Hírmorzsák 2015-01-09 (11:00)

A Blazers három évet hosszabbított Olshey-val. A Sixers újjáépülése még 3-5 évig is eltarthat. Raduljica 10 napra a Timberwolvesnál. James Miamiben töltötte a rehabja egy részét. Waitersnek a Thunder nem engedte, hogy Harden mezszámát viselje. JR Smith-t meglepte a csere módja, melegítésről hívták ki, hogy már ne játsszon. David Griffin szerint kellettek a cserék, hogy a Cavsnek reális esélye legyen idén a bajnoki címre. Connelly szerint a Nuggets pár héten belül válaszút elé érkezik, de most volt lehetőség lépni. A Lakers és a Jazz Kuzminskas iránt érdeklődik. Byron Scott szeptemberben fogja tudni, hogy áll a Lakers a hároméves tervhez képest. Deng nem kérte, hogy cseréljék el. Kijöttek Stephen Curry új cipői. D-Liga (Markel Brown, Cory Jefferson, Kuzmic, Dinwiddie).

A Portland TrailBlazers hároméves hosszabbítást kötött a GM-mel, Neil Olshey-val. 2012-ben vette át a csapatot, azóta folyamatosan fejlődnek - az első évben még csak 33 győzelmet számláltak, tavaly már 54-et és a második körbe jutottak, idén pedig 36 meccs után 28 győzelemmel vezetik a Northwest divíziót, nem meglepő tehát, hogy a szakvezetővel hosszabb távra is terveznek.

Ennyire gyors és dinamikus javulásra nem számíthatnak a Philadelphia Sixersért szorítók, ugyanis Tom Moore (Calkins Media) jelentése szerint a csapat vezetőedzője, Brett Brown kijelentette, a gárda újjáépülése további 3-5 évig is eltarthat.

Lezárult egy napok óta tartó kérdés: Miroslav Raduljica aláírta szerződését a Minnesota Timberwolvesszal, ám nem a teljes idényre, mindössze 10 napra. A szerb centert nyáron cserélte el a Milwaukee Bucks a Los Angeles Clippershez, akik kitették keretükből, majd Kínában játszott a középjátékos, ahonnan nemrég közös megegyezéssel távozott.

Arról tegnap este számoltunk be, hogy LeBron James egy hete van rehabon, és nagyjából egy hét múlva vissza is térhet. Brian Windhorst (ESPN) jelentette, hogy az előző egy hétben James több napot is Miamiben töltött, mert állítólag a melegebb időjárás jót tesz a hátának. Maga a játékos azt nyilatkozta, hogy napi 3-4 rehabtréningje volt az előző egy hétben.

LeBron a Bleacher Reportnak is elmondta, amit korábban: az egész szezonban küszködött a sérülésekkel. 1-2 meccsig jól érezte magát, a többin pedig csak szenvedett, próbált ugyanaz a játékos lenni, aki egyébként egészségesen. James hozzátette, hogy most jobban érzi magát, mint az idény nagy részében - tehát valószínűleg arra az egy hétre még igencsak nagy szüksége van, hogy ne fájlalja újra mindenét nagyon rövid időn belül.

A pár napja elcserélt Dion Waiters nyilatkozta le, amit már a csere hivatalossá válása után is lehetett hallani: az Oklahoma City Thunder nem akarta, hogy a 13-as mezszámot, James Harden régi mezszámát viselje. Waiters nem viselhette sem az 1-est, sem a 3-ast, így döntött a 13-as mellett, arra meg a csapat kérte meg, hogy talán nem kellene. Így most Waiters a 23-as mezben "kénytelen" játszani új együttesénél. Az érintett azt nyilatkozta, hogy valószínűleg azt szeretné a csapat, hogy saját személyisége lehessen, ne hasonlítsák még ebben is Hardenhez.

Az ugyanebben a cserében Clevelandbe kerülő JR Smith azt nyilatkozta Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group), hogy a csere nem lepte meg, a módja igen. Melegített, majd úgy szóltak neki, hogy már nem lép pályára. Úgy érezte, nem volt túl szerencsés az időzítés, aztán látta, mi történt Waitersszel, akit bejelentettek már a kezdőcsapatban, aztán vettek ki a meccsről, és rögtön úgy gondolta, hogy az ő esete nem is volt annyira rossz.

A Cavs GM-je, David Griffin Chris Fedornak (Northeast Ohio Media Group) elmondta, szerinte kellettek az elmúlt napok lépései, hogy reális esélyük lehessen még idén a bajnoki címre. Griffin szerint úgy sikerült erősíteniük, hogy nem kellett feladniuk teljesen a jövőjüket. Az emberek azt nézik, hány draftjogot cseréltek el, de Griffin szerint nagyon sok cserealappal rendelkeznek, jelen állapotukban is jól állnak a jövőt illetően, és nagyon elégedettek jelenlegi helyzetükkel is.

A Mozgov-csere után a Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly is nyilatkozott. Ő azt mondta Mark Kiszlának (Denver Post), hogy úgy kezdték a szezont, hogy PO-ba akarnak jutni. Jelenleg nincsenek ilyen pozícióban. Szeretnének bekerülni, de pár héten belül válaszút elé érkeznek. Annyi idejük van felzárkózni azokhoz a csapatokhoz, akiknek még van esélyük, és reményei szerint így is lesz, de reálisan kell néznie a dolgokat. Ha ez nem sikerül, akkor új célokat kell kitűzniük, a lehetőség pedig most volt adott a lépésre.

Több NBA csapat, köztük a Los Angeles Lakers és a Utah Jazz is érdeklődik Mindaugas Kuzminskas iránt. A 25 éves litván játékos akkor került reflektorfénybe legutóbb a figyelmet, amikor a világbajnokság elődöntőjében James Hardent büntette támadásban, idén pedig annyira jól megy neki a spanyol Unicaja Malagánál, hogy felhívta magára a játékosmegfigyelők figyelmét.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy Byron Scott vezetőedző Eric Pincusnak (Los Angeles Times) nyilatkozott erről a "hároméves tervről", amiről két napja Jeanie Buss is - 2017-re szeretnének bajnokesélyes csapatot. Elmondása szerint az egyértelmű, hogy bajnokok akarnak lenni, de az időpontot nem tudja még. Hogy Jeanie és Jim Buss mit beszélnek egymás között, az rájuk tartozik, ő majd szeptemberben, az edzőtáborban tudja megmondani, hol is tartanak, akkorra meglesznek a szabadügynökpiacról igazolt és az újonc játékosaik is.

A cserepletykákba leugtóbb bekerülő Luol Deng Ira Windermannek (Sun Sentinel) elmondta, nem kérte, hogy cseréljék el. Semmi baja nincs a Miami Heattel, az egész szezon folyamán hangsúlyozta, hogy azt akarja, hogy rendbe rakják a dolgokat, hogy mindenkit sikerüljön beépíteni. Soha nem mondta, hogy boldogtalan vagy hasonló, és azért, mert felröppentek ezek a pletykák, még nem ő kérte, hogy cseréljék el.

D-Liga mozgások. A Golden State Warriors a Santa Cruz Warriorshoz küldte Ognjen Kuzmicot. Ez Kuzmic negyedik "küldetése" idén. A Detroit Pistons visszahívta a Grand Rapids Drive-tól Spencer Dinwiddie-t. Ez volt a hátvéd első lenti szakasza, négy meccsen 16.0 pontot, 4.0 pattanót és 6.3 gólpasszt átlagolt. A Brooklyn Nets visszahívta a Maine Rd Clawstól Cory Jeffersont és Markel Brownt is.

Kijött Steph Curry új cipője: az Under Armour a Curry One nevet adta neki:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus