Hírmorzsák 2015-01-23 (20:30)

Teletovicnak vérrögöket találtak a tüdejében, erre az idényre befejezte. Kobe a vállsérülésével viccelődött. Batum csuklója megsérült. Irving több millió dollártól esett el azzal, hogy nem szavazták be a nézők az All-Star kezdőcsapatba. Barkley szerint Carmelo nem érdemli meg, hogy ott legyen az All-Star gálán. Tobias Harris szeretne New Yorkban játszani, a Knicks pedig szeretné leigazolni. Goran Dragic nyugodt a nyárral kapcsolatban. Dahntay Jones még egy 10 napos szerződést kap a Clipperstől. Ty Lawsont letartóztatták.

Újabb játékos fejezte be erre a szezonra, de neki ezzel jelen helyzetben még szerencséje is van. A Brooklyn Nets bosnyák erőcsatárát, Mirza Teletovicot ugyanis légzési zavarok után szállították be az egyik Los Angeles-i kórházba - tegnap a Clippersszel játszott a Nets -, ahol kiderült, hogy több vérrög is van a tüdejében. Bent tartották, további vizsgálatok várnak rá, és megkezdik a gyógyítását is, amelynek során véralvadásgátlót fog kapni - ezzel azonban nem játszhat, így az idény hátralévő részét biztosan kihagyja.

Ha már sérülések, akkor két megkerülhetetlen elem van ma. Az egyik a Los Angeles Lakers sztárja, Kobe Bryant, akinek a rotátorköpeny szakadt el a jobb vállában. Bryant a humorérzékét nem vesztette el, twitteren azt írta, hogy ez van, ha túl sokat passzol.

A másik megkerülhetetlen név a sérüléseknél a Portland TrailBlazersé. Ők 1.5-2 hónapra vesztették el LaMarcus Aldirdge-t, de hogy még nagyobb legyen a baj, a Boston Celtics elleni összecsapás után már Nicolas Batum jobb csuklója is rögzítőben volt. Több vizsgálatot is végeztek, végeznek rajta ma, ezt követően lehet tudni, mennyire súlyos az ő sérülése.

Az All-Star gálával kapcsolatban is jöttek természetesen hírek. Egyrészt a kezdők kihirdetésével eldőlt, hogy a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving nagyjából 7-10 millió dollártól esik el. 5 évre 90 millió dollárért írt alá az ohióiakkal, de a Derrick Rose-szabály miatt kaphatott volna ennél lényegesen többet is, amennyiben a nézők beszavazzák az All-Starra - tehát nem elég, ha az edzők beválogatják -, vagy megnyeri az MVP címet - amire viszont már semmi esélye nincs.

A TNT szakkommentátora, Charles Barkley nem fogta vissza magát: szerinte Carmelo Anthony nem érdemli meg, hogy ott legyen a gálán, mivel a New York Knicks olyan gyenge szezont fut, amilyet. Phil Jacksonék 7-36-os mérleggel az utolsók a ligában, de Barkley szavai azért meglepetést senkinek nem okoztak, híres arról, hogy nem kedveli a Knickst. Úgy fogalmazott Sir Charles, hogy igenis problémája van ezzel, nem érti, miért van ott Anthony, szerinte még szurkolóként is őszintén és reálisan kellene gondolkodni.

Ma a Knicksszel játszik az Orlando Magic a Madison Square Gardenben, Tobias Harris tehát hazatér szülővárosába. A New York-iakkal már többször összeboronált kiscsatár a New York Postnak elmondta, hogy mindig különleges érzés "hazai pályán" játszania, hiszen itt a szülei, családja, barátai előtt kosárlabdázhat. Nagyon várja a mai meccset is. Nem gondol túl sokat a nyárra, csak arra koncentrál, hogy most minél jobb legyen az Orlandóban - a többit majd meglátják, ha vége van az idénynek. Harris egyik közeli barátja állítólag azt mondta a Postnak, hogy a játékos a Knicksszel akar bajnoki címet nyerni, az újság pedig úgy tudja, hogy a csapat is szeretné leigazolni a korlátozott szabadügynök hármast.

A New Yorkkal szintén szóba hozott Goran Dragic úgy tűnik, jól érzi magát jelenlegi csapatánál, a Phoenix Sunsnál. Jorge Sierra (HoopsHype) jelentette, hogy jóval kényelmesebben érzi magát most a szlovén, mint például egy szezonnal korábban. Boldog, nem gondolkodik túl sokat a nyári szabadügynökpiacon, és egyre magabiztosabb azzal kapcsolatban, hogy zsíros szerződésajánlatokat fog kapni az off-szezonban.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers bejelentette, hogy Dahntay Jones kap egy második 10 napos szerződést is, miután ma éjszaka lejár majd az első ilyen kontraktusa.

A végére pedig egy kevésbé kellemes hír, főleg a Denver Nuggets drukkereinek: Ty Lawsont letartóztatták, miután nem teljesen józanul vezetett - azt nem lehet tudni egyelőre, hogy alkohol vagy drog volt a dologban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus