Egyelőre még nem játszanak úgy, ahogy szeretnék, de a játékosok szerinte azt csinálják, amit kell, ennek pedig előbb-utóbb lesz eredménye.

A Toronto Raptors irányítója, Kyle Lowry 25 ponttal és 7 gólpasszal járult hozzá csapata ma hajnali, Los Angeles Clippers fölött aratott győzelméhez. Lowry Mike Ganternek (Toronto Sun) azt nyilatkozta, hogy neki csak a győzelmek fontosak. Örül, hogy egy ilyen jövőbeli Hall of Famer ellen tudott nagyszerűen teljesíteni, mint Chris Paul, de a lényeg a csapat. Paul dicsérte a Raptorst: szerinte tisztán látni, milyen szabadon játszhatnak. Szerinte Lowry nagyszerűen játszik ebben az idényben, a Toronto pedig nagyon magabiztosan, jól kosarazik.

Bár a Golden State Warriors legyőzte a Minnesota Timberwolvest, mégis úgy tűnt, hogy kiestek kicsit a korábbi ritmusból. Steve Kerr vezetőedző a San Jose Mercury Newsnak elmondta, a csapatnak még mindig vannak rossz szokásai, amit próbálnak levetkőzni, változtatni ezeken. A liga történelme azt mutatja, hogy a legnagyobb csapatoknak előbb nagy pofonokat, leckéket kellett kapniuk a PO-okban, mielőtt felértek a csúcsra, ő ezt próbálja megelőzni. Azt akarja megértetni játékosaival, hogy az világos, hogy bárkivel fel tudják venni a versenyt, ez a mérlegükből jól látszik, de nem kellene májusban úgy magukba roskadniuk, hogy "bárcsak jobban odafigyeltem volna pár labdabirtoklásnál".

Ha már szóba került a Minnesota Timberwolves, akkor hozzájuk tartozik, hogy a RealGM forrásai szerint Miroslav Raduljica és a csapat az utolsó simításokat végzik egy szezon végéig szóló szerződésen. A szerb center Kínába írt alá, miután a Los Angeles Clippers szabadlistára tette az idény előtt, de nemrég felbontotta kontraktusát kínai együttesével, így újra szabadon igazolható bárki számára.

És még mindig Minnesota: a Yahoo Sports értesülései szerint úgy számolnak Flip Saundersék, hogy Ricky Rubio valamikor január közepén térhet vissza, tehát két hetet még minimum ki fog hagyni. A spanyol játémester azt nyilatkozta, hogy minden tőle telhetőt megpróbál. Néha fáj a sérült bokája, de ezt le kell tudnia gyűrni. Rubio azt is elmondta, hogy néhány dolgot mentálisan kell megoldania, ezek sokkal nehezebbek. Ettől függetlenül a motivációja megvan, és megpróbál olyan hamar visszatérni, amilyen hamar csak lehet.

A New York Knicks pocsék szezont fut, de mindenki kiáll a vezetőedző, Derek Fisher mellett. Maga az érintett a New York Timesnak azt nyilatkozta, hogy tudva, mik a csapat tervei, számára ez csak a kezdet. A Denver Nuggets trénere, Brian Shaw azt mondta, ha Fisher megkapja a megfelelő embereket, rendbe fogja szedni a Knickset. Phil Jacksonnak elég sikeres múltja van, bár elnökként ez az első állása. Shaw ettől függetlenül úgy érzi, ha meglesznek a rendszerbe illő játékosok, jó lesz a New York.

A gárda sztárja, Carmelo Anthony annyit tett ehhez hozzá, hogy Fisher minden alkalommal nyugodt tud maradni, bármi is történik, és szerinte nagyon jó munkát végez, nem hagyja cserben a játékosokat. Amare Stoudemire szerint nincs könnyű dolga a vezetőedzőnek, hiszen egy olyan keret áll rendelkezésére, amelyben a játékosok többsége szerződése utolsó évében van. Néhányan csak saját magukért játszanak, néhányakat más személyes indokok vezérelnek. Nehéz az ilyen személyiségeket úgy összetartani, hogy az hasznos legyen a csapat számára is.

A Los Angeles Lakers ikonja, Kobe Bryant ma este visszatér, játszani fog a Phoenix Suns ellen, az is eldőlt viszont, hogy az Oklahoma City Thunder sztárja, Kevin Durant ma este sem lesz, így zsinórban hatodik meccsét hagyja ki.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus