Hírmorzsák 2015-01-25 (11:30)

Jennings Achillese valószínűleg elszakadt. Goran Dragic szerint minden csapatnak ugyanannyi esélye lesz leigazolni a nyáron. Terry 40 éves koráig akar játszani. Waiters csak Irvinggel és Tristan Thompsonnal beszél volt csapattársai közül. Mason Plumlee szerint idén több mindent várnak tőle. A Warriors nem tervez nagyobb lépést a deadline előtt. Klay Thompson apja szerint Currynek és fiának is a Golden State-től kellene visszavonulnia. Jeremy Lin nem sérült, így sem játszott tegnap hajnalban. Elijah Millsap három évre a Jazzé.

A ma hajnal legnagyobb történése sajnos egy újabb súlyos sérülés, a Detroit Pistons irányítója, Brandon Jennings ugyanis valószínűleg elszakította a bal Achillesét. Semmi pozitívumra nem ad okot, hogy a játékos azt nyilatkozta, úgy érezte, mintha hátulról valaki megrúgta volna - ez tipikusan az Achilles-szakadás jele, mivel senki ért Jenningshez. Stan Van Gundy vezetőedző is azt mondta, hogy nagyon nem nézett ki jól a dolog, valószínűleg belátható időn belül nem léphet parkettre a játékos.

A Utah Jazz két 10 napos kontraktus után úgy érezte, Elijah Millsap segítségére lehet a csapatnak, így hároméves szerződést kötöttek vele. A játékos bére a megállapodás alapján ebben a szezonban garantált, a következő két idényre pedig a Jazz csapatopcióval rendelkezik. Millsap a D-Ligában is kiválóan szerepelt, ebben a szezonban 20.1 pontot átlagolt a Bakersfield Jamnél, ezek után gondolta úgy a Utah, hogy kipróbálják.

A Phoenix Suns hátvédje, Goran Dragic sokadjára mondta el, hogy a ligában minden csapatnak lesz esélye, hogy idén nyáron leigazolja őt - szabadügynök lesz. A szlovén játékos ezúttal Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) mondta el, hogy minden csapatnak ugyanakkora sansza lesz megszerezni őt, mert az már különleges kiváltság, hogy ebben a ligában játszhat. Nyáron a családjával és az ügynökével együtt hoznak majd döntést, hova is igazoljon. Most az alapszakaszból hátralévő 38 meccsre koncentrál csak, és reményei szerint a PO-ba is bejutnak. Egyelőre nem járhat az esze a nyári dolgokon, mert a csapattársainak akar a lehető legtöbbet segíteni.

A Houston Rockets 37 éves hátvédje, Jason Terry is Feigennel beszélgetett, méghozzá arról, hogy esze ágában nincs még a visszavonuláson gondolkodni. Terry azt mondta, hogy jeleneg úgy érzi, 40 éves koráig is képes lesz játszani. Ezt tűzte ki egyébként is célul maga elé, amikor a ligába érkezett, mert példaképe, Gary Payton is 20 évet töltött az NBA-ben, és reményei szerint ő is képes lesz ugyanerre.

Az Oklahoma City Thunder cserehátvédje, Dion Waiters Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) elárulta, hogy a Cleveland Cavalierstől történő elcserélése óta csak Kyrie Irvinggel és Tristan Thompsonnal beszélt volt csapattársai közül. Waiters szerint LeBron James még csak meg sem kereste őt a csere óta, de volt esélye, hogy megtegye, ő emiatt nem alszik rosszabbul. A dobóhátvéd azt is hozzátette, hogy nagy szerencséje van, mert egy nagyszerű csapatból egy másik nagyszerű csapathoz került, ahol megtanulhatja, hogyan legyen jobb játékos.

A Brooklyn Nets világbajnok magasembere, Mason Plumlee idén nagyobb feladatkörrel játszik Lionel Hollins vezetőedző irányítása alatt. A játékos Howard Megdallal (USA Today) beszélgetett erről - elmondása szerint tavaly Jason Kidd elég konkrétan megmondta neki, mit vár tőle, és ha azt csinálta, akkor a pályán maradhatott. Ez indította be a karrierjét, de a mostani csapatban több mindent kell csinálnia.

Nem túl meglepő, de a Golden State Warriors GM-je, Bob Myers semmilyen nagyobb változtatást nem tervez a február 19-ei deadline előtt. A szakvezető szerint senki nem akar egy nagyobb felfordulást most. Olyan hosszú ideig próbálják meg együtt tartani ezt a jelenlegi keretet, amilyen hosszú ideig csak lehet, a játékosok pedig kiérdemelték, hogy minél jobban összeszokjanak, és kapjanak legalább egy esélyt arra, hogy együtt megmutassák a PO-ban, mire is képesek.

A Los Angeles Lakers jelenlegi szakkommentátora, az egykori 1/1-es Mychal Thompson, Klay Thompson édesapja azt nyilatkozta Scott Ostlernek (San Francisco Chronicle), hogy reményei szerint fia a Warriorstől vonul majd vissza, és nagyon jól döntött a csapat, hogy nem cserélték el Klayt Kevin Love-ért a nyáron. Az idősebbik Thompson szerint ha van két ilyen hátvéded, mint Stephen Curry és Klay, akkor hagyod, hogy a Warriorstól vonuljanak vissza mindketten.

A Los Angeles Lakers irányítója, Jeremy Lin a legutóbbi meccsen már pályára sem került, pedig nem volt sérült - Jordan Clarkson volt a helyén, Ronnie Price volt a cseréje. Byron Scott vezetőedző Mike Bresnahannek (Los Angeles Times) azt mondta erről, hogy úgy tűnt, Clarkson nagyon szeretne bizonyítani, és egyáltalán nem az jött le, hogy ez még túl sok lenne neki. Tudja, hogy Lin mire képes, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy a következő meccsen megint más felállásban fognak majd játszani.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus