Hírmorzsák 2015-01-17 (11:40)

Sanderst legalább 10 meccsre eltiltotta a liga. Durant Brook Lopezzel kapcsolatban azt mondta, nem a pontszerzéssel van a gondjuk, Jacksonnak pedig nem fognak lelki segélyt nyújtani Waiters érkezése miatt. Blatt elküldése meg sem fordult a Cavs vezetőségének fejében. Blatt szerint a munkakapcsolatot kell fejleszteniük LeBronnal, a GM-et és a tulajdonost dicsérte. A Cleveland érdeklődik Farmar iránt. Douglas-Roberts szerint nem volt gond a Clippers öltözőjén belül. A Knicksnek nincs túl sok kapcsolata a liga többi csapatával. Quincy Miller iránt a Spurs, a Hawks, a Pacers és a Thunder is érdeklődik. Második 10 naposok (Galloway, Elliot Williams). MLK napi promo videó a ligától (videó).

A Milwaukee Bucks magasemberét, Larry Sanderst legalább 10 meccsre eltiltotta a liga az anti-drog szabályok megsértése miatt - büntetése egészen addig tart, amíg el nem végzi a rehabprogramját. Sanders december 23-a óta nem játszik, személyes problémákkal küzd - valószínűleg ezért is nyúlt tudatmódosító szerekhez. A csapat szempontjából nem jókor időzített a center, hiszen 2013 augusztusában írta alá hosszabbítását, új, négyéves, 44 millió dolláros szerződése pedig még csak ebben az idényben indult - úgy foglalja a sapka alatti helyet, hogy a csapathoz hozzáadott értéke nem sok. Ezzel a büntetéssel több mint 1 millió dollártól esik el.

Az Oklahoma City Thunder tegnap közel volt ahhoz, hogy megszerezze Brook Lopezt, és egyáltalán nincs kizárva, hogy ez a közeljövőben meg is történik. A Thunder sztárját, Kevin Durantet kérdezte arról Anthony Slater (The Oklahoman), hogy szerinte kell-e egy magasember, aki a festékből képes pontokat szerezni. Durant azt mondta, hogy most is sok pontot dobnak. Nem számít, honnan jönnek ezek a kosarak, a pontszerzés megy nekik. Egy jó játékos mindig segíthet persze, de a jelenlegi állományukkal is elégedett. Még egyszer elmondta, hogy a pontszerzés megy nekik, nem ez a gondjuk.

A Thundernél Dion Waiters érkezése leginkább Reggie Jackson játékidejére és szerepére volt hatással. Durantet Darnell Mayberry (The Oklahoman) arról kérdezte, hogy segített-e Jacksonnak új szerepének elfogadásában. Durant erre azt mondta, hogy felnőttek, profik, nem gyerekek, akiket babusgatni kell. Mindannyian tudják, hogy Jackson hozzáállása is profi, tudja, hogy nap mint nap dolgoznia kell, hogy együtt kell játszania Waitersszel és ezt tudja a másik fél is. Egy csepp energiájukat nem fordítják most erre, mert ez egy profi liga, ami üzlet is, a keret minden tagja tisztában van ezzel.

Egy Cleveland Cavaliersnél magas beosztásban dolgozó vezető Adrian Wojnarowskinak (Yahoo Sports) azt mondta, meg sem fordult a menedzsment fejében, hogy leváltsák David Blatt vezetőedzőt. Blatt elmondása szerint hosszú folyamat elején vannak még csak. Emberileg semmi baja nincs LeBron Jamesszel és fordítva is igaz ez, a munkaviszonyban viszont előrébb kell lépniük idővel. LeBron nyerni akar, tőle vagy bármelyik másik edzőtől pedig azt várja, hogy megteremtse ennek a feltételeit. Néha nehezebb, néha könnyebb ez Blatt elmondása szerint.

James kétszeres bajnok, zsinórban négyszer volt döntőben, összesen ötször, ezért van saját véleménye a dolgokról, ezt ki is nyilvánítja, néha pedig nagyon makacs tud lenni. Azt viszont tudja, hogy játékosának a végső siker a célja, a tréner megfogalmazása szerint pedig LeBron azt várja tőle, hogy egy "járműt" adjon ehhez neki, ami segít elérni a célját. Ezen kívül semmi más nem fontos neki. Blatt David Griffin GM-et és Dan Gilbert tulajdonost dicsérte. Úgy érzi, hogy nagyon segítőkészek, mindenben támogatják. Nem nagyon dolgozott még együtt ilyen emberekkel, pedig már elég sok helyen megfordult. Ez az egyik dolog egyébként, ami tartja benne a lelket, ami miatt még mindig pozitív és erős tud lenni.

Szintén a Cavshez tartozik, hogy érdeklődnek a Los Angeles Clipperstől tegnap kitett Jordan Farmar iránt. A csapatnak szüksége van még egy irányítóra Kyrie Irving mögé, Farmar pedig 2011-ben játszott már Blatt irányítása alatt, még a Maccabi Tel-Avivnál.

Farmarról és az elcserélt Chris Douglas-Robertsről Sam Amick (USA Today) azt írta twitteren, hogy forrásai szerint beilleszkedési gondjaik is voltak a Clippersnél. CDR válaszolt erre: szerinte játékban lehet, hogy nem tudtak összecsiszolódni, de az öltözőn belül semmilyen probléma nem volt közte és a csapat többi tagja között.

A New York Knicks történelmien gyenge idényt fut, aminek több oka is lehet - Howard Beck (Bleacher Report) jelentette, hogy forrásai szerint például nem egyszerű a csapattal üzletet kötni sem. Az elnök, Phil Jackson első évét tölti a szakvezetésben, ráadásul a vezetőség személyi kérdéseiben az idény végén akar csak dönteni. Azt is megmondta előre Jackson, hogy nem nagyon akarja kiépíteni a kapcsolatait - legalábbis egyelőre nem -, így meg nincs senki a csapatnál, aki a többi együttesnél folyamatosan érdeklődne a játékosok értékéről, vagy akit lehetne keresni. Az egyik nyugati konferenciában dolgozó vezető nyilatkozta azt ezzel kapcsolatban, hogy Steve Mills GM telefonszáma senkinek nincs meg.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Langston Galloway kapni fog egy második 10 napos kontraktust is - a hátvéd 24.1 perc alatt 9.8 pontot, 2 pattanót és 3 gólpasszt átlagolt eddig a New Yorknál. A Seadubscentral értesülései szerint a Utah Jazznél Elliot Williams is kap még egy 10 napos lehetőséget - ő kevesebb mint 9 perc alatt 2.7 pontot átlagolt eddig Utah-ban -, bár Marc J Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Jazz egyelőre még nem döntött erről.

A jelenleg a D-Ligában, a Reno Bighorns együttesénél játszó Quincy Miller iránt érdeklődik az Atlanta Hawks, a San Antonio Spurs, az Indiana Pacers és az Oklahoma City Thunder is - Shams Charania (RealGM) forrásai szerint a 2012-es draft 38. választottja tárgyal is a csapatokkal, hogy visszatérhessen a ligába.

A végére pedig az NBA promo videója az idén január 19-én lévő Martin Luther King napra:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus