Hírmorzsák 2015-01-23 (10:30)

Megvannak az All-Star csapatok kezdői - Lowry és Curry az utolsó pillanatban előztek. Aldridge hüvelykujját meg kell műteni, 6-8 hetet kihagy. Kobe 3-6 hónapos kényszerpihenőre kerülhet, ha kés alá kell feküdnie. Wade-t 15.000 dollárra büntette a liga. Butlerre minden ajánlatot tart a Bulls, a maximum szerződést is. Thibodeau szerint az a gond, hogy ha valaki kiesik a kezdőből, nem tudják tartani a szintet. Scott Brooks nem foglalkozik még Durant 2016-os szabadügynökségével. Benson-saga a Pelicansnél, a családtagok egymást perlik az öröklés miatt. Wolters egy második 10 napossal is marad New Orleansban. Ennis és Warren a D-Ligában.

Hajnalban kihirdették az All-Star gála kezdőit.

A szavazást végül nem a végig vezető LeBron James, hanem Stephen Curry nyerte több mint 1.5 millió vokssal - egyedül jutott e határ fölé. Társa a nyugati hátvédek között Kobe Bryant lesz (1.15 millió) - vagy sérülése miatt mégsem -, aki alig több mint 80.000 szavazattal előzte meg James Hardent. A magasembereknél Anthony Davis (1.37 millió) utcahosszal nyerte a "népszerűségi versenyt". Mögötte Marc Gasol (0.75 millió) lett a második, és Blake Griffin (0.7 millió) a harmadik - utóbbi is elég nagy különbséggel előzte Tim Duncan és Kevin Durant párosát (0.54 millió).

Keleten is volt előzés a hátvédeknél, ugyanis John Wall (0.886 millió) mögé a második helyre Kyle Lowry (0.805 millió) jött fel a listán, alig több mint 15.000 szavazattal verte meg a szinte végig ebben a pozícióban lévő Dwyane Wade-t. LeBron (1.47 millió) ugyan elvesztette a teljes szavazás első helyét, de a keleti frontcourtban így is ő lett az első. Mögötte semmilyen változás nem történt a korábbiakhoz képest: Pau Gasol (0.975 millió) simán lett a második, Carmelo Anthony (0.647 millió) pedig még sérülten is befért a Top3-ba - ő 77.000 szavazattal előzte meg a negyedik Marcin Gortatot.

A kezdők tehát a szavazás alapán:

Nyugati Konferencia
Stephen Curry, Golden State Warriors
Kobe Bryant, Los Angeles Lakers
Anthony Davis, New Orleans Pelicans
Marc Gasol, Memphis Grizzlies
Blake Griffin, Los Angeles Clippers

Keleti Konferencia
John Wall, Washington Wizards
Kyle Lowry, Toronto Raptors
LeBron James, Cleveland Cavaliers
Carmelo Anthony, New York Knicks
Pau Gasol, Chicago Bulls

A teljes listát ezen a linken megtaláljátok az oldal alján!

Sajnos a sérülésekkel kell folytatnunk, amik a szezon mellett az All-Star gálára is hatással lesznek. Mint arról tegnap este már beszámoltunk, Kobe Bryant rotátorköpenye szakadt el jobb vállában, és bár hivatalos álláspont a csapat részéről még nincs - csak a mai vizsgálatok után lesz -, ezzel valószínűleg be is fejezte erre az idényre. Ha megműtik, akkor 3-6 hónapos kihagyás vár rá, Patty Mills hasonló problémával több mint öt hónapig nem tudott pályára lépni. Mivel három hét múlva van az All-Star gála, ezért valószínűleg ezt az eseményt ki kell hagynia a Los Angeles Lakers ikonjának, aki sorozatban második alkalommal nem tud részt venni a főmeccsen sérülés miatt. Azt nyilatkozta egyébként a csütörtök hajnali, New Orleans Pelicans elleni meccs után, hogy amikor elugrott a zsákoláshoz, még nem volt gond, de leérkezésnél érezte, hogy nincs minden rendben, olyan volt, mintha kiugrott volna a válla.

A második MRI vizsgálat kimutatta, hogy a Portland TrailBlazers magasembere, LaMarcus Aldridge bal hüvelykujjában elszakadt egy ínszalag - pedig LMA szinte biztosan ott lett volna az All-Star gálán, mint a nyugati csapat egyik cseréje. Nagy gond ez a Blazers szempontjából, ugyanis még ezen a héten meg kell műteni, és 6-8 hetes kihagyás vár rá. Kezdő magasemberei nélkül lesz kénytelen a Portland helyt állni a következő időszakban, Robin Lopez ugyanis az All-Star szünetig szintén nem léphet pályára. Aldridge saját elmondása szerint ilyen gondja még nem volt a kezével, alig bírta megmozdítani az ujját. Volt róla szó, hogy pihentetik és két hét múlva újra játszik, de semmi nem garantálta volna, hogy jobb állapotba kerül, hogy pályára léphet, illetve hogy nem lesz még rosszabb a helyzet, ezért döntöttek most a műtét mellett.

A keleti kezdőből az utolsó pillanatban kicsúszó Dwyane Wade-t 15.000 dollárra büntette a liga, miután a legutóbbi, Charlotte Hornets elleni vereség alkalmával obszcén dolgokat mutogatott meccs közben.

A kezdőbe be nem kerülő, de a cserepadra jó eséllyel meghívást kapó Jimmy Butler jövője megoldódni látszik. Korábban is lehozták már újságírók, hogy a Chicago Bulls megpróbál mindenkinél korábban leülni tárgyalni vele július elsején, John Paxson, a gárda GM-je azonban ma hajnalban azt nyilatkozta, hogy ha nem is sikerül közös nevezőre jutniuk, minden ajánlatot meccselni fognak Butlerért - akkor is, ha az maximum szerződésről szól.

Szintén a Bullshoz tartozik, hogy Tom Thibodeau vezetőedző szerint Joakim Noah és Mike Dunleavy visszatérése kulcs lesz a Chicago számára, hogy tartani tudják a keleti élbollyal a lépést. A tréner azt nyilatkozta Nick Friedellnek (ESPN Chicago), hogy mindössze 15 meccs erejéig állt rendelkezésére az összes kezdő, ez pedig nem túl sok mérkőzés. Amikor mindenkit be tudott vetni, jól is játszottak - a probléma az, hogy ha valaki kiesett, nem tudták tartani ugyanazt a szintet. A Rose, Butler, Dunleavy, Gasol, Noah kezdőötössel egyébként 12-3-at csinált eddig a Bulls, tehát velük tényleg megy a csapatnak.

Már egy ideje elég sok szó esik Kevin Durantről és arról, hogy nyomás alatt van az Oklahoma City Thunder - sokak szerint akkor van jó esélyük megtartani a kiscsatárt, ha ebben az idényben vagy a következőben bajnoki címet nyernek. A Thunder vezetőedzője, Scott Brooks Jared Zwellingnek (Bleacher Report) azt mondta erről, hogy olyan messze van ez még, hogy nem is foglalkozik ezzel igazán. Megérti a téma körüli felhajtást, de nem koncentrálhat erre. Az edzők egyébként is csak napról napra élnek, csak az van a szemük előtt, hogy adott napon milyen munkát lehet elvégezni, és hogy abból a lehető legtöbbet hozzák ki.

A Phoenix Suns a D-Ligába, a Bakersfield Jamhez küldte Tyler Ennist és TJ Warrent is - mindketten harmadjára kerülnek le.

A végére pedig a New Orleans Pelicans, illetve a körülöttük kialakuló botrány. Az NFL-ben szereplő New Orleans Saintset is birtokló Tom Benson ugyanis tegnap bejelentette, hogy halála utána felesége, Gayle Benson lesz mindkét csapat tulajdonosa. Erre Benson egyik lánya (Gayle LeBlanc) és két unokája (Rita Benson LeBlanc és Ryan LeBlanc) beperelte a tulajdonost - szeretnék ők átvenni a két franchise irányítását. A mai bejelentés előtt ugyanis Rita örökölte volna a két együttest nagyapja halálát követően. A kereset szerint Tom Benson egészségi állapota jóval rosszabb, mint amiről hallani lehet, és mentálisan alkalmatlan szerintük a döntéshozásra.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint egyébként a Pelicans egy második 10 napos szerződést is ad majd Nate Woltersnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus