Hírmorzsák 2015-01-02 (21:30)

Eladó a teljes Hawks - 600 millió dollár fölé várják a jelenlegi tulajok az árát. Budenholzer szerint Carroll a védekezésük alapja. Sanders nem lesz automatikus kezdő a Bucksnál, ha visszatér betegségét követően, meg kell küzdenie posztjáért. Noelt egyelőre ötösnek tartja Brett Brown, de négyest akarnak belőle csinálni. Raduljica jövő héten ír alá a Timberwolveshoz. Ryan Kelly hamarosan visszatér. Rondo a bostoni szurkolókat dicsérte, és bár a Mavs előnnyel indul a többi csapathoz képest, nem kötelezte még el magát a Dallashoz a nyári szabadügynökségével kapcsolatban.

A nap híre, hogy eladó az Atlanta Hawks teljes tulajdonrésze - eddig mindössze a Bruce Levenson által birtokolt 51%-ról volt szó, most már 100%-ban eladó a gárda. A franchise-t birtokló mindhárom befektetői csoport beleegyezett az együttes eladásába, és a liga is áldását adta erre. Chris Vivlamore (Atlanta Journal Constitution) ligaforrásoktól úgy tudja, a csapat hivatalosan jövő héten kerül a "piacra". A jelenlegi tulajok nagyjából 600 millió dollár fölé helyezik a csapat jelenlegi értékét, Zach Lowe (Grantland) azonban egy ligaforrástól úgy tudja, hogy 750 millió és 1 milliárd dollár között is elkelhet a franchise. Vivlamore szerint bárki is szerzi meg az együttest, nem lesz esélye elköltöztetni, mert a liga nem akar elveszíteni egy csapatot egy Top10-es piacról.

Az együttes vezetőedzője és megbízott GM-je, Mike Budenholzer is Vivlamore-nak adott nyilatkozatot, de nem erről a dologról, hanem DeMarre Carrollról. A tréner szerint a szezon előtt megbeszélték, hogy csak úgy lehetnek igazán jók, ha a pálya mindkét oldalán, támadásban és védekezésben is jók lesznek. Budenholzer szerint Carroll a védekezésük igazi oszlopa, ő ad tartást, identitást az egész csapatnak a saját térfélen. A szakember szerint a védekezés nem kap elég figyelmet, elismerést a közvélemény részéről. Még hosszú út áll előttük, hogy azt mondhassák, tényleg jól teljesítenek hátul is, de ahol most vannak jelenleg, abban nagy szerepet játszik Carroll - aki egyébként 11.5 pontot átlagol idén, karrierje legjobb mutatója ez is.

A Milwaukee Bucksnál Larry Sanders betegség miatt hiányzik egy ideje, és nem tudja a csapat sem, mennyit kell még kihagynia, távollétében azonban Zaza Pachulia és John Henson is jól használta ki eddig a több lehetőséget. Jason Kidd vezetőedző Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) azt nyilatkozta, hogy ha Sanders visszatér, nem fog automatikusan kezdeni. Kihagyott már pár meccset, úgyhogy biztosak akarnak lenni abban, hogy amikor játékra jelentkezik, akkor készen is fog állni ténylegesen is. Henson és Pachulia is úgy játszik jelenleg a tréner szerint, hogy Sandersnek bizonyítania kell, keményen kell dolgoznia ahhoz, hogy újra helyet kapjon a rotációban és a kezdőben.

A Philadelphia Sixers próbálkozott Nerlens Noellel négyes poszton is, de Brett Brown vezetőedző úgy gondolja, hogy jelenleg Noel posztja az ötös, tehát centerként kell játszatni - azért próbálják meg egyébként erőcsatárként, hogy minél jobban és többet tudjon majd Joel Embiid mellett játszani. Brown Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer) azt nyilatkozta, hogy ha megkérdezi valaki Noelt, akkor azt fogja mondani, hogy inkább egy Kevin Garnett vagy Amare Stoudemire, és nem azt, hogy egy Tyson Chandler. A tréner szerint idővel muszáj lesz úgy fejleszteniük, edzeniük, hogy az 5-5.5 méteres tempókat is be tudja dobni, így kerülhet majd négyesbe.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint Miroslav Raduljica jövő héten hivatalosan is aláír a Minnesota Timberwolveshoz. Azt nem tudni, kit tesznek ki keretükből, hogy legyen helyük a szerb centerre, de Jeff Adrien esélyes erre, miután neki van egyedül nem garantált szerződése.

A Los Angeles Lakersnél lesz hamarosan egy visszatérő, ugyanis Ryan Kelly hat hétnyi rehab után teljes értékű edzést végezhet combhajlítósérülését követően. Kelly szerint semmi baja nincs, elég időt hagytak, hogy meggyógyuljon és meg is erősödjön, úgyhogy készen áll arra, hogy ezt az egészet maga mögött tudja. Byron Scott vezetőedző Bill Oramnek (Orange County Register) azt nyilatkozta, hogy egészen biztosan fog helyet találni Kellynek a rotációban, mert kedveli, ahogy a magasember játszik, és egy olyan dologgal tudja bővíteni a keretüket, amellyel eddig nem rendelkeztek, egy jó kinti dobó négyessel, ráadásul nagyon intelligens kosarasnak tartja Kellyt.

Lesz egy másik visszatérő is, méghozzá hajnalban: Rajon Rondo újra Bostonban lép pályára, ezúttal azonban már vendégként. A Dallas Mavericks játékmestere azt nyilatkozta Sam Amicknek (USA Today), hogy egyelőre a kosárlabdára koncentrál, bár nyilván nem tudja kizárni a nyári szabadügynökpiacot sem. Nagy előnye van a Mavericksnek azzal, hogy meg akarták szerezni és meg is szerezték, hogy segítőkészek az első naptól kezdve, és hogy megpróbálják annyira megkönnyíteni a beilleszkedését, amennyire csak lehet. Azt is hozzátette azonban, hogy nem szűkíti a kört csak a Dallasra.

A Bostonról azt mondta, hogy ha a győzelmeket nézzük, bármelyik sportágat figyelembe véve az egyik legjobb csapat a sport történetében, és valószínűleg a legjobb szurkolóik nekik vannak, nagyszerűen érezte magát bostoni pályafutása során. A csapattársai és a drukkerek hiányoznak neki a legjobban, mert úgy érzi, olyan szurkolók nincsenek máshol, mint a Celtics-drukkerek. Még akkor is támogatták, segítették a csapatot, amikor az újonc évében 18 meccset vesztettek zsinórban. Néha kapott 1-2 negatív kommentet a városban, de amúgy nem volt összetűzése sosem a szurkolókkal. Nagyon szerencsésnek érzi magát azért is, mert bárhová cserélhették volna, de olyan csapathoz tették, akikkel van esélye sikert aratni - ehhez pedig a körülmények adottak Dallasban. Szerinte mindkét csapat jól járt a végén.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus