Hírmorzsák 2015-01-07 (10:45)

A Knicks még mindig szeretné Reggie Jacksont, aki tegnap már azt hitte, elcserélték a Thundertől. A New York Calderontól is próbál megszabadulni. A Blazers is érdeklődik Jermaine O'Neal iránt. Jamal Crawford nem eladó. Stephensont magasemberre cserélné a Hornets. Három potenciális vevő a Hawksért, kettő költöztetné a franchise-t Seattle-be. A Bucksnak kell Milwaukee város segítsége az új stadionhoz, különben ők is költöznek 2017-ben. CJ Watsont floppolás miatt büntették. Cristophert kitette a Jazz, Maxiell viszont marad a Charlotte-nál. D-Liga (Napier, Ledo).

A New York Knicksnél továbbra is helyzet van, a tegnap hajnali háromcsapatos cserét követően is. Eredetileg Reggie Jacksont is szerették volna ugyanis a cserében. A játékos Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports) le is nyilatkozta, hogy azt hitte, elcserélték. Olvasta a pletykákat, úgy gondolta, hazamegy, összepakol, és ennyi volt a Thundernél töltött karrierje. Ebből lett végül egy elsőkörös pick, ami nem is hozzájuk került, de Ken Berger (CBS Sports) értesülései szerint Jackson megszerzésének lehetőségét nem adták fel, meg fogják keresni az Oklahoma City Thundert, hátha sikerül megegyezni velük - kétséges, a Knicksnek nem sok ellenértéke van, Shumpert távozásával most már egyre kevesebb, ráadásul a Thunder eddig minden az irányítóért érdeklődő együttest elhajtott.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Berger úgy tudja, Jose Calderont is megpróbálják a közeljövőben "eltakarítani". Hasonlóan nehéz dolguk lesz ezzel, mint Jackson megszerzésével, ugyanis a spanyol játékmester idén közel sem olyan jó, mint például a Dallas Mavericksnél volt, de még így is hátra van szerződéséből két év és 15 millió dollár, nagyon adni pedig senkit nem tudnak már Calderon mellé, hogy megérje őt átvenni.

És még mindig a New York: az eddigi idényben a Westchesternél, a D-Ligában játszó Langston Gallowaynek 10 napos szerződést fognak adni a mai napon. A két fél már megegyezett egymással, de csak a ma esti meccs előtt írják alá a papírokat, hogy minél később induljon el a 10 nap. Galloway idén 19 meccsen 16.5 pontot, 5.9 pattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt.

Marc Stein (ESPN) információi szerint a Portland TrailBlazers is elkezdett érdeklődni Jermaine O'Neal iránt. Stein megerősítette a korábbiakat, miszerint a Dallas Mavericks tűnik a befutónak JO-val kapcsolatban, de érdeklődik iránta a Los Angeles Clippers és a Cleveland Cavaliers is.

Ha már szóba került a Clippers, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a cikk elején említett Berger forrásai szerint a csapat legalább egy érdeklődő együttesnek elmondta, nincs szándékukban elcserélni Jamal Crawfordot. Bár Doc Riversnek nincs sok cserealapja, amivel javítani tudná a keret, Crawford távozásával az egyébként is vékonynak tűnő kispad még rövidebb, sebezhetőbb lenne.

Még mindig Berger-pletyka, hogy forrásai szerint a Charlotte Hornets továbbra is próbálja felmérni a Lance Stephenson iránti keresletet, és most magasembert keresnek érte cserébe. A dobóhátvédet decemberben "levették" az eladósorból, de Al Jefferson sérülése változtathatott álláspontjukon.

Az Atlanta Hawks teljes tulajdonrésze eladó, és ez azonnal felkeltette több üzletember érdeklődését is. Thomas Tull és Chris Hansen külön fognak licitálni a franchise-ért, de az közös kettejükben, hogy mindketten költöztetnék a csapatot Seattle-be. Hansen neve ismerős lehet mindenkinek a Sacramento Kings miatt, Tull pedig a Legendary Pictures vezérigazgatója. Nem lenne olcsó dolog kivitelezniük a dolgot, ugyanis 75 millió dollárt kell fizetni Atlanta városának, ha 2017 előtt hagyja el a csapat a várost, plusz további költségekre is lehet számítani egy 2010-es adósságátütemezés miatt. Jesse Itzler is potenciális vevő lehet - ő egy vállalkozó, és a Spanx megalapítójához ment hozzá.

A Milwaukee Bucksnál is elképzelhető lesz a költözés. Nekik 2017 nyaráig kell új arénát építeniük, ami a jelen állás szerint 400-500 millió dollárba fog kerülni, viszont a költségek mindennel együtt elérhetik az 1 milliárd dollárt is. Peter Feigin, a csapat elnöke a Milwaukee Journal Sentinel munkatársának elmondta, hogy a város segítsége nélkül biztosan nem tudják megépíteni az új csarnokot. A két új tulaj, Wes Edens és Marc Lasry 150 millió dollárral járulnának hozzá az építkezéshez, Herb Kohl, a volt tulaj pedig további 100 millióval. A Bucksnak van egyébként a legkevesebb szezonbérletese, mindössze 4000, miközben a ligaátlag 10.000 környékén van.

Az Indiana Pacers irányítóját, CJ Watsont 5.000 dollárra büntette a liga, miután a Utah Jazz ellen, január 5-én másodjára is floppolt a szezonban.

A rostermozgásokhoz tartozik, hogy a Utah Jazz kirakta keretéből Patrick Christophert, miután a játékos térdkalácsa nemrég megsérült. Christopher szerződése nem garantált volt, így még idő előtt tették ki, hogy ne kelljen neki fizetni a szezon hátralévő részére. A Charlotte Hornets viszont úgy döntött, Jason Maxiell elég jó teljesítményt nyújtott ahhoz, hogy maradjon, ők a RealGM értesülései szerint közölték is a játékossal, hogy nem kell izgulnia, maradni fog a szerdai határidő után is, így kontraktusa garantálttá válik.

D-Liga mozgások is történtek hajnalban. A Miami Heat Shabazz Napiert hívta vissza a Sioux Falls Skyforce-tól, míg a Dallas Mavericks Ricky Ledót rendelte vissza a Texas Legendstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus