Hírmorzsák 2015-01-09 (20:30)

A Bulls odatolja Butler elé a maximum szerződés július 1-jén. Ainge megmondta Brandan Wrightnak, hogy el fogják cserélni. Nelsont valószínűleg kivásárolja a Celtics, a Wizards érdeklődik iránta. Jeff Green nem hívja le a jövő évi játékosopcióját? A Washingtonnak ő is kell, amennyiben Pierce távozni fog. Kirilenkót eltiltotta a Sixers. Z-Bo ma visszatér, Mozgov viszont még nem játszik. Gallinari és McGee is visszatérhet jövő héten. Speightsre fegyvert fogtak, de megúszta.

David Haugh (Chicago Tribune) jelentette, hogy a Chicago Bulls mindent meg fog tenni, hogy Jimmy Butlerrel hosszabbítani tudjon - a hírek szerint nem akarják megvárni, míg más csapatokkal leül beszélgetni Butler, hanem amint lehet, elé tolják a maximum hosszabbítási ajánlatot. Mint ismert, Butler korlátozott szabadügynök, azaz ha nem sikerül megegyezni, akkor is tarthatják azt az ajánlatot, amit majd elfogad - igaz, ebben az esetben felmerül annak a lehetősége, hogy elfogadja a QO-t, és egy év múlva oda megy, ahova akar. A hírek szerint a Bulls arra is fel van készülve, hogy ezzel luxusadót fognak fizetni, tehát nem feltétlenül cserélnek el emiatt majd bárkit.

J. Michael (CSN Washington) forrásai szerint a Boston Celtics GM-je, Danny Ainge megmondta Brandan Wrightnak, hogy megpróbálják elcserélni, egyelőre azonban érte is sokat kérnek. Michael úgy tudja, hogy jóval nagyobb esély van Jameer Nelson Washingtonba költözésére, ugyanis a veterán hátvédet nagy valószínűséggel ki fogják vásárolni. Nelson idén 2.7 milliót keres, a következő idényre játékosopciója van, de valószínűleg sokat nem fog akadékoskodni, mivel sem azzal nem elégedett, hogy a Dallastól egy PO-ba nem jutó csapathoz került, sem azzal, amennyit játszik jelenleg a Celticsben.

Szintén Michael hozta a hírt, hogy Ray Allennel továbbra is tartja a kapcsolatot a Wizards, és mindaddig érdeklődni fognak a dobóhátvéd iránt, amíg nem ad egyértelmű nemleges választ vagy be nem jelenti, hogy visszavonul. Michael forrásai szerint Jeff Green nem fogja lehívni jövő évi 9.2 millió dolláros játékosopcióját, ebben az esetben pedig a fővárosiak meg fogják keresni a nyáron a kiscsatárt - legfőképpen akkor, ha Paul Pierce is kilép szerződésének következő, utolsó évéből.

A Philadelphia Sixers döntött, nem vár tovább Andrei Kirilenkóra és eltiltott listára helyezték a kosarast, amiért nem jelent meg a csapatnál - erről a ligát már a hét elején tájékoztatták, ez pedig pénzkiesést jelent a játékosnak. Mint ismert, az orosz kosarast hónapokkal ezelőtt szerezte meg csere útján a Philly. Akkor úgy volt, hogy kiteszik keretükből rögtön azt követően, hogy végbemegy a tranzakció, ám meggondolták magukat - a hírek szerint azért, mert úgy érezték, még a deadline előtt el tudják cserélni. Kirilenkónak magánéleti gondjai voltak már a Brooklyn Netsnél is, könnyen elképzelhető, hogy ez továbbra is fennáll - az eredeti hírek szerint január-február környékén oldódhat meg a titokzatos gond, amiről konkrétumot nem tudni.

A mai meccsekhez tartozik, hogy Zach Randolph részt vett a bemelegítésen, és Ronald Tillerynek (Memphis Commercial Appeal) azt mondta az erőcsatár, hogy játszani fog este, a New Orleans Pelicans elleni találkozón. Z-Bo 9 meccset hagyott ki jobb térdfájdalmai miatt. A Cleveland Cavaliersnél David Blatt vezetőedző azt mondta Dave McMenaminnek (ESPN Los Angeles), hogy Timofej Mozgov még nem fog játszani, egyelőre nem esett át az orvosi vizsgálatokon - ez azért is érdekes, mert a cleveland.com korábban azt jelentette, hogy ma már kezd az orosz.

A Denver Nuggets GM-je, Tim Connelly azt nyilatkozta a Denver Postnak, hogy a jövő héten Danilo Gallinari és JaVale McGee is visszatérhetnek. A center az előző 23 meccsből 22-t kihagyott - ott volt gondja a sípcsontjánál az izmával, ahol tavaly volt egy fáradásos törése. Az olasz kiscsatár december vége óta nem tudott pályára lépni, akkor szakadt el meniscusa.

A végére pedig Marreese Speights, akire fegyvert fogtak a minap. A Golden State Warriors magasembere egy night klubban volt a belvárosban, ahol egy csoport megpróbálta kirabolni, elvenni tőle az aranynyakláncait. Egy 28 éves férfi, Michael Lamont Jackson fegyvert is fogott rá, de Speights elmenekült - másnap játszott is. A férfit már elfogták.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus