Hírmorzsák 2015-01-14 (21:15)

A Cavs-játékosok már az ellenfelekkel is beszélnek az edzői problémákról, nem azt csinálják a pályán, amit kérnek tőlük. Tristan Thompson 4 éves, 52 milliós hosszabbítást utasított vissza. Robinson és a Celtics megegyezett a kivásárlásról. Wilson Chandlerért a Clippers és a Blazers érdeklődik, Shaw szerint mindenkinek megvan az ára. Nelsonnak játékidőt ígért a Nuggets és azt is, milyen stílusban kell majd játszania. Carter-Williamsről több csapattal is tárgyalt a Sixers. Jenningst 15.000 dollárra büntette a liga. A Pistons árulja Datomét. Lillard új cipője az adidasnál.

A Cleveland Cavaliersnél egyre rosszabb a helyzet, most Brian Windhorst (ESPN) hozta le, hogy David Blatt vezetőedző és a játékosok, valamint segédedzője, Tyronn Lue között egyre kevésbé konstruktív a munkaviszony. Csapatvezetők és más együttesek játékosai is azt mondták Windhorstnak, hogy a Cavs kosarasai az elmúlt pár hónapban nyíltan beszéltek az edzői problémáról például az ellenfelekkel is. Lue Blatt "háta mögött" kért többször is időt, ráadásul a pályán előfordult olyan, nem is egyszer, hogy nem azt a játékot játszották, amit elvileg a kispad, illetve Blatt kért tőlük.

Szintén hozzájuk tartozik, hogy bár sokan 10-12 millió dollár közé várják Tristan Thompson fizetését majd az új szerződése szerint, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint 4 évre 52 millió dolláros, azaz évi 13 milliót biztosító hosszabbítást utasított vissza az erőcsatár.

Sam Amick (USA Today) jelentette a délután folyamán, hogy a Boston Celtics és a tegnap este a csapathoz cserélt Nate Robinson meg is egyeztek egymással a kivásárlásról, így a hátvéd hamarosan szabadon igazolható lesz. Mint azt reggel megírtuk, jelen állás szerint a Los Angeles Clippers a legesélyesebb a leigazolására.

Chris Dempsey (Denver Post) forrásai szerint a Denver Nuggets kiscsatára, Wilson Chandler iránt a Los Angeles Clippers és a Portland TrailBlazers is érdeklődik, de Brian Shaw vezetőedző azt nyilatkozta, hogy nem árulnak senkit, Chandler pedig azt, hogy vele közölte a csapat, hogy nem fogják elcserélni. Shaw úgy fogalmazott viszont, hogy mindenki pótolható, ha például Phil Jackson azt mondja, a Nuggets edzője akar lenni, akkor ő is feláldozható. Szerinte ezzel mindenkinek meg kell békélnie karrierje bizonyos pontján, mindenkinél van olyan ajánlat, amiért eladó.

A Boston és a Denver tegnap este cserélt egymással, és úgy tűnik, hogy Jameer Nelson marad a coloradóiaknál - Shaw irányítót keresett még korábban, bár az újjáépülés miatt kissé meglepő volt Nelson megszerzése. David Aldridge (nba.com) úgy tudja, hogy Nelsonnak játékperceket ígért a Nuggets és azt is felvázolták neki, milyen stílusban kellene játszania, így tudták meggyőzni, hogy csatlakozzon a csapathoz - Andrei Kirilenko óta tudjuk, hogy ez nem mindig automatikus.

A Detroit Pistonsnál is zajlik az élet. Egyrészt Brandon Jenningst 15.000 dollárra büntette a liga, miután obszcén jelzést mutatott a Toronto Raptors ellen ma hajnalban megnyert összecsapáson. Másrészt Jonathan Givony (DraftExpress) úgy tudja, hogy árulják Gigi Datomét, akinek egyébként 1.75 millió dolláros lejáró szerződése van, és esélyes, hogy ha nem kap sehol lehetőséget, visszamegy Európába. Harmadrészt pedig az olaszt, illetve Spencer Dinwiddie-t leküldték a D-Ligába, a Grand Rapids Drive-hoz.

A Philadelphia Sixersnél továbbra sem nyugszanak a Michael Carter-Williams körüli pletykák. Most Chad Ford (ESPN) az olvasóival történő beszélgetés közben írta le, hogy az elmúlt pár hétben is beszélt MCW elcseréléséről a Philly több együttessel is, mivel Ford értesülései szerint több Sixers vezető - igaz, nem mind - úgy gondolja, hogy hosszútávon nem építhetnek az irányítóra. Ford azt is hozzátette, hogy a Philly megkéri a játékos árát, tehát csak úgy elszórni biztosan nem fogják a tavalyi év újoncát.

A végére pedig a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard, akinek megvan az első saját nevét viselő cipője az adidasnál, a D Lillard 1:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus