Hírmorzsák 2015-01-22 (11:00)

Jrue Holiday fáradásos törés miatt 2-4 hétig nem játszik. Kobe jobb válla megsérült. Négyből három induló megvan az All-Star zsákolóversenyére. Változik az újoncok-másodévesek meccs koreográfiája - "amerikaiak a többiek ellen" meccs lesz. Budenholzer irányítja keletet az All-Staron. Harden beszólt a Warriorsnek, a Golden State a pályán, Green a meccs után válaszolt. Dwight Howard tovább folytatta: szerinte a Hawks a liga legjobb csapata. Rubio bokasérülése súlyos, a csapat még mindig próbálja visszafogni. Előrébb hozzák a deadline-t a jövőben? Goodwin nem eladó, hajlandó várni, amíg lehetőséget nem kap. D-Liga (Wilcox, Harris).

A New Orleans Pelicans irányítója, Jrue Holiday legalább 2-4 hetes kihagyásra kényszerül, ugyanis tegnap további vizsgálatokat végeztek rajta, ami kimutatta, hogy fáradásos törés van a jobb lábában - ugyanezzel volt gondja tavaly is. Hetente fogják megvizsgálni Holidayt, de azt az orvosok sem tudják előre, hogy mikor, milyen ütemben javulhat állapota.

Ha már sérülések: lassan 11 hete lesz, hogy Ricky Rubio bal bokája miatt nem játszik. Flip Saunders, a Minnesota Timberwolves elnöke és vezetőedzője elmondta, nem arról van szó, hogy Rubio nem akarna dolgozni vagy minél előbb visszatérni, a szakmai stáb és az orvosok intik a játékost óvatosságra. Saunders elmondása szerint nagyon speciális bokasérülése van Rubiónak, amiről azt mondták az orvosok, hogy rosszabb, mintha az ún. "high ankle sprain"-t szenvedte volna el - ennek a sérülésnek a felépülési ideje 8-12 hét.

Ma hajnalban megsérült Kobe Bryant is, de Bill Oram (Orange County Register) forrásai szerint a Los Angeles Lakers egyelőre csak annyit mond, hogy fájt a sztár jobb válla. Ma várható MRI vizsgálat, akkor lehet majd többet tudni.

Az idei All-Star gálával kapcsolatban több hír is napvilágot látott tegnap este. Egyrészt megvannak a zsákolóverseny résztvevői. Két másodéves, Giannis Antetokounmpo és Victor Oladipo mellett a Brooklyn Nets világbajnoka, Mason Plumlee is ott lesz. A negyedik személy egyelőre nem biztos, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint jó esély van rá, hogy a Minnesota Timberwolves újonc hátvédje, Zach LaVine lesz még kiválasztott - ebben az esetben csapattársa, Andrew Wiggins mégsem indul.

Másrészt az is kiderült, hogy idén az újoncok-másodévesek meccs megint új formát ölt: a legjobb amerikai első- és másodévesek játszanak majd a legjobb nem amerikai első- és másodévesekkel. A liga edzői választanak ki mindkét csapatba 10-10 játékost. 4 hátvédet, 4 frontcourtban játszó kosarast és két embert pozíciótól függetlenül. A csapatok trénerei a főmeccsen résztvevő vezetőedzők segédedzői lesznek. Mindkét gárdában legalább 3 első- és legalább 3 másodéves játékosnak szerepelnie kell majd.

Az egyik oldalon már meg is van a szakmai stáb, ugyanis az Atlanta Hawks mai győzelmével - és a Washington Wizards vereségével - eldőlt, hogy keleten Mike Budenholzer és segítői lesznek a kispadon.

Szintén a ma hajnalhoz kapcsolódik, hogy egyre nagyobb a feszültség a Golden State Warriors és a Houston Rockets között. Pár napja a texasiak sztárja, James Harden azt nyilatkozta, hogy nem annyira jó a Warriors, amennyire a mérlege mutatja, vagy amennyire az a tény, hogy 3-0-ra álltak az egymás elleni meccsekben. Ma 4-0-ra alakult ez a mérleg, Draymond Green pedig nem felejtett el visszaszólni Hardennek. Szerinte a Rockets ideges volt, hiszen ők nem is annyira jó csapat. Azt is hozzátette, hogy ha nem annyira jók, akkor a Houston komoly gondban van.

A Rockets centere, Dwight Howard sem nyugodott, a mérkőzést követően azt nyilatkozta, hogy szerinte az Atlanta Hawks a legjobb csapat a ligában, hiszen nekik van a legjobb mérlegük...

A Phoenix Suns gyorsan értesítette az érdeklődő csapatokat, hogy Archie Goodwin nem eladó, hiába nyilatkozta azt a másodéves dobóhátvéd, hogy szeretne több játékidőt. A kosaras ügynöke Shams Charaniának (RealGM) azt nyilatkozta, hogy Goodwin nem akarja elhagyni a Sunst, a szavait kiragadták a szövegkörnyezetből, és hajlandóak várni addig, amíg megkapja a lehetőséget a bizonyításra, bármeddig tart is ez. Minden játékos játszani akar, de a Phoenix a PO-ba kerülésért küzd. Ha várniuk kell még egy szezont, teljesen rendben van számukra, tudják, hogy ott lesz a lehetőség és Goodwin készen fog állni.

Zach Lowe (Grantland) jelentette, hogy a ligában több vezető is felvetette már, hogy mi lenne, ha 1-2 héttel előrébb hoznák a deadline-t, a cserehatáridőt, így több idejük lenne beépíteni az új játékosokat. Az érv ellen szól, hogy egyrészt lehet korábban is cserélni, másrészt jelenleg több idő marad eldönteni, hogy inkább erősíteni akarnak adott idényben, vagy feladják a szezont a jövő érdekében. Az sem véletlen, hogy az All-Star hétvége után van a deadline, így személyesen is tudnak tárgyalni a vezetők.

A végére pedig a D-Liga hírek. A Cleveland Cavaliers visszahívta a Canton Charge-tól Joe Harrist - ez volt a dobóhátvéd első küldetése lent. A Los Angeles Clippers pedig CJ Wilcoxot hívta vissza a Fort Wayne Mad Antstől - ő öt meccsen 13.2 pontot és 3.4 pattanót átlagolt lent.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus