Hírmorzsák 2014-12-30 (10:30)

LeBron kicsit visszafogottabban, Irving egyértelműbben védte meg Blattet. Corbin a szezon végéig szóló szerződést kapott a Kingstől. Blackben nagy potenciált látnak a Lakersnél. Hornacek Lent dicsérte, mert a center nem fél semmitől. A címvédő Belinelli ott lesz az All-Star gála tripladobó versenyén. Lassan halad a Hawks tulajdonoskeresése, Grant Hill lehet az egyik új tulaj. Bazemore szerint Ferrynek köszönhető, hogy ott tart az Atlanta, ahol. SVG a szabadügynökök feltérképezésére fordít sok időt. Raduljica és a Timberwolves még nem írtak alá. Saunders Troy Danielst dicsérte. Bass továbbra is elkötelezett a Celtics iránt.

Természetesen LeBron James is megszólalt abban a tegnap felmerült ügyben, miszerint a Cleveland Cavaliers játékosai nem hallgatnak David Blatt vezetőedzőre. James szerint napról napra jobb kapcsolatban van a trénerrel. Még csak két hónapja ismerik egymást, sem ő nem ismeri teljesen az edzőt, sem Blatt nem ismeri teljesen őt és a többi játékost, de ezt is várták, hisz ez az első évük együtt. LeBron szerint odafigyelnek Blattre, ő az edzőjük és kiállnak mellette. Szerinte az egészet csak a média találta ki azért, hogy el tudják adni valamivel a lapokat. Kyrie Irving annyit tett ehhez hozzá, hogy ő bármit megtesz Blattért, és szerinte a többiek is így vannak ezzel.

A Cowbellkingdom egy NBA forrásra hivatkozva azt állítja, hogy a Sacramento Kings egy héttel ezelőtt a szezon végéig szóló szerződést kötött Tyrone Corbinnal - ez alapján biztosan ő irányítja a kaliforniai együttest az idény végéig. Corbin eredetileg két évre írt alá nyáron, de akkor Michael Malone segédedzőjének, a vezetőedző december közepén megtörtént menesztése óta pedig ideiglenes főedzői státuszt kapott.

A jó védőként ismert Tarik Blacknek, úgy tűnik, lesz lehetősége bebizonyítani a Los Angeles Lakersnél, mit is tud igazából. Byron Scott vezetőedző Bill Oramnek (Orange County Register) azt nyilatkozta, hogy Blackben nagyon komoly fejlődési lehetőség van a szakemberek szerint, kérdés sem merült fel azzal kapcsolatban, hogy lehívják-e a szabadlistáról. Amint lesz lehetőségük, be fogják vetni, és megnézik, mire is képes jelenleg.

A Phoenix Suns vezetőedzője, Jeff Hornacek Paul Coróval (Arizona Republic) beszélgetett, és a tréner a másodéves centert, Alex Lent dicsérte. Hornacek szerint játékosa semmitől sem fél. Nem fél a fontos meccsek kiélezett végjátékától, nem fél fizikálisan felvenni a versenyt bárki ellen, és attól sem tart, hogy őt is meg fogják gyötörni a palánk alatt. "Csak" játszik, és ez nagyszerű dolog egy ilyen fiatal játékosnál.

A San Antonio Spurs olasz játékosa, Marco Belinelli a Tuttosportnak elmondta, hogy ott lesz februárban a New York-i All-Star gálán, megpróbálja megvédeni tripladobó versenyen szerzett tavalyi címét.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) forrásai szerint az Atlanta Hawks tulajdonoskeresése nagyon lassan halad, a liga nem igazán talál megfelelő vevőt a franchise-ra. Egy potenciális új tulaj lehet Grant Hill, aki már a Los Angeles Clipperst is szerette volna megvásárolni egy befektetői csoport részeként.

A csapat játékosa, Kent Bazemore Raul Barrigonnal (Hoopshype) beszélgetett a gárdától távol lévő GM-ről, Danny Ferryről. Bazemore szerint nem tudják, mi történik éppen a szakvezetővel és az ügyével, de az, hogy most így szerepelnek, ahogy, még mindig Ferrynek köszönhető leginkább, övé az elismerés. Mike Budenholzer vezetőedző és a megbízott vezérigazgató, Steve Koonin is jó munkát végeznek persze, de hiányzik nekik Ferry.

És még mindig Hawks: Mike Muscalát visszahívták a D-Ligából, a Fort Wayne Mad Antsről. A magasember 15 pontot és 7 pattanót ért el a Mad Ants vasárnapi találkozóján.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy a szokásosnál több időt és energiát fektet a már profi státuszban játszó kosarasok, a szabadügynökök feltérképezésére. SVG Keith Langlois-nak (Pistons.com) elmondta, hogy senki nem akar ugyan hibázni a drafton, de ha mégis megtörténik, az legalább nem kerül olyan sokba pénzügyileg. Ha azonban leigazolnak valakit 14-15 millió dollárért, és nem válik be, az már elég negatívan érinti a csapatot és lehetőségeit, ezért akar többet foglalkozni ezzel.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) jelentette, hogy a Minnesota Timberwolves és Miroslav Raduljica között egyelőre nincs írásos megegyezés, és ha lesz is, az is várat még magára pár napot. Egyelőre nem minden akadály hárult el a szerződéskötés elöl, de Wolfson is úgy tudja, hogy a játékos és a csapat szóban már megállapodtak.

A Minnesota új szerzeményének, Troy Danielsnek sikerült gyorsan beilleszkednie, és Flip Saunders elnök és vezetőedző is elismerően nyilatkozott róla Jerry Zgodának (Star Tribune). Saunders szerint egészen kitűnő kinti dobó Daniels, és talán korábban is pályára rakhatta volna - 28-án hajnalban, a Golden State Warriors ellen 14 pontot dobott kevesebb mint 9 perc alatt. Mindenkinek elmondta Saunders, hogy ha valaki pályára kerül, akkor vagy elnyeri az edzők és a csapattársak bizalmát, vagy nem. Daniels jól játszott, bíznak is benne.

A Boston Celtics magasembere, Brandon Bass megértette, miért cserélte el a csapat Rajon Rondót, és továbbra is elkötelezett a gárda iránt. Bass Chris Forsbergnek (ESPN Boston) elmondta, az a feladata, hogy dolgozzon, játsszon, mindegy, milyen csapat van körülötte. Szomorú volt, amikor látta, hogy Rondo távozik, de ez egy üzlet. Minden évben megváltak valakitől, neki viszont az a dolga, hogy azokkal játsszon, akik a csapatban vannak. Nem nézi, kik bajnokesélyesek, hova tudna menni, hanem a jelenlegi helyzetből akarja a legjobbat kihozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus