Hírmorzsák 2014-április-01 (11:30)

Helyi veterán legendával pótolná kieső irányítóit a Sacramento. A Nets után újabb gárda kerülhet orosz kézbe, de az NCAA is elkötelezett a játékosok szintjén egy komolyabb keleti nyitás felé. LeBron James és Dwyane Wade mindenben követnék Michael Jordan példáját. A liga vezetőségi ülésén döntés született a social media kihasználtságának növeléséről. Tim Duncan egyedülálló NBA-rekordja. A Pacersnél extrém módszereket is bevetnek, hogy javítsák a palánk alatti hatékonyságukat? Mike D’Antoni életrajzi könyvet ír. D-Liga hírek: Royce White újabb próbajátékon, a Warriors leküldte Nemanja Nedovicsot.

 

Kevin Johnson a visszatérésére készül? Egy közösségi oldalra került fel a kép, amelyen a Suns egykori kiváló irányítója, Sacramento jelenlegi polgármestere melegítőben ül a Kings kispadján és hallgatja Mike Malone, a gárda vezetőedzőjének intelmeit. A Kings szezon közben elboltolta Greivis Vasquezt, Isaiah Thomas sérüléssel bajlódik, így legutóbb a második körös újonc, Ray McCallum kénytelen volt csere nélkül végignyomni egy meccset. A Sacramento Free Press információi szerint a hír nem kacsa, a csapat sorsát szívén viselő, kiváló edzettségi állapotban lévő politikus mindenre hajlandó azért, hogy még jobban megszilárdítsa a gárda helyét Sacramentóban – és a 48 éves Johnsont az is motiválhatja, hogy ő lenne az első játékos, aki négy különböző évtizedben lépne pályára az NBA-ben.

A Brooklyn Nets után a Philadelphia 76ers is orosz tulajdonosok kezébe kerülhet – értesült a Russian Times angol nyelvű orosz hírportál. Az egyik legnagyobb online játékot, a World of Tanks-et üzemeltető vállalkozás egyik név nélkül nyilatkozó menedzsere szerint közvélemény-kutatások és marketingcélú Google-felmérések szerint a Sixers és a "tank” kifejezés olyan szinten összefonódott az utóbbi hónapokban, hogy vétek lenne kihagyni ezt a lehetőséget. A HoopDaily.com portál úgy tudja, hogy a Milwaukee Bucks tulajdonosi köre is keményen dolgozik azon, hogy kisebbségi tulajdonosként behozza az keleti dollármilliókat, sőt, ők már komplett üzleti tervvel bombázzák az oroszokat. A Bucks mellett szól, hogy elkötelezettek amellett, hogy legalább 2-3 éven keresztül megőrizzék a brand erejét, és a teljes merchandisingjukat erre építsék fel – ennek érdekében ügyvédi letétbe helyeztek egy nyilatkozatot, amelyben vállalják, hogy befektetés esetén idei leendő top3-as draftjogukat azonnal visszacserélik Brandon Jenningsre.
 
A liga kevesli a social media-aktivitást, ezért az All-Star játékosokat köteleznék meccsenként egy, a nézőkkel közös selfie készítésére, azok megosztására 6, tetszőlegesen kiválasztott közösségi média felületen, illetve egy vicces Twitter-bejegyzésre is. A képek kompozícióját és a kommentek szellemességét az Envious Armpit neves new yorki művészeti iskola értékelné – nem megfelelő színvonal esetén büntetőpontokat osztanak ki. A játékosoknak érdemes odafigyelniük, mert a tervek szerint 10 büntetőpont után kéthetes bentlakásos tanfolyamon kell részt venniük az októberi edzőtábor előtt, és mindezt nem válthatják ki egy világbajnoki felkészüléssel és egy esetleges aranyéremmel sem.
 
LeBron James és Dwyane Wade a visszavonulását fontolgatja. A Miami Heat MVP-jéhez közel álló személy elmondta egy interjúban, hogy James nem fog jövőre Miamiban játszani – de Clevelandben és máshol sem. A kiscsatár egyszerűen megunta, hogy ő a legjobb, sok esetben szándékosan hibáz el egy-egy dobást vagy passzt. Hasonló motivációs problémákkal küzd Wade is, akit csapattársai már csak úgy emlegetnek egymás között: "a szimuláns”. A nagyobb baj az, hogy a két húzóember ideológiát is gyártott erre: úgy gondolják, hogy Jordannek is bejött a baseball-szünet annak idején, visszatérése után három bajnoki címet nyert. Úgy tervezik, hogy a következő két hónapot még meghajtják, aztán a nagy előd nyomdokaiba lépnek - ily módon James a Space Jam második részében is hitelesen alakíthatná szerepét. A nagy trió harmadik tagja, Chris Bosh egyelőre ugyanolyan keményen odateszi magát minden egyes meccsen, orrát töri, térdgondjai ellenére is 40 perceket játszik, de a videobombok és vicces videók számának csökkenéséből kitűnik, hogy ő sincs teljesen rendben mentálisan - állítólag Tapsi Hapsi szerepe megmozgatta az ő fantáziáját is.
 
A NCAA közleményben nyugtatta meg az egyetemi bajnokságért aggódókat, hogy a 2014-15-ös évadban is érdemes lesz figyelni a küzdelmeket - minden idők egyik legerősebbnek várt játékosdraftja és a kiáramlás nem jelenti azt, hogy gyengülne a liga. A szervezet szóvivője szerint az tény, hogy amerikai húzóemberekből kevesebb lesz, azonban éppen a magyar játékosokkal példálózva elmondta: az NCAA-be is megérkezett az NBA-ből az a 15 évvel ezelőtt indult trend, hogy Európában, illetve Kanadában pallérozódott fiatal tehetségek jelennek meg. Viccesen hozzátette: 15 évvel ezelőtt ki hitte volna, hogy az Egyesült Államok sportsajtója azon búsong, hogy egy kanadai egyetemista nem marad még egy évet az egyetemi ligában?
 
Napi statisztika: Kevin Durant ma nem dobott 25 pont felett, de holnap játszani fog. Tim Duncan lett az NBA történetében a legidősebb játékos, aki úgy ért el legalább 15 pontot, 10 lepattanót és 2 blokkot, hogy az adott meccsen egyik nézőnek sikerült félpályás kosarat szereznie.

Egy brit tudóscsoport rájött, hogy Roy Hibbertnek miért vannak gondjai a pontszerzéssel. Az Indiana Pacers megbízásából, 1.3 millió dolláros költséggel hosszú hónapokig tanulmányozták a videófelvételeket, testközelből figyelték a játékos felkészülését, pszichológusaik interjúkkal készítettek a centerrel, még a mélyaltatásos hipnózist is bevetették. Kutatásaik eredménye titkos, de természetesen kiszivárgott a lényeg: Hibbert a centereket minősítő, magasabb szintű matematikát alkalmazó úgynevezett Alcindor-skálán (ALPG) a 100 lehetséges pontból mindössze 40-et kapott. Összehasonlításképpen, korábban Kwame Brown 34, Michael Olowokandi pedig 45 pontot szedett össze, de még Andrew Bogut is 54-ig jutott. A tegnapi sajtótájékoztatón Larry Bird sejtelmesen mosolygott azon a felvetésen, hogy a 80 Alcindor-pontot kapó Andrew Bynum térdeit Bird nehezen megközelíthető, French Lickben található birtokán génmanipulált sertésekből kioperált szalagokkal igyekeznek megerősíteni. 

Május közepén jelenik meg Mike D’Antoni önéletrajzi könyve (borítója ide kattintva elérhető), amelyben a kiváló szakvezető pályafutása eddigi eseményeit szedi csokorba. Számos botrányos részlet már kiszivárgott, amelyben az olasz-amerikai mester kendőzetlenül ír Steve Nash megkérdőjelezhető munkamoráljáról, alaposan lehúzza a keresztvizet a nehezen kezelhető Hill testvérekről (Grant és Jordan) - de lerántja a leplet arról is, hogy milyen törvénytelen módszereknek köszönhetően terjedt el az a nézet a Sunsról, hogy a veteránok Mekkája. D’Antoni bőségesen ír az elmúlt másfél évéről, kifejezetten hangsúlyos helyet kap a műben a jelenleg is futó szezon – bár állítólag a könyv tervezett címe (Eleven Wins) nem erre asszociál.

D-Liga hírek: Royce White közel áll ahhoz, hogy a Springfield Armor fiókcsapatához, a houstoni városi bajnokságban szereplő Kennedy Astronautshoz igazoljon, bár a név nem tetszik neki. Arról nincs információ, hogy mi a konkrét baja az egykori jeles elnökkel. Nemanja Nedovicsot idén 63. alkalommal is leküldte a D-Ligába a Warriors, majd 24 óra múlva visszahívta – szerencsétlen szerb tehetség idén még mindössze három meccsen játszhatott, mert amikor megérkezik a Warriorshoz, ott éppen nincs meccs, majd amikor megérkezik a fiókcsapathoz, éppen ott sincs. További érdekességek is vannak a D-Ligából, de ha eddig nem zártad be az ablakot, akkor megtudsz egy titkot: a szerkesztőkön és a GM-eken (és most már rajtad) kívül senkit nem érdekel a D-Liga.

Az alábbi hírek közül egyik igaz. A megfejtéseket kommentekbe várjuk :)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus