Hírmorzsák 2014-12-30 (21:30)

LeBron újra otthagyná a Cavst a nyáron? Mark Jackson a clevelandi kispadra pályázik - James nem szeretné ezt. Kidd privát edzésen megnézi Kenyon Martint, de érdeklődik a magasember iránt a Cleveland is. A Nets Stauskast akarja a Kingstől, őt meg a Sacramento nem adja. Durant teljes értékű edzést végzett, holnap visszatérhet. Ibaka nem sok labdát kap a negyedik negyedekben, de nem zavarja ez. A Bulls nagyon szeretné megtartani Butlert. SVG szerint ez az utolsó állása az NBA-ben, 60 éves korában visszavonul, és nem költözik többet.

Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) értesülései szerint LeBron James nem fél meghozni a megfelelő üzleti döntést a nyáron, még akkor sem, ha ez esetleg azt jelenti, hogy újra elhagyja a Cleveland Cavalierst. Óriási lenne a közfelháborodás, ha ez így történne, de az állítólagos terv szerint úgy tenne, mintha meg lenne kötve a keze, nem tehetne mást. Egyelőre még túl korai erről beszélgetni, de a David Blatt körüli hercehurcát nem egyértelműen rendezte James. Haynes úgy tudja, hogy egyelőre nem kérte a játékos a vezetőedző leváltását a vezetőségtől, és ebben az idényben nem is fogja.

Chris Mannisnek (Sports Illustrated) több GM is azt mondta, hogy szerintük Mark Jackson a Cleveland főedzői posztjára pályázik. Túl sok esélye nincs a jelenleg szakkommentátorként dolgozó szakembernek a hírek szerint, a ligában ugyanis többen meg vannak arról győződve, hogy LeBron kifejezetten nem akarja, hogy Jackson legyen a tréner a Cavsnél, hiába Rich Paul ügyfele ő is.

Szintén a Cavshez (is) tartozik, hogy Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Milwaukee Bucks vezetőedzője, Jason Kidd találkozni fog volt csapattársával, a jelenleg szabadügynök Kenyon Martinnal. A két fél ma fog összefutni Clevelandben - a Bucks holnap a Cavsszel játszik majd -, Kidd pedig meg is nézi Martint egy privát edzésen, úgyhogy elképzelhető, hogy a leigazolásán gondolkodnak. A hírek szerint a Cleveland is érdeklődik a magasember iránt, akkor viszont ők előnyben lehetnek, mivel Anderson Varejeo sérülését követően Martin azonnal lenyilatkozta, hogy szívesen lenne a Cavaliers játékosa.

Egymásnak teljesen ellentmondó információk látnak napvilágot napi, heti rendszerességgel arról, hogy mennyi esély van arra, hogy a Brooklyn Nets és a Sacramento Kings cserél még egymással, beszélgetnek-e még Deron Williamsről vagy sem, ki is pontosan a Kings célpontja. Az előbb már említett Spears forrásai jelentették az újabb csavart a történetben, állításuk szerint ugyanis a Nets Nik Stauskast szeretné, őt azonban a Sacramento nem hajlandó adni - mint ismert, a beszélgetések ott szakadtak meg legutóbb, amikor a Kings Mason Plumlee-t kérte, úgyhogy egyáltalán nem tiszta, hol is állnak jelenleg a felek, egyáltalán van-e közös kiindulópontjuk.

Az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant egyre közelebb van a visszatéréshez - túl van az első teljes intenzitású edzésén, mióta megsérült a jobb bokája a Golden State Warriors ellen. Scott Brooks vezetőedző azt mondta, hogy a sztár nagyon élénk volt, a pálya mindkét oldalán aktív volt a tréningen. Holnap meglátják, hogyan érzi majd magát a játékos, attól függően akár játszhat is a Phoenix Suns elleni találkozón - jelenleg úgy néz ki, jó esély van erre. Kendrick Perkins annyit tett ehhez hozzá, hogy 17-ből 13 pontot Durant szerzett a fehér csapatban 5 percnyi 5-5 elleni játékban, úgyhogy tényleg jó formában van.

Ha már szóba került a Thunder, akkor itt lehet megemlíteni, hogy Serge Ibaka továbbra sem kap túl sok labdát a negyedik negyedekben, ő azonban nem panaszkodik emiatt. A spanyol magasember a The Oklahoman munkatársának elmondta, ilyen a kosárlabda, nem aggódik emiatt. Nagyszerű játékosok vannak a csapatban, ott van Russell Westbrook és Reggie Jackson, akik képesek helyzeteket teremteni, Anthony Morrow pedig kitűnő kinti dobó. Hétfő hajnalban 24 pontig jutott Ibaka három negyed alatt, a negyedikben azonban nem talált be. Szerinte előfordul az ilyen, nem ezzel foglalkozik, hanem azzal, hogy tanuljanak a hibáikból, és így folyamatosan fejlődni tudjon az együttes.

A Chicago Bulls vezetőedzője, Tom Thibodeau Jimmy Butler újabb nagyszerű teljesítménye után újfent elismételte, a csapat nagyon szeretné megtartani a swingmant. A tréner Nick Friedellnek (ESPN Chicago) azt nyilatkozta, mindannyian tudják a csapatnál, milyen játékos és ember Butler, és nagyon sokra is tartják. Üzleti döntéseket kell meghoznia a kosarasnak és ügynökének, de a franchise nagyon szeretné megtartani, hosszú időre terveznek vele, a végén pedig úgyis megoldódnak a dolgok maguktól.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy az Orlando Sentinel munkatársának elárulta, ez az állás lesz az utolsó, amit az NBA-ben elvállal. Annak a lehetőségét nem zárta ki, hogy a Pistonsnál meghosszabbítja szerződését, amely 2019 nyaráig tart, de azt is elmondta, hogy a feleségének megígérte, 60 éves korában visszavonul - 2019 augusztusában tölti majd a 60-at SVG. Annyi biztos, hogy költözni nem fognak, tehát vagy marad a Detroitnál a szakember és kitölti szerződését - még mindig nagyon bízik abban, hogy sikerül egy jó csapatot összerakni előbb-utóbb -, vagy valószínűleg az NBA-ben egyetlen csapatnál sem látjuk már többet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus