Hírmorzsák 2015-01-14 (11:00)

Cserélt a Boston és a Denver, Nate Robinson ideig-óráig a Celticsnél. A Nuggets Foye-ról is tárgyal. Gay könnyebb térdsérülést szenvedett. Popovich-nak megint volt egy kisebb egészségügyi gondja, Joseph-et dicsérte. Pondexter örül, hogy visszakerült New Orleansba. Prohorovnak az orosz válság tett be, de vajon mennyit érhet a Nets? Egyelőre nem téma a Lakersnél, hogy Bryant befejezze erre az idényre. A Celtics és a Clippers megegyezett Austin Riversről, a kivásárolt Robinson is Doc Riverséknél köthet ki, Dahntay Jonessszal egyetemben. Nate Wolters a Pelicansnél.

Tegnap este újabb csere történt: a Denver Nuggets Nate Robinsont küldte a Boston Celticshez Jameer Nelsonért. A Celtics spórolni akart egyértelműen, hiszen Robinson 2.1 milliós lejáróval rendelkezik, míg Nelsonnak idén 2.7 millió, jövőre pedig játékosopcióval 3.2 millió dollár a fizetése. Robinsont szinte biztosan kivásárolja hamarosan a Boston, és nagy valószínűséggel a Los Angeles Clippersben fog kikötni, Doc Riversék ugyanis már a Denverrel is tágyaltak a hátvédről. Hogy a Denvernek minek kellett Nelson, az nagy kérdés.

Két 10 napos szerződésről is napvilágot láttak hírek. A New Orleans Pelicans irányítóposzton akart erősíteni - korábban Gal Mekellel és Mike Jamesszel is szemeztek, de a Milwaukee Buckstól kitett Nate Wolters lett a célpontjuk, Shams Charania (RealGM) információi szerint alá is írt a két fél. A Clippers pedig nemcsak Nate Robinsont "szedheti fel", ugyanis Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint Dahntay Jonesnak készülnek 10 napos kontraktust adni - korábban Darius Miller volt a kinézettük, de változtattak elképzeléseiken.

A Clippersnél egyébként nem kevés változás lehet a közeljövőben, ugyanis Austin Rivers még Jones és Robinson mellett is képben van, sőt, Steve Bulpett (Boston Herald) információi szerint meg is egyeztek már a Boston Celticsszel. A hivatalos bejelentésre várni kell, amíg a Boston nem csinál magának két szabad helyet a keretben, a Celtics pedig a hírek szerint egy második köröst fog kapni Riversért.

Robinson, Jones és Rivers miatt természetesen muszáj valakiket elpasszolnia Clippersnek is, és Eric Pincus (Los Angeles Times) forrásai szerint Reggie Bullock lesz az egyik áldozat. Nem egyszerű a dolguk, mivel cserélniük kell, csak úgy szabadlistára nem rakhatnak senkit, mert mint ismert, Spencer Hawest a nem luxusadós MLE-ért igazolták a nyáron, így gyakorlatilag egy hard capet csináltak maguknak. Nem léphetik át a 80.83 millió dolláros határt, márpedig nincsenek sokkal ez alatt, egy garantált szerződés waiverre tételével nem sokat nyernek, hiába szabadul fel egy hely a keretben.

Nincs új a nap alatt Denverben sem: Brian Windhorst (ESPN) információi szerint Randy Foye-ról tárgyalnak több együttessel is - akiket egyébként nem nevezett meg a forrás. Gyakorlatilag kiárusítás van a Nuggetsnél, hiszen Timofej Mozgov Clevelandbe költöztetése után Wilson Chandler is átadólistára került, Nate Robinsont ugye éppen tegnap cserélték el, és ahogy arról tegnap beszámoltunk, Aaron Afflalóra ugyanúgy kezdenek rárepülni a csapatok, mint Foye-ra.

A Sacramento Kings kiscsatára, Rudy Gay ma hajnalban, a Dallas Mavericks elleni találkozón lesérült. A bal térde rándult meg, és emiatt egyelőre day-to-day az állapota - azaz annyira nem nagy a probléma, de nem tudni, játszik-e Gay a Kings következő meccsén.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich idén már több mérkőzést is kihagyott egy kisebb egészségügyi gond miatt, és David Aldridge (nba.com) jelentette, hogy a Washington Wizards elleni találkozón megint előjött valami. Azt nem tudni, pontosan mi baja van Popnak, és a csapat nem is kommentálja az eseményeket, de a tréner már a játékosokkal együtt utazott tovább Charlotte-ba, a Spurs következő mérkőzésére, úgyhogy olyan nagy gond nincs ezúttal sem.

Popovich Jeff McDonaldnak (San Antonio Express-News) irányítójáról, Cory Joseph-ről nyilatkozott. A tréner azt mondta, hogy mindig is lenyűgözte az, ahogyan Joseph játszik. Soha nem gondolta róla, hogy a legtehetségesebb játékos lenne, de úgy érzi, Joseph-nél a földön senki nem hoz ki többet magából, az adottságaiból, abból, ami neki adatott.

A New Orleans Pelicans régi-új játékosa, Quincy Pondexter Jim Eichenhofernek (nba.com) mondta el, mennyire örül, hogy visszakerült a csapathoz. A kiscsatár szerint hihetetlen ez az egész, hogy "a kör bezárult", újra Dell Dempsszel, Monty Williamsszel és a srácokkal dolgozhat együtt, és elmondása szerint sehol nem lenne szívesebben, mint a Pelicansnél. New Orleans mindig is a második otthona volt a ligában, és nagyon örül, hogy visszatért. Itt kezdte egyébként karrierjét 2010-ben, majd a lockout feloldása után cserélték Memphisbe, ahol az előző négy idényt töltötte.

Az orosz fejesek egyik ügyvédje és tanácsadója azt nyilatkozta Mitch Abramsonnak (New York Daily News), hogy az orosz gazdaság összeomlása tette be a kaput a Brooklyn Nets tulajdonosának, Mihail Prohorovnak, aki a hírek szerint 400 millió dollárt vesztett egy nap alatt, mikor kijöttek az első hírek az oroszok gondjairól. A tanácsadó szerint valószínűleg ez az oka annak, hogy Prohorov eladósorba tette a franchise-t. Scott Soshnicknak (Bloomberg) egy szakember azt mondta, hogy a Los Angeles Clippers 2 milliárd dolláros vételárához közelíthet majd a Nets, de többen erősen megkérdőjelezik, hogy a brooklyni franchise van-e olyan vonzó, mint volt a Clippers.

Pár napja már írtuk, hogy a Los Angeles Lakers majd az All-Star gála után gondolja át, hogy Kobe Bryantet pihentessék-e az egész szezonra. Byron Scott vezetőedző egy, a szakmai stáb és a menedzsment között tartott meetinget követően azt nyilatkozta a Los Angeles Timesnak, hogy ez az elsőszámú céljuk, hogy Bryant minél egészségesebb maradjon ebben az idényben, és minél jobban fel tudjon készülni a következőre. Meccsről meccsre nézik egyelőre állapotát, és ez egy ideig így is marad, február-március környékéig biztosan. Egyelőre a közelében sincsenek annak, hogy azt mondják, Bryantet a szezon hátralévő részében nem játszatják.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus