Hírmorzsák 2015-01-21 (21:45)

Marion az idény végén visszavonul. A Lakers ér a legtöbbet (2.6 milliárd dollár), 74%-kal nőtt a csapatok átlagértéke tavalyhoz képest. Kobe továbbra is győzködni fogja Rondót, hogy igazoljon hozzájuk a nyáron. Nick Young tavaly nyáron félt, hogy nem marad rá pénze a Lakersnek. A Boston hajlandó nagyobb szerződéseket átvenni. A Clippers a jövő hónapig kivár, két kivásárolt, veterán játékost akarnak szerződtetni. Sanderst kivásárolja a Bucks? Brook Lopeznél úgy számolnak, hogy lehívja jövő évi játékosopcióját. A Knicks egy második körösért árulja Prigionit.

A Cleveland Cavaliers játékosa, Shawn Marion Paul Corónak (AZ Central) azt nyilatkozta, hogy az idény végén visszavonul. Már fontolgatta nyáron is, hogy abbahagyja a kosárlabdát, de a Cavs még rá tudta beszélni, hogy folytassa egy szezon erejéig, ráadásul így Chicagóban élő fia közelében lehet most többnyire. Marion azt akarja, hogy a saját feltételei szerint tudja abbahagyni, nem egy sérülés miatt akar búcsút inteni a ligának. A fia miatt akar leginkább pontot tenni életének erre a részére, mert nagyon nehéz elfogadnia, hogy nem lehet ott, amikor felnő, legtöbbször csak képeken vagy videókon láthatja.

A Forbes kiadta szokásos januári listáját a csapatok értékeiről. A Los Angeles Clippers 2 milliárd dolláros eladási ára ebben az évben nagyon meglátszik a többi együttesen is, ugyanis egy franchise átlagosan 1.1 milliárd dollárt ér most, 74%-kal magasabb ez a szám, mint egy éve. A sort a Los Angeles Lakers vezeti 2.6 milliárd dollárral (93%-kal ér többet, mint tavaly), a második helyen a New York Knicks áll 2.5 milliárd dollárral (+79%), a harmadikon pedig a Chicago Bulls 2 milliárd dollárral. A Milwaukee Bucks 600 milliós értékkel úgy utolsó, hogy nemrég kelt el 550 millió dollárért. A teljes listát ezen a linken megtaláljátok!

Mielőtt Rajon Rondo a Dallas Maverickshez került volna december közepén, vírusként terjedt a neten az a kép, amikor Kobe Bryanttel együtt vacsoráznak Bostonban. Bár a Dallas tulajdonosa, Mark Cuban többször is lenyilatkozta, hogy magabiztos azzal kapcsolatban, milyen esélyeik vannak az irányítóval hosszabbítani, és meg is fogják ezt tenni a nyáron, Kobe úgy tűnik, nem mondott még le arról, hogy Rondót a Lakershez csábítsa. Bryant a Boston Heraldnak azt nyilatkozta, hogy még egyáltalán "nem végzett" Rondóval, addig fog próbálkozni nyáron, amíg a játékmester alá nem írja új szerződését, és így végleg el nem dől, hova igazol.

A Lakers másik dobóhátvédje, Nick Young Mark Medinának (Los Angeles Daily News) elárulta, hogy ő is szívesen győzködi a szabadügynököket, hogy igazoljanak hozzájuk - teszi ezt most, hogy már megvan az ő hosszútávú szerződése. Young elmondása szerint tavaly nyáron nagyon ideges volt. Maradni akart a Lakersnél, de annyit hallotta Carmelo Anthony nevét, hogy nem volt benne biztos, lesz-e helye. Tudta, hogy ha Melót megfizetik az aranysárga-lilák, akkor számára már nem lesz pénz. Elmondása szerint a New Orleans Pelicans, a Chicago Bulls és a Dallas Mavericks érdeklődött iránta, ügynöke pedig azt mondta, hogy az Atlanta Hawksszal is kapcsolatban álltak.

Ha már közvetve szóba került a Boston, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Celtics megegyezett Andre Dawkinsszal egy 10 napos szerződésről - a vajkezű dobóhátvéd még a mai napon aláírja kontraktusát a hírek szerint.

Szintén a Bostonhoz tartozik, hogy Zach Lowe (Grantland) információi szerint teljesen átmentek Philadelphia Sixers 2-be, ugyanis tudatták a többi csapattal, hogy szívesen átvesznek nagyobb szerződéseket is - bár azt nem tudni, hogy milyen hosszú kontraktust vállalnak be, de gyaníthatóan ez csak attól függ, mit kapnak még az ilyen szerződésű játékosok mellett.

Az ESPN jelentette, hogy a Los Angeles Clippers valószínűleg kivár a jövő hónapig, akkor fognak legalább két tapasztalt játékost igazolni. Doc Riversék tavaly is megvárták azt a periódust, amíg több játékost is kivásároltak csapataik, így tudtak szerződést kötni Danny Grangerrel és Glen Davisszel - állítólag hasonló terveik vannak most is. A Clippersnek 13 fős a kerete jelenleg, de Dahntay Jones is csak 10 napos kontraktussal rendelkezik, úgyhogy akár három új játékossal is bővülhet majd a csapat februárban.

A már említett Lowe például azt jelentette, hogy az NBA-ben nagyon sokan úgy gondolják, a Milwaukee Bucks ki fogja vásárolni Larry Sanderst. Költséges lehet egy ilyen lépés a gárda számára, mivel Sanders új, 4 éves, 44 millió dolláros szerződése még csak ebben az idényben indult - nem is csoda, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint nem is kezdtek még erről beszélni a felek.

A Brooklyn Nets centerének, Brook Lopeznek játékosopciója van a következő idényre 16.7 millió dollárról, és Lowe forrásai szerint a legtöbb ligában dolgozó vezető úgy számol, hogy le is fogja hívni ezt. Lopez bármikor is köti majd új szerződését, jóval alacsonyabb éves fizetésre számíthat sorozatos sérülései miatt.

Adam Zagoria (SNY.tv) jelentette, hogy a New York Knicks már Pablo Prigionit is árulja. Az ő ára nem túl borsos, állítólag már egy második körös draftjogért is elköszönnének az argentin irányítótól, akinek jövőre 1.7 milliós szerződése van, de ebből csak 300.000 dollár garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus