Hírmorzsák 2015-01-01 (21:45)

LeBron két hétig nem játszik, az egész szezonban fájt eddig a bal térde. Wade-nek félreérthető dolgokat mondott James a Miami meccs után, de elmondása szerint nem akarja elhagyni a Cavst. A Cleveland megkapta a 4.9 milliós DPE kivételt. Megvan az All-Star szavazás legújabb állása: James, Anthony Davis és Curry az élen, Harden az ötödik helyével sem kezdő. Cousinst tegnap kiállították (videó), szerinte okosabbnak kell lennie a jövőben. 2014 legnagyobb be nem fújt lépéshibái (videó). D-Liga hírek (Dinwiddie, Murry, Vonleh, Warren, Ennis, Goodwin).

Két napja volt LeBron James 30. születésnapja, és azóta gyakorlatilag képtelen kikerülni a hírekből a Cleveland Cavaliers sztárja. A legutóbbi két meccset térdfájdalmak miatt kihagyta James, aki Dave McMenaminnek (ESPN) azt nyilatkozta, gyakorlatilag a teljes szezon folyamán fájt bal térde. Játszott, ami miatt néha jobban fájt a testrész, néha kevésbé, de a Miami Heat elleni meccsen újra rásérült, emiatt nem tud most pályára lépni. Bár azt mondta, hogy nem aggódik, mert minden vizsgálata negatív lett, a csapat ma este bejelentette, hogy két hétig biztosan nem lép pályára LeBron a térde és hátfájdalmai miatt.

Ezen a Miami elleni karácsonyi meccsen egyébként a lefújást követően beszélgetett James volt csapattársával, Dwyane Wade-del, akinek a felvételek tanulsága szerint azt mondta, ha nem javulnak ebben az idényben, akkor megint összeállnak, ahogyan azt meg is beszélték, és valami nagyobb, jobb dolgot hoznak létre - erre Wade helyeselt. LeBron azt mondta erről, emlékszik rá, hogy ezt mondta, de attól még, hogy nem járt egyetemre, nem hülye, ha el akarná újra hagyni a Cavalierst, azt meccs előtt mondaná el Wade-nek vagy az ő házában, nem többszáz kamera előtt. Tudja, hogy róla van szó, úgyhogy megérti, miért lett ebből ekkora ügy, de Wade-del barátok, és annak, amit mondott, semmi köze nincs a kosárlabdához.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy megkapták a 4.9 millió dolláros DPE kivételt Anderson Varejao egész szezonra szóló sérülése miatt, ezt felhasználhatják igazolásra.

Kijött az All-Star szavazás jelenlegi állása is. A legtöbb voksot is LeBron kapta (775k), keleten mellette már Pau Gasol (372k) a második, Carmelo Anthony (365k) pedig a harmadik a frontcourtban. A hátvédeknél John Wall (439k) és Dwyane Wade (396k) jelenleg a kezdők. Nyugaton Anthony Davis (732k) helye ugyanolyan biztos, mint keleten Jamesé, Blake Griffin (403k) és Marc Gasol (343k) is jócskán le vannak tőle maradva, de még ők is a kezdőötös tagjai jelen állás szerint. A hátvédeknél Steph Curry (755k) és Kobe Bryant (694k) is rengeteg szavazatot kaptak, az egész lista ötödikje, James Harden (516k) így a kezdőben sincs egyelőre. A teljes listát ezen a linken eléritek!

A Sacramento Kings sztárját, DeMarcus Cousinst tegnap este kiállították a Boston Celtics elleni találkozón, miután nekiment az újonc Marcus Smartnak. Cousins a Boston Heraldnak elmondta, megvolt az oka, hogy gondja volt az irányítóval, ami nem a kizárásnál kezdődött, hanem az elzárásnál. Úgy érezte Cousins, hogy Smart megpróbált átgázolni rajta, majd a kizárásnál sunyiban nyomott neki oda a Celtics játékosa, emiatt szállt el az agya. Bármi is történt azonban, jobb döntéseket kell hoznia a jövőben. A csapata minden meccsen számít rá, nem csinálhat ilyen dolgokat.

A D-Ligában nagy mozgás volt az utóbbi másfél napban. A Utah Jazz Toure Murryt küldte az Idaho Stampede-hez. Ez lesz az irányító második "küldetése" lent, először hat meccsen 14 pontot, 5.5 pattanót, 5 gólpasszt és 2.3 szerzett labdát átlagolt. A Detroit Pistons Spencer Dinwiddie-t küldte a Grand Rapids Drive-hoz - a hátvéd nyolc meccsen eddig 12.4 percet átlagolt a Pistonsnál. A Charlotte Hornets Al Jefferson sérülése után Noah Vonleh-t visszahívta a Fort Wayne Mad Antstől, ahol két meccsen 7 pontot és 4.5 pattanót átlagolt az erőcsatár. A Phoenix Suns a TJ Warren, Tyler Ennis, Archie Goodwin triót hívta vissza a Bakersfield Jamtől.

A végére pedig a Bleacher Report összeállította 2014 legnagyobb be nem fújt lépéshibáit, ezt ezen a linken megnézhetitek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus