Hírmorzsák 2015-01-19 (21:45)

Mo Williams és Horford lettek a hét játékosai. A Heat cserélné Cole-t, Nate Robinson szívesen igazolna Miamibe. Drummondot figyelmeztették floppolás miatt. Al Jefferson visszatér, hét év után lesz megint csere. Kenyon Martin újabb 10 napost kapott a Buckstól. A Cavs veterán irányítót keres Irving mögé. A Celtics Dawkinst igazolhatja le. Tyrus Thomas közel áll ahhoz, hogy visszatérhessen a ligába. Pierce Westbrook stílusában adott interjút (videó). Beasley pedig a kínai All-Star gála MVP-je lett (videó).

Az Atlanta Hawks magasembere, Al Horford és a Minnesota Timberwolves hátvédje, Mo Williams lettek a hét játékosai keleten és nyugaton. Horford a 4-0-s atlantai hétből három mérkőzésen vette ki a részét, ezeken 21.7 pontot szerzett úgy, hogy 84.4%-kal dobott a mezőnyből. Volt emellett 8.0 pattanója és 6.3 gólpassza is - egyszer tripla-duplázott. Williams 2-1-s héthez segítette a Timberwolvest, ami alatt 30.3 pontot és 6.3 gólpasszt tett a közösbe fellépésenként. Szerda hajnalban 52 pontot dobott az Indiana Pacersnek, ezzel ő a csúcstartó ebben a szezonban.

Ma hajnalban Andre Drummond kulcsszerepet játszott a Detroit Pistons Indiana elleni győzelmében: előbb támadóhibát harcolt ki Roy Hibberten 23.9 másodperccel a vége előtt, majd a gyűrűbe segített egy labdát a másik oldalon, így nyert csapata 98-96-ra. Drummond a támadóhiba "eladása" közben túlságosan is rájátszott az esetre, így a liga figyelmeztette floppolás miatt - még az első ilyen esete volt ebben a szezonban, így fizetnie még nem kell.

A Charlotte Hornets vezetőedzője, Steve Clifford a dobóedzést követően elmondta, hogy Kemba Walker ma sem fog játszani bal térde miatt, Al Jefferson azonban visszatér. A magasember az előző 9 találkozót hagyta ki lágyéksérülése miatt, és úgy volt, hogy még legalább egy hétig nem lesz bevethető. Egyelőre limitált játékidővel küldi majd parkettre őt Clifford (14-16 percre), és Bismack Biyombo cseréjeként kezdi a meccset - hét év után fordul elő először, hogy nem lesz a kezdőcsapat tagja.

Ahogyan azt már korábban is megszellőztették, Kenyon Martin egy második 10 napos szerződést is kapott a mai napon a Milwaukee Buckstól - a hírek szerint jó esély van arra, hogy ennek lejárta után az egész idényre meg fogják tartani.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) megerősítette, amit már néhány hete lehet hallani: a Cleveland Cavaliers veterán irányítót keres, aki Kyrie Irving cseréje lehet - és adott esetben rövid ideig akár helyettesíteni is tudja, ha Irving összeszed egy sérülést.

Sam Amico (FOX Sports Ohio) információi szerint a Miami Heat megpróbálja elcserélni Norris Cole-t, mivel úgy döntöttek a csapatnál, hogy a továbbiakban Shabazz Napiernek több játékidőt szeretnének biztosítani. Barry Jackson (Miami Herald) úgy tudja, hogy Nate Robinson bejelentkezett a floridaiaknál, de a csapat két nap után sem nagyon válaszolt erre a megkeresésre - pedig korábban Spears azt jelentette, hogy ők is érdeklődnek a nemrég kivásárolt hátvéd iránt.

Robinstont a Boston Celtics vásárolta ki, a Boston pedig pont a Miami egykori játékosát, az onnan nemrég kitett Andre Dawkinst próbálgatja majd. Marc Stein (ESPN) forrásai szerint a csapat Bostonba repíti a vajkezű dobóhátvédet, kicsit el akarnak vele beszélgetni, jobban megismerni őt, aztán elvileg a hét vége felé kaphat a Celticstől egy 10 napos kontraktust.

Chris Broussard (ESPN) és több más hírforrás is megerősítette, hogy Tyrus Thomas hamarosan visszatérhet az NBA-be - másfél éves kihagyás után elég jó benyomást tett a csapatokra a D-League Showcase alkalmával, több együttes érdeklődését is felkeltette.

A Washington Wizards kiscsatára, Paul Pierce Russell Westbrook stílusában adott interjút:

Az egykori 1/2-es, Michael Beasley pedig 59 pontot szórt a kínai liga, a CBA All-Star mérkőzésén, ezzel ő lett a legértékesebb játékos:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus