Hírmorzsák 2015-01-26 (21:30)

Klay Thompson és LeBron a hét játékosai. James szerint főleg mentálisan nagyon sokat fejlődött a Cavs. Biyombo, Marvin Williams és Kemba Walker is sérült a Hornetsnél - utóbbi akár másfél hónapot is kihagyhat. Brook Lopez maradna a Netsnél. A Clippers még mindig érdeklődik Nate Robinson iránt. Kobe gondolkodott azon, hogy 2004-ben a Wizardshoz igazoljon. Hivatalos: Bryant jobb vállát megműtik, ezzel befejezte ezt az idényt. Két meccset is elhalasztottak hóvihar miatt. Drew II újabb 10 napost kapott a Sixerstől.

A Golden State Warriors dobóhátvédje, Klay Thompson és a Cleveland Cavaliers kiscsatára, LeBron James lettek a hét játékosai nyugaton és keleten. Thompson 4-0-s hetet futott a Warriorsszel, miközben 33.0 pontot és 2.25 labdaszerzést átlagolt - emellett a Sacramento Kings ellen ligarekordot állított fel 37 pontos negyedével. James szintén 4-0-t ment az elmúlt héten az ohióiakkal, ami alatt 27.8 pontot, 6.8 gólpasszt, 6.3 pattanót és 2.25 szerzett labdát tett a közösbe fellépésenként.

Ha már James: a Cavs ikonja a tegnap esti, Oklahoma City Thunder fölött aratott győzelmet követően azt nyilatkozta, hogy sokat fejlődtek, főleg mentálisan. Magabiztosak, de alázatosak is egyben. A Thunder ellenében egy olyan csapattal küzdöttek meg, amely jó, tapasztalt, már jó ideje együtt van, és sikerült megmutatniuk, hogy az ilyen gárdákkal is fel tudják venni a kesztyűt. David Blatt vezetőedző annyit tett hozzá, hogy úgy érezte, mintha PO-atmoszféra lett volna a mérkőzésen, és örült, hogy jól reagáltak erre a helyzetre.

Ahol azonban egyre nagyobb gondok lehetnek, az a Charlotte Hornets. Annyi biztos náluk, hogy centerüket, Bismack Biyombót 10 napra elvesztették, miután megzúzódott a jobb téde. Marvin Williamsnek eltört az orra és agyrázkódása van, de ami még ennél is nagyobb gond, hogy egyelőre nem tudják, mi baja van Kemba Walker bal térdének - az irányítót ma vizsgálják majd meg New Yorkban, és Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint könnyen elképzelhető, hogy meniscus-probléma miatt meg kell műteni, ami miatt akár hat hetet is kihagyhat majd.

A Charlotte-tal kapcsolatban reggel cserepletyka miatt megemlített Brooklyn Nets centere, Brook Lopez szeretne a csapatnál maradni, legalábbis Marc J. Spears (Yahoo Sports) értesülései szerint.

Szintén Spears jelentette, hogy a Los Angeles Clippers még mindig érdeklődik Nate Robinson iránt, ám előbb szeretnének egy-két cserét vagy játékoselküldést végrehajtani, mielőtt Robinson ügyére rátérnének.

A ma esti meccsekhez kapcsolódik, hogy sem a New York Knicks - Sacramento Kings, sem a Brooklyn Nets - Portland TrailBlazers összecsapást nem rendezik meg a keleti parti hóvihar miatt. Előbbi meccset március 3-án, utóbbit április 6-án pótolják majd.

A Philadelphia Sixers egy második 10 napos kontraktust is ad Larry Drew II-nek. Az első ilyen jellegű szerződése tegnap este járt le, 6 meccsen pedig átlagosan 18.7 percnyi játéklehetőséget kapott.

A végére pedig Kobe Bryant, aki Michael Lee-nek (Washington Post) mesélt arról, hogy nagyon komolyan elgondolkodott azon, hogy a Washington Wizardshoz igazoljon 2004 nyarán, amikor szabadügynök volt - de mindezt még az előtt, hogy 2003-ban elváltak volna Michael Jordan és a fővárosiak útjai. Bryant szerint bajnoki címet tudtak volna nyerni, és bármit is mondanak mások, bármennyit is viccelődnek ezzel, számára ez élet-halál kérdés. Ilyen fontos volt neki a végső siker, és ha valamit akart, azt mindig elérte. Mindig is fontos volt neki, hogy egy mentor közelében legyen, hogy átvegye a tudását, márpedig Jordannél erre lett volna lehetősége.

Beszélt arról is, hogy Shaquille O'neallel abban az időben nagy csatákat vívtak csapaton belül is, aztán amikor 2004-ben elcserélték a centert, akkor ő még beszólogatott Bryantnek, hogy Penny Hardaway 2, meg hogy nélküle nem lesz képes bajnoki címet nyerni. Kobe-t a közvélemény sosem érdekelte, de mikor Shaq is elkezdte ezt, akkor azért ideges lett. Elmondta neki, hogy a háttérbe vonult a bajnoki címek reményében, pedig dominálhatott volna ő maga is, de feladott pontkirályi címeket, hogy a csapat minél sikeresebb legyen. Aztán maradt, nyert is gyűrűt Shaq nélkül kettőt is, úgyhogy a téma idővel le is lett zárva.

Közben az is hivatalossá vált, hogy Kobe jobb vállát megműtik - felépülési időt utána állapítanak meg, de az biztos, hogy az idényben már nem lép pályára többet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus