Hírmorzsák 2015-01-26 (12.15)

A Nets és a Hornets Joe Johnsonról tárgyalnak - Stephenson mégis Brooklynban köthet ki. Jeff Van Gundy szerint a Bullsnál aláássák Thibodeau munkáját, Paxson tagad, a tréner nem foglalkozik ezzel. A Dallas szeretné az All-Star hétvége előtt leigazolni Jermaine O'Nealt. A Cavsnél a játékosok nem bíztak az állományban, a két cserével sok minden változott. Jennings 6-9 hónapra esett ki legalább. Aldridge akár 3-4 hónapot is kihagyhat így, hogy a nyárra tolta műtétjét. Hummel jobb keze eltört. Quincy Miller egy második 10 napost is kapott a Kingstől. Mike Krzyzewski az NCAA Div.1 első 1000 győzelmet számláló edzője. D-Liga (Green).

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint a Brooklyn Nets és a Charlotte Hornets újra elkezdtek egymással tárgyalni, méghozzá Joe Johnsonról - a hírek szerint a Hornets egy Lance Stephenson, Marvin Williams és Gerald Henderson köré épülő csomagot adna az utóbbi időben pocsék formában, de fájós térddel játszó swingmanért. Wojnarowski megerősítette azokat a korábbi híreket, miszerint Brook Lopezt is cserélné a Nets és a Denver Nuggets nagyon is érdeklődik iránta.

A szombat hajnali Dallas Mavericks - Chicago Bulls meccsen az egyik szakkommentátor, Jeff Van Gundy azt mondta, hogy a Bulls vezetősége próbálja aláásni Tom Thibodeau vezetőedző munkáját és tekintélyét azzal, hogy különböző történeteket szivárogtat ki - olyanokat, amelyeknek nincs is valóságalapja. John Paxson GM szerint ebből semmi nem igaz, Van Gundynak van valami évek óta tartó hadjárata a Bulls ellen, de azt ők sem tudják, mi ennek az oka. Szerinte a szakkommentátor csak a barátját akarta megvédeni, de pont az ellenkezőjét érte el. Paxson úgy gondolja, szánalmas viselkedés ez JVG-tól, és bocsánatot kellene kérnie Jerry Reinsdorf tulajdonostól. Maga az érintett, Thibodeau azt mondta, hogy nem foglalkozik ezzel, Van Gundyt azért fizetik, hogy elmondja a véleményét, neki pedig az a feladata, hogy a csapat edzője legyen. JVG nem beszél a nevében és ez fordítva is igaz, úgyhogy nem törődik ezzel a közjátékkal.

Ha már szóba került a Mavs, akkor itt lehet megemlíteni, hogy a Dallas úgy érzi, egyre közelebb van Jermaine O'Neal leigazolásához. A magasember megmondta, hogy addig nem ír alá sehova, amíg nem hozza magát formába, és a Mavericks nagyon figyeli is, hogyan halad a tréningekkel JO. Rick Carlisle vezetőedző azt nyilatkozta, hogy egyelőre nincs semmi hír ezzel kapcsolatban, majd szólnak, ha lesz, de az ESPN újságíróinak forrásai szerint a Dallasnál abban reménykednek, hogy az All-Star szünet előtt szerződést tudnak kötni a veterán játékossal.

A Bulls mellett a Cleveland Cavaliersnél sem volt teljesen nyugodt a légkör - Chris Haynesnek (Cleveland Plain Dealer) több meg nem nevezett játékos is azt nyilatkozta, hogy rájöttek, a szezont elkezdő keretük maximum egy második körös kiesésre jó a rájátszásban, ezért volt olyan rossz a testbeszédük a pályán, és ezért volt, hogy úgy tűnt, nem adnak bele mindent. Egy másik kosaras hozzátette, hogy sosem David Blatt vezetőedző hibája volt ez. Januárban két cserét is húzott David Griffin GM, és egyelőre úgy tűnik, megoldódtak a problémák.

A sérülések rovathoz tartozik, hogy sajnos beigazolódtak a tegnapi találgatások, Brandon Jennings bal Achillese teljesen elszakadt, így a Detroit Pistons irányítójának 6-9 hónapot kell kihagynia. A teljes felépülés inkább 7-12 hónap szokott lenni, úgyhogy könnyen elképzelhető, hogy a következő idény jó részét is még a rehabbal tölti majd Jennings.

Egy Los Angeles-i kézspecialista Jason Quicknek (The Oregonian) elmondta, hogy LaMarcus Aldridge akár a következő szezon előtti edzőtábort is kihagyhatja így, hogy késlelteti műtétjét - mint ismert, egy szalag szakadt el a bal hüvelykujjában. Az orvos szerint azzal, hogy továbbjátszik LMA, természetesen nagyobb fájdalmai lesznek, de az eredetileg kiírt 6-8 hetes felépülési idő is megduplázódhat, akár 3-4 hónapot is kihagyhat majd műtétje után.

A Minnesota Timberwolvesnál is van egy kieső, Robbie Hummel jobb keze tört el ma hajnalban, emiatt határozatlan ideig lesz játékképtelen. Hummel 36 meccsen játszott idén, ezeken 15.0 perc alatt 4.2 pontot és 2.8 pattanót átlagolt.

A Sacramento Kings egy második 10 napos szerződést is ad Quincy Millernek - a játékos a Golden State Warriors elleni, szombat hajnali vereségnél 34 percet töltött a parketten, úgyhogy láthatóan számolnak vele, próbálgatják, mit tud.

A Denver Nuggets visszahívta Erick Greent a D-Ligából, a Fort Wayne Mad Antstől - a kosaras két meccset játszott lent, ezeken 21 pontot és 3 gólpasszt átlagolt.

A végére pedig egy kis NCAA, a Duke egyetem legendája, Mike Krzyzewski ugyanis tegnap este 1000. győzelmét aratta a Div.1-ben, ezzel az első tréner lett, aki elérte ezt a mérföldkövet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus