Hírmorzsák 2015-01-12 (21:00)

LeBron mezei fogytak legjobban októbertől decemberig - a legjobb 15 játékos és a legjobb 10 csapat listája. A Knicks el akarja cserélni Calderont és Bargnanit is, Amare-t nem, de az olaszt szabadlistára teszik, ha a deadline-ig nem tudják elboltolni. Rose térde rendben van, hajnalban már játszik, Dunleavy a héten tér vissza. Thibodeau Rasual Butlert dicsérte, Love pedig a Warriorst. Ainge tudja, hogy nem hozta könnyű helyzetbe Brad Stevenst. Joerger ideges volt, hogy a cserepletykák kiszivárogtak.

Az adidas és az NBAStore.com 2014 októbere és decembere közötti eladási adatai alapján LeBron James mezét vették a legtöbben ebben az időszakban. James sorozatban ötödjére van a lista elején, Cavs-mezben pedig karrierje során másodjára. A második helyen a Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry áll, aki a hetedik helyről lépett előre. A top5-ben Kevin Durant, Kobe Bryant és Derrick Rose kapott még helyet. Rose és a hetedik helyen lévő Carmelo Anthony is 7-7 helyet léptek előre, ez a legtöbb a Top15-ben. Damian Lillard (11.) és Anthony Davis (15.) először vannak a listán, Dirk Nowitzki (12.) pedig 2012 óta először. A legjobb 15:

1. LeBron James, Cleveland Cavaliers
2. Stephen Curry, Golden State Warriors
3. Kevin Durant, Oklahoma City Thunder
4. Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
5. Derrick Rose, Chicago Bulls
6. Kyrie Irving, Cleveland Cavaliers
7. Carmelo Anthony, New York Knicks
8. Tim Duncan, San Antonio Spurs
9. Dwyane Wade, Miami Heat
10. Blake Griffin, Los Angeles Clippers
11. Damian Lillard, Portland Trail Blazers
12. Dirk Nowitzki, Dallas Mavericks
13. Chris Paul, Los Angeles Clippers
14. James Harden, Houston Rockets
15. Anthony Davis, New Orleans Pelicans

A csapatonkénti listát a Cleveland Cavaliers vezeti, amely 2010 óta először van a Top10-ben - akkor a harmadikak voltak. Mögöttük Chicago Bulls, Golden State Warriors, Los Angeles Lakers, San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder, New York Knicks, Miami Heat, Boston Celtics, Los Angeles Clippers a legjobb 10 további sorrendje.

Nem túl nagy meglepetés, de az ESPN forrásai szerint a New York Knicks nagyon aktív a cserepiacon, mindent megtesznek azért, hogy eltakarítsák a csapatból Andrea Bargnanit, illetve a még 2017-ig szóló szerződéssel bíró Jose Calderont. A hírek szerint ha az olaszt nem sikerül elcserélni valahova a február 19-ei cserehatáridő előtt, akkor szabadlistára is tehetik. Gyorsan változnak a dolgok, hiszen a 11.5 millió dolláros lejáró kontraktussal rendelkező egykori 1/1-est a múlt hónapban Derek Fisher vezetőedző még úgy írta le, mint a jövő egyik kulcsfiguráját, míg most biztosnak tűnik, hogy maximum 1 hónapja van a Knicksnél Bargnaninak. Ugyanide tartozik, hogy bár Amar'e Stoudemire is oda megy a nyáron, ahova akar, őt nem akarja elcserélni a New York.

Úgy tűnik, a Chicago Bulls sztárja, Derrick Rose meggyógyult. Az irányító az előző mérkőzést térdfájdalmak miatt hagyta ki, ami megint aggódásra késztette a Bullsért szorítókat, ma azonban a kosaras lenyilatkozta, hogy rendben van, játszani is fog az Orlando Magic elleni összecsapáson. Mike Dunleavy bokája is javul Tom Thibodeau vezetőedző elmondása szerint, és bár őt hajnalban még nem láthatjuk, ezen a héten valamikor visszatérhet.

Ha már szóba került Tom Thibodeau, akkor folytassuk vele: a Bulls edzője Jorge Castillónak (Washington Post) a Washington Wizards kiscsatárát, Rasual Butlert dicsérte - a két gárda nemrég összecsapott egymással, ez volt az apropó. A tréner szerint a tökéletes csapat Butler számára a Washington, és nagyon jó a játékos hozzáállása - egy kis ideig volt játékosa Chicagóban. Folyamatosan dolgozik, állandóan jó fizikai formában van, John Wall és Andre Miller pedig nagyon jól illik a játéka. Thibodeau szerint Butler karrierje önmagáért beszél, mennyire jó kinti dobó, ezzel kinyitja a többieknek a helyet a betörésekre. Az, hogy még most is ilyen szinten képes dobni, tiszteletet parancsol, de a Bullsnál is tudták, mennyire profi a hozzállása és mennyire szereti a játékot, dobni pedig nem fog elfelejteni.

A Cleveland Cavaliers erőcsatára, Kevin Love Rusty Simmonsszal (San Francisco Chronicle) beszélgetett még a Golden State Warriors elleni meccsük előtt. Love azt mondta, hogy azt ugyan tudja, hogy az oaklandiek és volt csapata, a Minnesota Timberwolves beszélgettek egymással, tárgyaltak arról, hogy megszerezzék, de hogy mennyire voltak közel a megegyezéshez, azt nem tudja. Dicsérte is a Warriorst, amely szerinte nagyszerű csapat. Jó nézni is, ahogy játszanak, folyamatosan nagy tempót diktálnak, nagyon jól dobnak kintről, és nagyon sok olyan játékosuk van, aki sokféleképpen képes segíteni a csapatot.

A Boston Celtics GM-je, Danny Ainge Mark Murphynek (Boston Herald) elmondta, tudja, hogy nem hozta könnyű helyzetbe Brad Stevens vezetőedzőt Rajon Rondo elcserélésével. Ainge szerint nem egyszerű a tréner dolga, ha nincs 3-4 stabil játékos, akire folyamatosan számíthat. Néha a cseresor jobb, mint a kezdők, néha fordítva van, de néha a harmadik ötös megveri az első kettőt. Ez történt például hétfőn a Charlotte ellen, amikor 13 embert küldött pályára Stevens, és a 11-13. emberek éhesebbek voltak a sikerre, mint a rotációban előttük állók. A szakvezető azt is hozzátette, hogy nagyon nehéz mindenkit boldoggá tenni, és ez nem is az edző feladata. A játékos feladata az, hogy olyan teljesítményt nyújtson, hogy az edző úgy érezze, nélküle nem nyerhetnek.

Most, hogy hivatalos lett a Jeff Green-csere, a Memphis Grizzlies vezetőedzője, David Joerger is megnyugodhat. Nemcsak a kiscsatár érkezése miatt, de azért is, mert neki nagyon nem tetszett, hogy kiszivárogtak az információk. Joerger Ronald Tillerynek (The Commercial Appeal) azt nyilatkozta, hogy nagyon megzavarták a cserepletykák a társaságot, és az ilyen dolgoknak házon belül kellene maradniuk, nagyon ideges volt emiatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus