Hírmorzsák 2014-12-29 (21:00)

Jimmy Butler és Harden voltak a hét játékosai. Egyre jobban aggódnak a Cavs vezetőségében, hogy a játékosok nem hallgatnak Blattre - a tréner cáfolta, hogy ez így lenne. Gond van a Clippers öltözőjén belül is? Brooks szerint amíg nincs Durant, addig fejlődhet a cserepad. Pierce szeretne valamilyen szerepet a Celticsnél, ha visszavonult, a Rondo-csere időpontján lepődött meg, nem magán a tranzakción. Bradley nehezen fogadta Rondo elcserélését. Bosh ma visszatér, Ellis pedig nem hagy ki meccset. Young újra a Celticsnél.

A Houston Rockets dobóhátvédje, James Harden és a Chicago Bulls kettese, Jimmy Butler voltak a hét játékosai nyugaton és keleten. Butler 4-0-s héten van túl a Bullsszal, ami alatt 23 pontot, 7 pattanót, 3.3 gólpasszt és 2 blokkot átlagolt a játékos 40.2 perc alatt. Harden 2-1-es hetet futott a texasiakkal, ami alatt 34.7 pontot, 7.3 gólpasszt, 4.3 pattanót és 2.3 szerzett labdát tett a közösbe fellépésenként. 

Marc Stein és Brian Windhorst (mindketten ESPN) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers vezetőségében egyre komolyabb problémának gondolják, hogy David Blatt vezetőedző nem tudja megtalálni a közös hangot a játékosokkal, és egyre kevésbé nézik jó szemmel a menedzsmentben, ahogy a játékosok reagálnak Blatt kéréseire, utasításaira. Sam Amico (FOX Sports Ohio) már a múlt héten jelentett hasonlót - akkor az is felröppent pletykaként, hogy Blatt segédedzőjére, Tyronn Lue-ra sokkal inkább hallgatnak Jamesék.

Blattet természetesen megkérdezték az újságírók, hogy mit szól ehhez, és a tréner azt mondta, hogy szerinte egyáltalán nem fair az, ami megjelent vele kapcsolatban, miszerint a játékosai nem figyelnének rá, egyáltalán nem ez a helyzet ugyanis. A vezetőedző a tegnapi, Detroit Pistons elleni zakó után azt mondta, egyszerűen elvesztették minden energiájukat, és nem volt bennük versenyszellem - ezek is felvetik a kérdést, vajon mennyire tesznek meg mindent edzőjüknek a Cavs játékosai.

Hasonló témakörben írt reggel David Aldridge (nba.com), aki szerint a Los Angeles Clippers játékosai nem igazán jönnek ki jól egymással, ezért teljesítenek alul a szezon előtti elvárásokhoz képest - konkrét neveket Aldridge nem említett.

Az Oklahoma City Thunder vezetőedzője, Scott Brooks a sérülésekben is próbálja a pozitívumot látni. A tréner szerint azt akarják, hogy mindenki egészséges legyen, amíg viszont ez nincs így, addig a többiek kapnak lehetőséget, ők fejlődhetnek. Megpróbálják ezt kihasználni, így javulhat például a cserepadjuk, amíg Kevin Durant vissza nem tér.

A Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce Steve Bulpettnek (Boston Herald) elmondta, nyáron lehet, hogy meg fogja keresni a Boston Celtics vezetőedzőjét, Danny Ainge-t és társtulajdonosát, Wyc Grousbecket, hogy valamilyen szerepet kapjon a franchise-nál, ha befejezte játékos pályafutását. Pierce-nek jövőre még 5.5 milliós játékosopciója van a fővárosiakkal, azt pedig ezúttal már kizárta, hogy játékosként visszatérne még a Celticshez.

Pierce a Rajon Rondo-cseréről is beszélt. Egy nappal korábban azt mondta, nem lepődött meg a cserén, ebben az interjúban azonban hozzátette, az időzítése azért nem volt mindennapi, december közepén nem szokás ilyen kaliberű cserét meghúzni. Ilyenkor még a csapatok próbálják felmérni, mit kaphatnak, kicsit felhúzni az árat, de általában az All-Star szünet előtt indulnak be a konkrét cserék. Beszéltek nem sokkal előtte, számított erre Rondo, úgyhogy nem érte váratlanul. Nagyon szép karriert futott be Bostonban, és amíg az irányító boldog, ez számít csak.

A Boston játékosai közül valószínűleg Avery Bradley fogadta a legnehezebben Rondo elcserélését. A dobóhátvéd Michael Lee-nek (Washington Post) azt nyilatkozta, hogy ő személy szerint nagyon letört volt, mikor meghallotta a híreket, nagyon jóban voltak Rondóval, olyan volt neki az irányító, mintha a testvére lett volna. Annyit tudott tenni, hogy a legjobbakat kívánta neki, és reméli, hogy a Mavericksnél jól fog teljesíteni egykori csapattársa. Nehéz volt ezt a cserét elfogadnia a csapatnak, de ez is az üzlet része.

Szintén a Bostonhoz tartozik, hogy visszahívták a D-Ligából James Youngot. A dobóhátvéd tegnap 32 perc alatt 15 pontot szerzett a Maine Red Clawsnál.

Két jó hír az egészséges NBA-ért szorítóknak. Egyrészt Chris Bosh valószínűleg visszatér a Miami Heatnél. Másrészt hiába szenvedett bal bokasérülést Monta Ellis - és terült el a ma hajnali találkozón fájdalmas arccal a parketten -, úgy tűnik, nincs nagy gondja, a dobóhátvéd már a mérkőzést követően azt mondta Tim MacMahonnak (ESPN Dallas), hogy nem fog kihagyni egyetlen meccset sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus