Hírmorzsák 2015-01-05 (21:30)

Teague és Durant a hét játékosai, Budenholzer és Stotts a hónap edzői. Horford szerint a Hawksnál megértik a csapatmunka lényegét és fontosságát. Thompson szerint megpróbálja utolérni Curryt, ezért fejlődik folyamatosan, Curry szerint pedig társa foghatatlan, ha a betörések is mennek neki. Kerr szerint Draymond Green esélyes a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjra. David Griffin szerint a Cavs próbálkozik a cserékkel folyamatosan. Jabari Parkert és Inglist is ma műtik, előbbi végre pihenhet egy kicsit. Amar'e szerint meg kell próbálniuk a jelenből kihozni a legtöbbet. Fisher szerint a Pistons jó példa lehet a bizakodók előtt. Dalembert-nek napjai lehetnek csak hátra a Knicksnél. Jimmy Butler és Eric Gordon is visszatérnek ma.

Az Atlanta Hawks irányítója, Jeff Teague és az Oklahoma City Thunder kiscsatára, Kevin Durant lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Teague 3-0-s héten van túl a Hawksszal, ami alatt 23.7 pontot, 8.3 gólpasszt és 2.67 szerzett labdát átlagolt. Durant két meccset játszott mindössze a héten, 2-0-lal zárt a Thunder, ő pedig űrszámokat hozott: 39 pontot, 9 pattanót és 4.5 gólpasszt tett a közösbe mérkőzésenként, ráadásul 55.6%-kal dobta a triplát ezen a két találkozón.

Az Atlanta vezetőedzője, Mike Budenholzer és a Portland TrailBlazers trénere, Terry Stotts lettek december hónap legjobb edzői keleten és nyugaton. A Hawks a liga legjobb mérlegét, 14-2-t produkálta 2014 utolsó hónapjában. Hétmeccses győzelmi sorozattal nyitották decembert, majd egy ötmeccses periódusban megverték a Chicagót, a Clevelandet, a Dallast, a Houstont és a Clipperst is - 7-1-gyel végeztek otthon és idegenben is. A Blazers 13-3-mal nyugat legjobb mutatóját hozta a hónapban. Top3-ban vannak kapott pontok tekintetében, és mindhárom hosszabbításos meccsüket megnyerték decemberben.

A keleti első helyet elfoglaló Hawkstól Al Horford nyilatkozott Jim Cavannak (Bleacher Report). Szerinte egy kitűnő rendszerben játszanak a csapatnál, amelyet Mike Budenholzer honosított meg, plusz olyan játékosokkal van tele a keretük, akik megértik a csapatmunka lényegét. Horford szerint ilyen csapattársakkal sokkal egyszerűbb minden, ő ennek tulajdonítja eddigi sikeres szereplésüket.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson azt nyilatkozta Jonathan Abramsnek (Grantland), hogy amiatt javult támadójátéka, hogy Steph Curry mellett játszhat. Folyamatosan próbálja "utólérni" csapattársát, megcsinálni azokat a dolgokat, amiket az irányító is - még akkor is, ha tudja, hogy nem fog menni, és szerinte senkinek nem menne a ligában. Curry azt mondta, hogy a legjobb dolog Thompsonnak és a csapatnak is az, hogy már nemcsak egy scorer, hanem képes a betörésekre is, másoknak is megteremteni ezáltal a helyzetet. Ha ez megy neki, akkor Curry szerint társa foghatatlan. Nem tudja, hogy erre az idényre mi változott, talán csak magabiztosabb lett Thompson, és elhiszi, hogy a palánk alatt, a tömegben is képes jól megjátszani a labdát vagy befejezni az akciót, de jó látni a fejlődését.

Az oaklandiek vezetőedzője, Steve Kerr Draymond Greent dicsérte a Toronto Raptors elleni győzelmet követően. Szerinte Green nevét több dologgal kapcsolatban is meg kell említeni, akkora hatása van a játékukra és arra, hogy ilyen jó eredményeket szállítanak. A tréner úgy gondolja, hogy a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjnál szóba kell kerülnie Greennek. Azt nem tudja, hogy ott lesz-e az All-Star gálán, de tőle a szavazatot megkapja, brilliánsan játszik ugyanis. Képviseli mindazt, ami az egész csapatot jellemzi - a sokoldalúsága, a keménysége és az is, hogy állandóan harcol a végsőkig.

A Cleveland Cavaliers GM-je, David Griffin Steve Kylernek (Basketball Insiders) elmondta, hogy nagyon aktívan keresik a csere lehetőségét, folyamatosan próbálnak tárgyalást kezdeményezni a kinézett csapatokkal, de ilyen esetekben az időzítésnek is fontos szerepe van - amikor az egyik fél motivált, akkor a másik nem és fordítva. Griffin szerint a deadline-ig nem is nagyon szokott ez a dolog változni, a csapatok nagyon ritkán akarnak cserélni előtte, kivéve a különleges eseteket, ettől függetlenül próbálkozik, amennyire csak lehet. Úgy gondolja, a csapatok ilyenkor még általában túlértékelik a saját értékeiket, de nincs ezzel másképp ő sem. Reményei szerint a DPE és a TPE kivételüket is fel tudják majd használni, de addig nem tudják, amíg valaki készen nem áll arra, hogy cselekedjen is.

A Milwaukee Bucks kiscsatárát, Jabari Parkert ma műtik, miután decemberben elszakadt bal térdében az ACL térdszalag. Parker Charles F. Gardnernek (Milwaukee Journal Sentinel) azt nyilatkozta, hogy ez idő alatt legalább kicsit pihenhet, mert a középiskola végén és a Duke egyetemen töltött egy szezonjában sem állt le egy kicsit sem. Végigdolgozta a nyarakat is, hogy minél jobban fel tudjon készülni az NBA-re, most viszont tud egy kicsit koncentrálni majd saját magára is a rehab alatt. Szerinte egyáltalán nem siettetik majd a visszatérését, ha kell, akkor 20 meccset kihagy a következő szezonból is, de akkor a maradék 60-on nagyon hatékonyan tud majd játszani.

Szintén a Buckshoz tartozik, hogy francia újoncuk, Damien Inglis számára is véget ért az idény, miután ő is kés alá fekszik. Még a draft előtt tört el Inglis jobb lába, meg is műtötték júniusban Párizsban, de nem jól forrt össze a csont, így megint szükséges a műtéti beavatkozás esetében.

A New York Knicks erőcsatára, Amar'e Stoudemire Ian Begley-vel (ESPN New York) beszélgetett, és elmondása szerint mikor 2010-ben aláírt a csapathoz, nem az volt a terv, hogy a 2014/15-ös idényben ilyen gyenge produkciót nyújtsanak - 11 vereségük van zsinórban, ez 1-gyel kevesebb csak a franchise leggyengébb periódusánál. A játékos hozzátette, hogy a múlt sincs már itt, a jövő pedig még messze van, úgyhogy a jelennel kell foglalkozniuk, játékosként és csapatként is a mostani körülményekből kell kihozniuk a legtöbbet.

A gárda vezetőedzője, Derek Fisher Filip Bondyval (New York Daily News) beszélgetett. A tréner azt nyilatkozta, hogy az előző meccsükön például hat olyan játékost is be kellett vetnie, aki korábban alig lépett pályára az NBA-ben. A vereségeket egyáltalán nem könnyű elviselni, nem egy szórakoztató dolog egy ilyen hosszú vereségszéria, de érzelmileg is csak azzal kell törődniük, amire befolyásuk van. Ohm Youngmisuk (ESPN New York) azt írta, hogy a bizakodók a Brooklyn Nets tavalyi szezonjából meríthetnek erőt. Fisher neki annyit mondott, hogy persze más csapatok, mások a körülmények, de szerinte a Detroit Pistons jobb példa ennél. Sokkal jobban mutatnak most, mint két héttel ezelőtt, úgyhogy nem tart örökké, amíg egy együttes képes teljesen megváltoztatni a hozzáállását, szezonját.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Marc Berman (New York Post) értesülései szerint komolyan gondolkodnak Samuel Dalembert szabadlistára tételén. Az ok egyszerű: január 10-én garantálttá válik az összes nem vagy részlegesen garantált szerződés. Emiatt január 7-én, szerdán, Central időzóna szerint délután 4-ig waiverre kell tenni azokat, akiknek nem akarja a csapata kifizetni a teljes összeget, csak a garantált részt. A center 4 milliós kontraktusából 1.9 millió dollár garantált, ha tehát szerdáig kiteszik keretükből, 2.1 millió dollárt spórolnak. Dalembert azt nyilatkozta, hogy ő nem tudja, mik a csapat tervei vele. Ő szereti New Yorkot és a jelenlegi kerettel is jól érzi magát annak ellenére is, hogy nehéz időszakon mennek keresztül. Szeretné a Knicksnél befejezni karrierjét, de sok esetben az NBA üzlet, és nincs befolyára arra, ami történik. Majd meglátja, mi lesz, addig is megpróbálja kiélvezni az idejét.

Több visszatérő is lesz a mai napon. A Chicago Bulls dobóhátvédje, Jimmy Butler az előző mérkőzést kihagyta a Boston Celtics ellen, most azonban pályára fog lépni hajnalban, a Houston Rockets elleni találkozón. Csapattársa, Mike Dunleavy is levette a járógipszet pár nap után, de ő még biztosan nem lesz ott társaival, Derrick Rose-nak pedig a csípőjével van némi gond, de játéka ettől függetlenül valószínű. A New Orleans Pelicans dobóhátvédje, Eric Gordon november végén szakította el labrumját (váll), ám vasárnap már teljes értékű edzésmunkát végzett, a mai, Washington Wizards elleni összecsapáson pedig ott lesz csapatában.

A Utah Jazz ma délután igazolta le hivatalosan is Elijah Millsapet - mától kezdve lehet 10 napos szerződéseket kötni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus