Hírmorzsák 2015-01-24 (13:15)

Kobe kihagyja a teljes hátralévő idényt. Wrotennek részleges ACL-szakadása van, műteni kell. Olynyk egy hónapig nem játszik bokaficam miatt. Thompson ma hajnalban ligarekordot dobott, Bryanthez és Steph Curryhez csatlakozott egy-egy kategóriában. Cuban szerint rossz az egész All-Star szavazási rendszer, senkit nem érdekel a voksolás. Silver közölte Seattle polgármesterével, hogy ne számoljanak NBA franchise-zal a következő pár évben. DJ Kennedy iránt négy csapat is érdeklődik.

Ramona Shelburne (ESPN) forrásai szerint Kobe Bryant kihagyja a 2014/15-ös szezon további részét - mint ismert, jobb vállában szakadt el a rotátorköpeny. Steve Lombardo csapatorvos is megerősítette a sérülést az este folyamán, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint pedig a játékos és a csapat valószínűleg hétfőn döntenek majd arról, hogyan kezelik a problémát.

A Philadelphia Sixers hátvédje, Tony Wroten is hosszabb kihagyásra kényszerül - jó eséllyel őt sem látjuk már ebben a szezonban -, neki ugyanis részleges ACL-szakadása van a jobb térdében és meg kell műteni. A csapat tájékoztatása szerint egyelőre nem lehet tudni, mennyit kell Wrotennek kihagynia, ezt csak akkor tudják majd megmondani, ha az orvosok elvégezték a műtéti beavatkozást.

A Boston Celtics is fogyóban: Brad Stevens vezetőedző bejelentette, hogy Kelly Olynyk egy hónapig nem játszhat, mert a Portland TrailBlazers elleni mérkőzésen kificamodott a bokája.

A ma hajnal a folyamatos sérülések mellett Klay Thompsonról szólt, aki 52 ponttal beállította a liga szezoncsúcsát, harmadik negyedben dobott 37 pontjával pedig a liga történetének legjobb negyedét produkálta. Az utolsó 30 évben Kobe Bryant mellett ő az egyetlen, aki 32 vagy kevesebb perc alatt eljutott 50 pontig egy meccsen. Csapattársához, Stephen Curryhez is csatlakozott, ugyanis a liga történetében ők ketten jutottak el egy meccsen 50 pontig, 10 hármasig és 5 gólpasszig.

A Dallas Mavericks tulajdonosának, Mark Cubannek is megvan a véleménye az All-Star szavazásról - szerinte az egész rendszer rossz. Arra alapozza mindezt Cuban, hogy Stephen Curry alig több mint 1.5 millió szavazattal nyerte az egész voksolást, ami szerinte az összes lehetőséget figyelembe véve, ahogyan egy-egy ember szavazhat, gyakorlatilag semmi. Szerinte ha 20-30-50 millió szavazatról beszélnénk, akkor el lehetne mondani, hogy érdekli ez az egész rendszer a szurkolókat, de alig egy század százaléka szavazott az NBA-rajongóknak - illetve ennél is kevesebb, mert ez a szám csak akkor igaz, ha úgy veszik, hogy mindenki csak egyszer adta le voksát -, ez pedig azt mutatja, senkit nem érdekel ez.

Egy rossz hír a Seattle-i NBA csapatért szorítóknak: Adam Silver komisszár találkozott a város polgármesterével, Ed Murray-vel, és közölte vele, hogy a következő pár évben ne nagyon számoljanak azzal, hogy odaköltözik bármelyik együttes, vagy hogy növelik a liga létszámát. Murray-ék úgy gondolták, hogy a Milwaukee Bucks akár költözhetne is, amennyiben idén nem sikerül megállapodniuk Milwaukee városával egy új csarnok felépítésében, de Silver közölte vele, hogy számításai szerint a Bucks marad a helyén.

A RealGM információi szerint négy csapat, köztük a Chicago Bulls és a Toronto Raptors is érdeklődik a német bajnokság MVP címére a legnagyobb eséllyel pályázó DJ Kennedy iránt. A swingman 2011/12-ben játszott a Cleveland Cavaliersnél, azóta megfordult Izraelben, Franciaországban, Oroszországban és most a német első osztályban. Egyes hírek szerint a két keleti élcsapat mellett a Detroit Pistons és a Utah Jazz is megkeresték Kennedyt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus