Hírmorzsák 2015-01-07 (21:30)

Melónak fájt Shumpert és Smith elvesztése, de bízik Phil Jacksonban. A Cavs egyre közelebb Mozgov megszerzéséhez. Bargnani, Anthony és Stoudemire is csak a január 15-ei, londoni meccsen várhatóak vissza. A Knicks kitette mindhárom tegnap szerzett játékosát. A Hawks nem költözik el Atlantából, négy új csoport is megjelent a potenciális vevők között. Shumpert még két hétig biztosan nem játszik, Gallinari január végéig akar visszatérni. Cunningham a Sixershez fog kerülni - csak még nem tudni, miért. Rice Jr.-t és Adrient waiverre tették csapataik. Young megmondta, honnan van a Swaggy P becenév.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony nyilatkozott Marc Bermannek (New York Post) JR Smith és Iman Shumpert elcseréléséről. Melo azt mondta, hogy nem kosárlabda szempontból nagyon nehéz volt elfogadnia ezt. Shumpertet az újoncidénye óta a szárnyai alá vette, tanácsokat adott neki, és segített neki, mikor nem ment csapattársának. Smith-szel már a denveri idők óta együtt vannak, jó 10 éve egy csapatban játszanak, ezért volt nehéz elfogadnia, hogy ez a jövőben nem így lesz. Azt is elmondta, hogy nem beszélt Phil Jacksonnal a csere óta, de azért is hosszabbított az együttessel, mert bízik a vezetőségben, a bizalmát pedig most ki is mutathatja, ki is mutatja, egyáltalán nem kérdőjelezi meg az elnök döntését.

A Knickshez tartozik az is, hogy ma hivatalosan is bejelentették Langston Galloway 10 napos szerződését, emellett pedig azt is, hogy mindhárom tegnap szerzett játékosuk, Lance Thomas, Alex Kirk és Lou Amundson is szabadlistára került. Így összességében 13 fős jelenleg keretük, két szabad helyük van.

Még mindig New York: úgy számolnak, hogy a január 15-i, londoni meccsen visszatérhet majd Amare Stoudemire, Andrea Bargnani és Carmelo is. Melo maga nyilatkozta, hogy reményei szerint ezen az összecsapáson már bevethető lesz, azt pedig Derek Fisher vezetőedző nyilatkozta le Ian Begley-nek (ESPN New York), hogy a két magasember a héten pihenni fog még.

Ha már sérülések és felépülések, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Cleveland Cavaliers egyik új szerzeménye, Iman Shumpert még legalább két hetet kihagy, ugyanis 15 nap múlva vizsgálják meg újra állapotát. A Denver Nuggets kiscsatára, Danilo Gallinari hasonló ideig lesz még távol. Neki karácsonykor műtötték a jobb meniscusát, és a Denver Postnak nyilatkozta, hogy két hétben reménykedik, de lehet, hogy három lesz, január végéig azonban mindenképpen vissza akar térni. Kis lépésenként halad a rehabbal - még csak büntetőt dob, nem sokára elkezd erősíteni, aztán futni is.

A Cavsnél újabb rostermozgás lehet hamarosan, Marc Stein (ESPN) ugyanis jelentette, hogy az ő és Brian Windhorst (ESPN) forrásai szerint is egyre közelebb van a Cleveland Timofej Mozgov megszerzéséhez. Stein úgy tudja, hogy a Cavaliers legalább egy első köröst és további cserealapokat hajlandó feláldozni az orosz középjátékosért, és a csere még a mai napon hivatalos lesz.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Los Angeles Clippers mégsem teszi ki keretéből Jared Cunninghamet, hanem a Philadelphia Sixershez fogják cserélni készpénzért cserébe. Cunningham szerződése január 10-én válik garantálttá, ezt akarja megelőzni a Clippers. A Sixers kerete 15 fős, úgyhogy valakit ki kell tenniük keretükből. Más információk szerint a Clippers Tony Wrotent szeretné, de a tárgyalások ezen a vonalon nem haladtak elvileg túl sokáig.

A Washington Wizards is lépett: ők nem találtak vevőt Glen Rice Jr.-ra, így a fiatal swingman már szabadlistán van - mint ismert, két napig innen elvihető jelenlegi szerződésével, aztán oda igazol, ahova akar. A Minnesota Timberwolves is döntött, ők Jeff Adrientől "szabadultak meg" hasonló okok miatt - nem akarják, hogy szerződése garantálttá váljon 10-én.

Mike Bass, az NBA egyik szóvivője beszélt Chris Vivlamore-ral (Atlanta Journal Constitution), és kijelentette: az Atlanta Hawks nem fog más piacra költözni az új tulajdonosokkal sem. Több új név is felmerült a lehetséges vevők körében. Ilyen például a Phoenix Suns és a Toronto Raptors korábbi GM-je, Bryan Colangelo, aki Vivlamore forrásai szerint egy chicagói csoporttal együtt próbálná megvásárolni az együttest - ez a csoport tavaly lecsúszott a Milwaukee Bucksról -, de a Memphis Grizzlies egyik kisebbségi tulajdonosa, Steve Kaplan és a kaszinó-hálózatot működtető Sheldon Adelson neve is bekerült a kalapba. Maria Laporta (Atlanta Business Chronicle) értesülései szerint az Atlanta WNBA-s csapatát birtokló Kelly Loeffler és Mary Brock, valamint férjeik is szándékoznak beszállni a buliba.

A végére pedig Nick Young. Kedden rendezték a 11. éves Lakers All-Access eseményt, amelyen természetesen ilyenkor a teljes csapat jelen van. Youngot arról kérdezték, honnan jött a Swaggy P becenév, mire ő annyit felelt: "Bibliai eredetű, benne van az Ótestamentumban. Ő volt a swag prófétája.".

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus