Hírmorzsák 2015-01-18 (10:15)

Westbrook felvette Marshawn Lynch stílusát. Brook Lopez azt hitte, elcserélték a Thunderhez. Austin Rivers szerint mindenért meg kell majd küzdenie a Clippersnél, és ezt csapattársai is tudják. Dunleavy nem szívesen játszott volna az apja csapatában. Farmar úgy érzi, nem kapott lehetőséget a Clippersnél. Riversék érdeklődnek Prince iránt is. DeAndre Jordan támadásban is faktor akar lenni, nem akar rövidtávú szerződést. SVG 5-23-nál kételkedett magában. Brad Stevens Gerald Wallace öltözőn belüli vezérszerepét dicsérte. Quincy Miller a Kingsnél, JaMychal Green a Spursnél. Tyrus Thomas megpróbál visszakerülni a ligába. Greg Anthonyt letartóztatták.

Az utóbbi egy napban nem sok minden történt a ligában. A legnagyobb vihart talán az Oklahoma City Thunder hátvédje, Russell Westbrook kavarta érdekes nyilatkozatával - úgy tűnik, neki is elege lett a médiából, mint az NFL sztár Marshawn Lynch-nek. A vereségek alkalmával is rövid válaszokat adott, de a Golden State Warriors elleni, tegnapi győzelem után is ugyanez volt a helyzet - bármit kérdeztek tőle, az volt a válasza, hogy jól hajtották végre a feladatokat. Mikor Berry Tramel (The Oklahoman) rákérdezett, hogy van-e valami baja, annyit mondott, hogy csak egyszerűen nem kedveli. Mikor visszatért a beszélgetés a kosárlabdához, újra ugyanazok a válaszok jöttek, mint az interjú elején - amelyet egyébként ezen a linken elolvashattok.

Közvetve ide kapcsolódik, hogy Robert Windrem (Nets Daily) értesülései szerint Brook Lopez már meg volt arról győződve, hogy a Thunderhez cserélik. A körülötte lévő pletykák miatt a hírek szerint eléggé mérges és csalódott is a középjátékos.

Elég sok nyilatkozat született Austin Rivers Los Angeles Clippershez kerüléséről - ő lett az első játékos a liga történetében, aki az apja irányítása alatt pályára is került. Rivers azt mondta a USA Today-nek, hogy ha nem játszik jól, ültetni fogja az édesapja - Doc Rivers, a csapat elnöke és vezetőedzője -, mert nyerni akar. 5 évesen sem hagyta nyerni csak úgy semmiben, ő ilyen, nem ad neki engedményeket. Mindenért meg kell küzdenie majd, de ezt tudják a csapattársai, akiket egyébként nagyon dicsért. Elmondása szerint ha nem lennének ilyen jó hozzáállású játékosok a Clippersnél, nem is csinálták volna meg a cserét.

Apja, Doc Rivers Beth Harrisnek (Star Tribune) azt mondta, szerinte Austin sikeres lesz náluk. Úgy érzi, fia illik a csapatukba. Neki az a feladata, hogy azt tegye, ami a Clippersnek a legjobb. Austin fiatal, ez volt az egyik ok, ami miatt meg akarták szerezni.

A Chicago Bulls kiscsatára, Mike Dunleavy Jr. majdnem ugyanilyen helyzetbe került, amikor anno közel volt ahhoz, hogy apja, Mike Dunleavy csapatába cseréljék. A Bulls játékosa A. Sherrod Blakelynek (CSNNE) elmondta, nem nagyon akart volna ebbe a szituba kerülni, nagyon aggódott volna az öltözőn belüli légkör miatt, és szerinte nagyon furcsa lett volna az egész helyzet. Szeretné, ha működne Riversék munkakapcsolata, de egyáltalán nem biztos abban, hogy fog is. Szerinte két út járható csak: vagy ő lesz a legjobb vagy a legrosszabb játékos, ez a két szélsőség. Ha valahol a kettő között lesz, akkor nagyobb kihívások elé lesznek állítva.

A Clipperstől elküldött Jordan Farmar Broderick Turnerrel (Los Angeles Times) beszélgetett - elmondása szerint bár csalódott, hogy elváltak útjaik, idővel rájött arra, hogy nem illik a csapat játékába. Úgy érezte, igazi szerepe sosem volt. Beszélgettek arról az off-szezonban, hogy mit kell majd csinálnia, de úgy gondolja, a pályán ez sosem valósult meg. Nem kapott sem időt, sem lehetőséget, hogy játékba lendüljön, hogy elkezdje érezni a játékot, és hogy úgy érezze, van helye ebben a gárdában.

Szintén a Clippershez tartozik, hogy Ken Berger (CBS Sports) megerősítette a korábbi híreket: érdeklődnek Tayshaun Prince iránt. Berger forrásai szerint inkább igazolás útján szereznék meg - amennyiben kivásárolják a kiscsatárt -, mint cserével, ez utóbbi Prince 7.7 milliós fizetése miatt bajos is lenne.

Az együttes centere, DeAndre Jordan Ben Golliverrel (Sports Illustrated) beszélgetett, de egy teljesen más témáról. A középjátékos elmondása szerint jobb kosárlabdázó akar lenni, sokoldalúbb. A védekezéséről és a pattanózásáról ismeri mindenki, de ahogy öregszik az ember, úgy próbálja meg repertoárját szélesíteni - ő is szeretne támadásban nagyobb faktor, veszélyesebb játékos lenni. Jordan most nyáron lesz szabadügynök, és azt mondta, új szerződése bármikor jár le, azt akarja, hogy addigra támadásban nagyobb szerepet lehessen rá szabni. Azt is hozzátette, hogy nem akar rövidtávú kontraktust kötni, mert minden terv füstbe mehet egy pillanat alatt egy sérüléssel. Ha lehet választani, ő inkább nem izgulna végig két nyarat egymás után.

A Detroit Pistons elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy Ethan Skolnicknak (Bleacher Report) őszintén nyilatkozott - elmondása szerint mikor 5-23-mal álltak, elkezdett kicsit kételkedni saját magában. Két évig távol volt a ligától, gyengén játszottak, rossz volt a mérlegük, kérdőjelek merültek fel benne azzal kapcsolatban, hogy elég jó edző-e. Magában a franchise-ban sosem kételkedett és a lehetőségeikben sem. Még 5-23-nál is bízott mindenkiben a csapatnál, kivéve saját magát.

A nagyon sok csere ellenére a Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens nem aggódik az öltözőn belüli hangulat és a kémia miatt. A tréner egy rádióműsorban elmondta, hogy ez nagyban Gerald Wallace-nak köszönhető. Úgy fogadta el a szerepét ilyen idősen is, és úgy kommunikál a fiatal játékosokkal, hogy ez nagyon sokat segít neki. Az ő hozzáállása miatt a többiek is azt mondják, hogy "minden lehetséges alkalommal megteszek minden tőlem telhetőt", így pedig neki sokkal könnyebb dolga van.

A Sacramento Kings igazolta le végül Quincy Millert, méghozzá 10 napra. A kiscsatár iránt öt csapat is érdeklődött, végül egy hatodik kötött vele szerződést. Miller ebben az idényben a Kings D-Ligás csapatánál, a Reno Bighornsnál játszott, pénteken pedig 35 pontot dobott. Ezen a héten indult az ún. D-League Showcase, amelyen az NBA csapatok tömegével nézik meg a "lent" játszó játékosokat - úgy tűnik, hogy Millernek sikerült is felkelteni az érdeklődést amellett, hogy 14 meccsen 26.3 pontos, 7.6 pattanós átlagai vannak 52.2%-os mezőnymutatóval.

A San Antonio Spursnél is léptek - kitették keretükből Austin Daye-t, hogy JaMychal Greennek 10 napos szerződést tudjanak adni. A magasember már az előszezont is a Spursnél kezdte, aztán október végén kitették keretükből. Nyáron a Spurs egyik ismert dobóedzőjével, Chip Engellanddal dolgozott együtt, a D-League Showcase-n pedig az Austin Toros színeiben játszott - idén eddig 23.0 pontos és 10.7 pattanós átlagai vannak az erőcsatárnak.

Az egykori 1/4-es Tyrus Thomas pénteken a D-Ligában, az Iowa Energy színeiben lépett pályára. Az erőcsatárt 2013-ban vásárolta ki a Charlotte Bobcats amnesztiával, azóta nem játszott. A játékos azt nyilatkozta Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy nagyon hiányzott már neki a játék, és megpróbálja felhívni magára egy NBA csapat figyelmét. Amikor amnesztiával kivásárolták, úgy érezte, mintha hagyták volna egyedül meghalni, már ami az NBA-t illeti - ezt szeretné most elkerülni. Úgy érzi, nagyon sokat ért emberileg az elmúlt időszakban, korábban általa biztosnak vélt dolgokról tudja már, hogy nagyon meg kell értük küzdeni.

A végére pedig az egykori NBA játékos és a CBS Sports szakkommentátora, Greg Anthony, akit letartóztattak, miután prostitúcióra biztatott egy hölgyet. Anthony egy számítógépen próbált meg "felszedni egy egyéjszakás kapcsolatot", de lebukott. Akár 90 napos börtönbüntetést is kaphat, amennyiben bűnösnek találják. Az szinte biztos, hogy a munkáját elvesztette, a CBS Sports szóvivője ugyanis kijelentette, hogy ebben az idényben Anthony több meccset nem kommentál már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus