Hírmorzsák 2015-01-08 (21:30)

Jeff Green és Luol Deng iránt érdeklődik a Grizzlies. Megvan az újabb állás az All-Star szavazásról - James, Curry és Davis még mindig az első három helyen. LeBron egy hét múlva visszatérhet. Deron Williams legalább egy hetet kihagy bordatörése miatt. Gerald Wallace nyíltan kritizálta a Nets 2013-as "nagy bevásárlását". A Bucks 10 napos szerződést ad Kenyon Martinnak. Wolters és Jared Cunningham szabadlistán.

Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a Memphis Grizzlies próbálja minél inkább javítani az esélyeit a bajnoki címre, és Jeff Green vagy Luol Deng megszerzésén fáradoznak. Egyik játékos cseréjéhez sincsenek egyelőre túl közel, de a forrás szerint elhatározták magukat, hogy mindenképpen szeretnének javítani hármas poszton. Deng 20 millió dolláros szerződése első évében van, Greennek pedig 9.5 milliós játékosopciója van a következő idényre. Bármilyen értük ajánlott csomag valószínűleg tartalmazza Tayshaun Prince 7.7 milliós lejáróját, illetve jövőbeli pickeket. Ira Winderman (Sun Sentinel) forrásai szerint egyelőre Deng iránt csak érdeklődött a Memphis, tovább nem jutottak a felek, míg Jeff Zilgitt (USA Today) úgy tudja, Danny Ainge egyelőre túl sokat kér Jeff Greenért.

Kijöttek az újabb részeredmények az All-Star szavazásról. Ugyanúgy LeBron James vezeti a listát (971k), mellette pedig Pau Gasol (527k) és Carmelo Anthony (456k) vannak még a keleti "magasok" között. A hátvédeknél is maradt az eddigi páros: John Wall (565k) és Dwyane Wade (507k) vannak az első két helyen. Kyle Lowrynak és Chris Bosh-nak van még talán esélye, ők vannak a legközelebb, de 100k szavazattal lemaradva a még bejutóktól. Nyugaton Anthony Davis (922k) továbbra is utcahosszal vezet a magasemberek között, mellette Blake Griffin (491k) és Marc Gasol (477k) fej-fej mellett haladnak. A hátvédeknél Stephen Curry (958k) és Kobe Bryant (862k) továbbra is kezdenek, így James Harden (690k) hiába ötödik megint összesítésben, jó eséllyel nem lesz ott kezdőként a gálán. A teljes állást itt megnézhetitek!

Ha már a listát James vezeti, akkor folytassuk vele: úgy tűnik, hogy egy hét múlva Los Angelesben, vagy akár már hamarabb is visszatérhet a Cavaliers sztárja - annak ellenére is, hogy az elmúlt egy hétben saját elmondása szerint egyáltalán nem fogott kosárlabdát. LeBron hét meccset hagyott már ki zsinórban térd- és hátfájdalmai miatt, ez karrierje leghosszabb ilyen jellegű "pihenője". David Blatt vezetőedző Joe Vardonnak (Cleveland Plain Dealer) azt nyilatkozta, hogy azért nem ül az oldalvonalnál a csapattal James, mert az orvosok szerint a folyamatos ülés rosszat tesz neki.

A Brooklyn Nets irányítója, Deron Williams határozatlan ideig nem játszhat, miután eltört az egyik bordája. A játékmester a hétvégén jelezte a problémát először, de a hétfői vizsgálatok nem mutattak ki semmit. Ma hajnalban egy kicsit lentebb is elkezdett fájni neki, újabb vizsgálatoknak vetették alá, amely már megmutatta, hogy a 12. bordája sérült meg. Egy hét múlva újra megnézik állapotát, de egyelőre nem mondanak visszatérési időpontot a csapatnál.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Gerald Wallace lett az első játékos vagy vezető, aki nyíltan kritizálta a brooklyniak 2013-as, nagy nyári "bevásárlását" - mint ismert, akkor többek között több első körös draftjogot is feladtak azért, hogy megszerezzék Joe Johnsont, Paul Pierce-t és Kevin Garnettet. Wallace a bostoni csomag része volt, miután alig több mint egy idénnyel korábban szerezte meg őt a Nets egy lottery első körösért cserébe a Portland TrailBlazerstől. A játékos Stefan Bondynak (New York Daily News) azt mondta, szerinte ez tipikusan az a történet volt, amikor valaki nagyon gyorsan akar meggazdagodni - vagy nagyot kaszál vagy nem. A Nets szerencsét próbált, de az egész csere visszafelé sült el.

Az elején említett Stein értesülései szerint a Milwaukee Bucks 10 napos szerződést fog adni Kenyon Martinnak - Nate Wolters kerül szabadlistára Martin érkezése miatt. A játékos nemrég járt privát edzésen Clevelandben, ahol a Cavaliers mellett a Bucks is megnézte - mint ismert, Jason Kidd-del jó ideig csapattársak voltak.

A Los Angeles Clipperstől hajnalban megszerzett Jared Cunninghamet már ki is tette keretéből a Philadelphia Sixers.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus