Hírmorzsák 2015-01-18 (21:30)

Embiid több mint 20 kilót hízott, megkérdőjelezik a Sixersnél munkamorálját. A játékosok azt szerették volna a Cavsnél, hogy váltsák le Blattet? A vezetők nem engedtek ennek. Kendall Marshall ACL-szakadással befejezte erre az idényre. Kobe fejében megfordult az idő előtti visszavonulás gondolata. Marbury depressziós volt NBA-karrierje végén, öngyilkos akart lenni. McAdoo 10 napra a Warriorsnél, Raduljica újabb 10-re a Minnesotánál. Damion James iránt négy csapat is érdeklődik.

A Philadelphia Sixers sérült centerével, Joel Embiiddel kapcsolatban aggodalomra adhat okot, hogy az előző szezonbeli 250 fontról (113 kiló) már 300 fontra (136 kiló) hízott - csapatnál páran meg is kérdőjelezték a játékos munkamorálját. Embiid nemrég össze is veszett az erőnlétért felelős edzővel, ami miatt hazaküldték a csapat nyugati túrájáról. Túl sok mindent nem is csinálhat az antigravitációs futópad és a hosszú séták mellett, de egy forrás szerint még a kondigyakorlatokat is elsumákolja néha a center.

Csapat- és honfitársa, Luc Mbah a Moute azt mondta erről a Philadelphia Inquirer újságírójának, hogy Embiid egy 20 éves, fiatal srác, aki még tanulja az életet és azt, hogyan legyen profi sportoló. Mbah a Moute szerint a középjátékos tweetjein is látszik néha, mennyire éretlen még, de nagyon sokszor látszik az is, mennyire érett bizonyos dolgokban, mert úgy kezeli a helyzeteket, ahogyan kell. Szerinte jó ember Embiid, és nem lesz vele gond.

Jason Lloyd (Akron Beacon Journal) forrásai szerint a Cleveland Cavaliersnél megbeszélést tartottak a vezetők David Blatt esetleges menesztéséről, de nem engedtek LeBron James és a többi játékos kérésének. David Griffin GM nemrég a nyilvánosságnak elmondta, nincs edzőkérdés a Cavsnél, ezzel pedig a játékosoknak üzent: kénytelenek lesznek Blattnek szót fogadni, mert ő marad a csapat vezetőedzője.

A Golden State Warriors 10 napos szerződést kötött James Michael McAdoo-val. A magasembernek kontraktust ajánlott a Memphis Grizzlies is, de ügynöke azt mondta, hogy mivel az oaklandiek a múltban jóval többet foglalkoztak vele, ezért választotta őket. Náluk volt a nyári ligában és az előszezonban is, az idényt pedig a D-Ligás fiókegyüttesnél, a Santa Cruz Warriorsnél töltötte eddig - 17.6 pontot, 9.3 pattanót, 2.1 gólpasszt, 2.0 szerzett labdát és 2.6 blokkot átlagolt.

A RealGM információi szerint Miroslav Raduljica egy második 10 napos szerződést is kap a Minnesota Timberwolvestól - az első ilyen jellegű megállapodása a csapattal ma járt le.

Szintén a RealGM hozta le, hogy a korábban a New Jersey Netsnél, illetve a San Antonio Spursnél megforduló kiscsatár, Damion James iránt legalább négy együttes, a Chicago Bulls, a Los Angeles Clippers, a Detroit Pistons és a Washington Wizards is érdeklődik. A 27 éves játékos idén a D-Ligában, a Texas Legendsnél játszott eddig.

A Milwaukee Bucks irányítója, Kendall Marshall ACL-szakadás miatt befejezte erre a szezonra. Az irányító a csapat londoni, New York Knicks elleni meccsén sérült meg, és 2-3 héten belül megműtik, amint lemegy a duzzanat a térdénél. Maga az érintett azt nyilatkozta, hogy nem tudta, mi a baja pontosan, de tudta, hogy nagy a baj. Érzett egy pattanást, aztán pedig olyan fájdalmat, mint soha korábban - azt is hozzátette viszont, hogy ez a játék része. Nem túl jó az időzítés a Bucks számára, hiszen napokkal korábban rakták ki Nate Wolterst, aki most beugorhatna Marshall helyére.

A Los Angeles Lakers sztárjától, Kobe Bryanttől azt kérdezték, eszébe jutott-e, hogy idő előtt, szerződése lejártánál korábban vonuljon vissza. Kobe Bill Plaschke-nek (Los Angeles Times) azt válaszolta, hogy hazudna, ha azt mondaná, hogy nem fordult meg a fejében.

A végére pedig a jelenleg Kínában játszó Stephon Marbury, aki Ben Golliverrel (Sports Illustrated) az NBA-ben töltött utolsó hónapjairól beszélt. Elmondása szerint mikor a New York Knicksszel kezdtek rosszra fordulni a dolgok, 2007-ben elhunyt az édesapja, és a Starbury márka is szépen lassan kezdett kikopni, depressziós lett. A saját gondolataiba temetkezett folyamatosan, azon rágódott, milyen döntéseket hozott, és hogy miért bánnak úgy vele, ahogy. Most már tudja, hogy akkor orvosi segítségre lett volna szüksége, annyira beteg volt, és még az öngyilkosság gondolata is foglalkoztatta. Meg akart halni, de nem a kosárlabda miatt, hanem mert az egész élete kezdett tönkre menni, és teljesen beteg lett. Szerencsére egyébként azóta olyan szinten összeszedte magát, hogy Kínában az egyik legünnepeltebb sportoló.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus