Hírmorzsák 2015-01-16 (21:15)

Befejeződtek a tárgyalások a Nets, a Thunder és a Hornets között - a Brooklyn nem akarja Stephensont, aki egyelőre nem kész szülővárosában játszani. A Nets és a Thunder továbbtárgyaltak, de az a szál is megszakadt - pedig Perkinsért Thaddeus Youngot is megszerezte volna a Brooklyn. Teljes a széthúzás a Nets vezetősége és a tulajdonosi kör között. A Rockets és a Heat is érdeklődik Lopez iránt. Deron Williamst nem tudja elcserélni a Brooklyn. Farmart kivásárolta a Clippers, érdeklődnek Prince iránt, aki viszont lehet, hogy marad Bostonban. Kenyon Martin a szezon végéig marad a Bucksnál? Aaron Gordon újra játékra kész. Ha arra kérik Kobe-t, hogy ne játsszon ebben a szezonban többet, ő megteszi.

A délután folyamán minden mérvadó hírforrás jelentette, hogy a délelőtt már felvázolt, a Charlotte Hornets, a Brooklyn Nets és az Oklahoma City Thunder közötti cseréről befejeződtek a beszélgetések. A hírek szerint a Nets nem akarta mégsem Lance Stephensont, így esett ki a Hornets. Ohm Youngmisek (ESPN New York) forrásai szerint nagy a gond a franchise-on belül, a tulajdonosi kör és a szakvezetés között megint nincs túl nagy egyetértés, és mielőtt bármit is csinálnának, szeretnének közös nevezőre jutni házon belül.

A Netsdaily egyébként még a reggel folyamán közölt egy cikket, amelyben ligaforrásokra hivatkozva azt állítják, Stephenson nem lágyéksérülése miatt volt távol a Hornetstől, hanem mert nagyon rossz a kapcsolata a vezetőedzővel, Steve Clifforddal. Egy forrás Stefan Bondynak (New York Daily News) azt mondta, hogy egy hónapja még Stephenson maga jelentette ki, nem kész szülővárosában, Brooklynban játszani. Pályafutása valamely szakaszában szeretne "hazatérni", de úgy tűnik, hogy a csapatnak is megvannak a vele kapcsolatos aggályai.

A Brooklyn és az Oklahoma City tovább folytatták a tárgyalásokat egy Brook Lopez köré épülő cseréről, amelyben Kendrick Perkins és Jeremy Lamb ment volna a Netshez, de nemrég Adrian Wojnarowski jelentette, hogy ez a szál is "meghalt". A Nets ugyan el akarja cserélni Lopezt, de David Aldridge (nba.com) forrásai szerint nem csak spórolni akarnak, hanem olyan játékosokat szeretnének cserébe, akik illenek Lionel Hollins vezetőedző rendszerébe, és tudnak segíteni a csapaton rövidtávon is - plusz a vezetőségi széthúzás sem segítette a megegyezést.

Marc Stein (ESPN) délután pedig azt a hírt hozta még, hogy Perkinsnek már meg lett volna az új csapata, ugyanis a Nets a Minnesota Timberwolveszal tárgyalt egy olyan tranzakcióról, amelyben Thaddeus Youngot kapták volna. A már említett Youngmisuk szerint a két fél már hetek óta tárgyal Youngról, és felmerült egy esetleges háromcsapatos csere is - ez esett kútba azzal, hogy a Brooklyn egyelőre kivár.

Nem biztos azonban, hogy a center túl sokáig marad Brooklynban, ugyanis az előbb említett Wojnarowski még a délután folyamán hozta nyilvánosságra, hogy a Houston Rockets is beszállt a buliba, ők is érdeklődnek a középjátékos iránt - igaz, nekik nehéz lenne cserélni Lopezért a fizetések miatt -, este pedig Wojnarowski lehozta azt is, hogy bár a Miami Heat első ajánlatát visszadobta a Brooklyn, a floridaiak továbbra is szeretnék megszerezni Lopezt, tovább folytatódnak a beszélgetések a két gárda között. A legtöbb újságíró azt is leírta, hogy a Thunderrel olyan messzire jutott már a Brooklyn, hogy szinte bármikor újrakezdhetik a tárgyalásokat.

Szintén a Netshez tartozik, hogy Stein forrásai szerint annyira nem találnak vevőt Deron Williamsre, hogy ő szinte biztosan marad a csapatnál a deadline után is.

A Los Angeles Clippersnél manapság mindig történik valami, nem volt ez másképp ma sem. Hivatalosan is megtörtént Jordan Farmar kivásárlása, a játékos szabadlistára került. Ugyanide tartozik, hogy Chris Mannix (Sports Illustrated) értesülései szerint köztük és Tayshaun Prince között kölcsönös az érdeklődés - közel sem biztos azonban, hogy a kiscsatárt kivásárolja a Boston Celtics. Azt tegnap is megírtuk, hogy inkább cserélnék, de ha ez nem sikerül, akkor is lehet, hogy meg fogják tartani a lejáró szerződésű kosarast.

David Alarcón (Hoopshype) információi szerint a Milwaukee Bucks nagyon haklik afelé, hogy megtartsa Kenyon Martint a teljes idényre. Az újságíró úgy tudja, hogy a Bucks előbb ad majd a magasembernek egy második 10 napos szerződést is - az első vasárnap este jár le -, majd ha az lejár, akkor kötnek vele kontraktust a teljes szezonra.

Az Orlando Magicért szorítóknak jó hír, hogy újonc csatáruk, Aaron Gordon teljesen felépült, az orvosok zöld utat adtak neki. Jacque Vaughn vezetőedző Josh Robbinsnak (Orlando Sentinel) azt mondta, hogy még nem tudja, játszik-e ma játékosa, nem akarják elkapkodni visszatérését.

A végére pedig a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant, aki Baxter Holmesnak (ESPN) elmondta, ha a csapat azt kéri tőle, hogy a szezon hátralévő részében ne játsszon többet, akkor együtt fog működni. Nagyon nehéz lesz neki, mivel tudja, hogy már nincs sok hátra karrierjéből, így egy-egy meccset is nehezen hagy ki, de ha játszik, akkor minél jobban akarja azt tenni és minél inkább élvezni akarja. Az ő felelőssége, hogy a lehető legjobban felkészüljön erre, de ha azt kérik tőle, hogy ebben az idényben ne lépjen többet pályára, megteszi, ilyen egyszerű.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus