Hírmorzsák 2015-01-16 (11:00)

Hármascserét tárgyal a Nets, a Thunder és a Hornets, Stephenson Brooklynba, Lopez Oklahoma Citybe költözhet. Lopezért a Denver és a Miami is ajánlatot tett. Farmart ki fogja vásárolni a Clippers. A Suns GM-je Bullockot, Doc Rivers pedig a Phoenix háromirányítós rendszerét dicsérte. Nate Robinsonért négy csapat is megy. A Kings Nik Stauskast is cserélné egy jó magasemberért. JaMychal Green érdekli a Spurst, a Knickst és a Bullst. Curry Barbosa öltözői "jelenlétét" és hozzáállását dicsérte. Leonard ma visszatérhet.

Chris Broussard (ESPN) jelentette, hogy az Oklahoma City Thunder, a Brooklyn Nets és a Charlotte Hornets egy hármascserét tárgyalnak, melynek keretein belül Brook Lopez a Thunderhez, Lance Stephenson a Netshez, Jarrett Jack, Grant Jerrett és Jeremy Lamb pedig a Hornetshez kerülnének. A hírek szerint a Charlotte a legmotiváltabb a három csapat közül, hogy meghúzzák ezt a lépést, Sam Amick (USA Today) forrásai szerint pedig Kendrick Perkins is menne Brooklynba, hogy a csere pénzügyi oldalról is megfeleljen.

A Netsnél nagyon nincs egyetértés állítólag Stephenson megszerzéséről, a tulajdonosi kör spórolni akarna, Chris Mannix (Sports Illustrated) viszont úgy tudja, hogy Billy King GM és a szakvezetés attól tart, hogy a hazatérő dobóhátvéddel csak még több gond lenne a brooklyni éjszakai életben.

Még az is lehet, hogy Lopezért verseny lesz, ugyanis az előbb említett Mannix információi szerint több csapat mellett a Denver Nuggets is erősen érdeklődik a center iránt - Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint eredeti ajánlatuk, JaVale McGee azonban nem érdekli a Netset. Szintén Wojnarowski hozta a hírt, hogy a Miami Heat is bepróbálkozott egy Chris Andersen, Norris Cole, Josh McRoberts csomaggal, de úgy tűnik, ez sem nyerte el a Nets tetszését - bár a Brooklyn szeretne Lopeztől olyan gyorsan megszabadulni, amennyire csak lehet, inkább a nyugati főcsoportba küldenék.

A Los Angeles Clippersnél nagytakarítás van. Tegnap este már beszámoltunk róla, hogy megegyeztek a Boston Celticsszel és a Phoenix Sunsszal Austin Rivers cseréjében. Nemcsak Reggie Bullock és Chris Douglas-Roberts távozott azonban tőlük, hanem Jordan Farmar is hamarosan fog, akit hiába próbáltak meg elcserélni az elmúlt napokban, hetekben, nem sikerült, így Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint megpróbálják kivásárolni. Farmarnak 2.1 milliós fizetése van idén, jövőre szinte ugyanennyiért játékosopciója, így ha meg is egyeznek a közös szerződésbontásról, a teljes jelenlegi fizetése nyomni fogja az idei és a jövő évi sapkát.

A Sunshoz cserélt Reggie Bullockról új GM-je, Ryan McDonough nagyon jó véleménnyel van, szerinte a dobóhátvéd nagyon magas kosár IQ-val rendelkezik, jó védő és kettes, valamint hármas poszton is játszatható. McDonough Paul Corónak (Arizona Republic) elmondta, hogy a védekezése mellett az is tetszett nekik, hogy milyen jól dob kintről. Biztosak abban, hogy idővel és elég gyakorlással elit shooter lehet belőle NBA szinten is.

A Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers épp a Phoenix játékát dicsérte - ő szintén Coróval beszélgetett a háromirányítós rendszerről, amiben a Suns játszik. Szerinte az arizonai együttes nagyon különleges, hiszen tényleg három egyessel vagy hátvéddel játszik, ezt ő sem tudja eldönteni. Az biztos, hogy egyáltalán nem a hagyományos irányítót játssza egyikőjük sem, nem állnak fel és szervezik az egész támadójátékot, hanem mindhárman pontot akarnak szerezni folyamatosan. Gyorsan játszanak, szétnyitják a pályát egymásnak és a többieknek is, így pedig jól működik a rendszer. Rivers szerint az is megoldódott láthatóan, hogy mindhárman ahhoz voltak korábban szokva, hogy a labda a kezükben van. Ez már nem akadály egyikőjüknek sem, a pontszerzéssel pedig nincs gondjuk.

Az előbb említett Spears hozta a hírt, hogy a Clippersszel szinte már összeboronált Nate Robinson iránt a Cleveland Cavaliers, a Miami Heat és a Washington Wizards is érdeklődik. A fővárosiakat több forrás is cáfolta már: Jorge Castillo (Washington Post) szerint Robinson szívesen játszana a csapatnál, a Wizards azonban egyelőre nem akar lépni. J. Michael (CSN Washington) úgy tudja, hogy addig biztosan nem, amíg Ray Allen nem dönt a hogyan továbbról.

Ken Berger (CBS Sports) forrásai szerint a Sacramento Kings DeMarcus Cousins mellé szeretne használható magasembert találni, és hajlandóak feláldozni a tavalyi drafton húzott Nik Stauskast is, aki limitált játékidőt kap csak Ben McLemore mögött. Derrick Williams és Reggie Evans lejáróit is bedobná a Kings, így egy 10-11 milliós játékosért tudnak cserélni - állítólag kintről is jól dobó négyes, vagy kifejezetten jól védekező ember kellene nekik a palánk alá. A Kingsnél nem ismeretlen, hogy a lottery húzásaikat elcserélik az első évükben: 2013-ban megtették ugyanezt Thomas Robinsonnal is.

A már többször említett Spears értesülései szerint a San Antonio Spurs, a New York Knicks és a Chicago Bulls is érdeklődik JaMychal Green iránt, aki idén a D-Ligában, az Austin Torosnál játszik, ma hajnalban pedig a Grand Rapids Drive ellen 22 pontos, 15 pattanós estéje volt.

A Golden State Warriors sztárja, Stephen Curry Carl Stewardnak (Bay Area News Group) dicsérte a csapat veterán hátvédjét, Leandro Barbosát. Curry szerint igazi vocal leader az öltözőben a brazil, neki személy szerint nagyon sokat segít. Sokszor van olyan, hogy egy-egy játékot ő súg a fülébe, hogy mit hívjon a pályán, ha pedig ő kerül parkettre, akkor mindig van ötlete, hogyan maradjanak lendületben. Curry szerint azonban Barbosa tapasztalata mit sem érne, ha nem lenne ilyen pozitív a hozzáállása, bármi is a helyzet.

A végére pedig egy jó hír a Spurs drukkereinek: a csapat hivatalos honlapja jelentette, hogy Kawhi Leonard valószínűleg játszik ma, a Portland TrailBlazers elleni összecsapáson. Marco Belinelli továbbra sem bevethető viszont.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus