Hírmorzsák 2015-01-27 (21:15)

Kobe játszani akar a következő szezonban, és nyáron is segíteni akar a szabadügynökök meggyőzésében. A Lakers a nyáron mindenképpen erősíteni akar. Melo szerint sokat dolgoztak azért, hogy most tudjanak nyerni pár meccset. DeAndre Jordan nem indul az All-Star gála zsákolóversenyén, amíg nem válogatják be a főmeccsre is. Wisconsin állam 220 millió dollárral támogatja a Bucks új csarnokának megépítését. Galloway megegyezett a Knicksszel. A D-Liga gólpasszkirályára fáj a Bucks, a Sixers és a Hornets foga. 10 napos szerződések (Chris Johnson, Lorenzo Brown), D-Liga mozgások (Jerrett, Canaan, Adams).

Mike Bresnahan (Los Angeles Times) Kobe Bryanthez közelálló forrásoktól úgy tudja, hogy a Los Angeles Lakers sztárja mindenképpen játszani akar a következő idényben is, miután ez a szezon vállsérülése miatt számára befejeződött. Bryant a szabadügynökök meggyőzésében is nagy szerepet akar vállalni. Saját maga mesélt arról Michael Lee-nek (Washington Postnak), hogy üzenete egyszerű lesz: a Lakers a legjobb csapat a világon és a legjobb "márka" is. Bajnoki címeket nyernek, ezt csinálják a Lakersnél, és szerinte nincs még egy ahhoz fogható érzés, mint Los Angelesben nyerni.

Kevin Ding (Bleacher Report) úgy tudja, hogy az aranysárga-lilák akkor is szignifikáns erősítést akarnak eszközölni állományukban, ha a legnagyobb nevekről lecsúsznának - állítólag szeretnének minél jobb helyzetbe kerülni Kevin Durant leigazolására, illetve a 2016-os szabadügynökpiac nagyobb neveinek megszerzésére. Ding forrásai szerint a Lakersnél a draftot csak másodlagos csapatépítési formának tartják - amennyiben náluk marad az idei első körös draftjoguk, elképzelhető, hogy azt is áruba bocsájtják húzóemberért.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Al Iannazzone-nal (Newsday) beszélgetett, és elmondása szerint borzasztóan sokat dolgoztak azért, hogy eljussanak oda, ahol most vannak - oda, hogy több mérkőzést is meg tudtak nyerni egymás után. Ezért építették folyamatosan a csapategységet a vereségek, sérülések ellenére is, ezért próbálják felépíteni a Phil Jackson által megálmodott kultúrát, és nagyon jó érzés számukra, hogy meg tudtak nyerni pár meccset.

A Los Angeles Clippers centere, DeAndre Jordan Arash Markazinak (ESPN) elmondta, hogy ha az All-Star gála főmeccsére is meghívják, indul a zsákolóversenyen is, de ha nem lesz ott a főmeccsen, akkor bizony Houstonban fog otthon csücsülni. Egyszerűen büszkeségből nem akar a Dunk Contesten részt venni, ha nem All-Star játékos - ettől függetlenül a liga most már évek óta meghívja.

Wisconsin állam kormányzója bejelentette, hogy 220 millió dollárral támogatják a Milwaukee Bucks új stadionját. Ez nagyon komoly előrelépés az új aréna megépítése felé, ugyanis az új tulajdonosok, Marc Lasry és Wesley Edens 150 millióval szállnak be, az előző tulaj, Herb Kohl még 100 milliót ad az építésre, az állami 220 millióval együtt pedig úgy tűnik, megvan a szükséges pénz - nagyjából 4-500 millió dollárba fog kerülni a csarnok.

A New York Knicks megegyezésre jutott Langston Galloway-jel - az irányító két 10 napos kontraktus után két éves szerződést kötött a mai napon Phil Jacksonékkal, a második év, tehát a következő idény ebből részlegesen garantált. Galloway 8 meccsen lépett pályára idén a Knicksben, és ezeken 28 perc alatt 12.1 pontot, 4.1 pattanót és 3.0 gólpasszt átlagolt.

A Minnesota Timberwolves úgy tervezi, hogy 10 napos szerződést ad Lorenzo Brownnak - a hátvéd ebben az idényben eddig a Grand Rapids Drive-nál játszott. A hírek szerint Brown Miroslav Raduljica helyére érkezik majd - úgy tűnik, a szerb center nem tudta meggyőzni Flip Saunderst, hogy feltétlenül meg kell tartaniuk.

Ugyanilyen 10 napos szerződést készül adni a Utah Jazz Chris Johnsonnak Marc Stein (ESPN) forrásai szerint. A kiscsatár tavaly a Boston Celticsnél játszott, idén pedig rövid ideig megfordult a Philadelphia Sixersnél is - azóta a D-Ligában, a Rio Grande Valley Vipersnél töltötte idejét.

A D-Liga gólpasszkirálya, Gary Talton iránt három együttes, a Milwaukee Bucks, a Charlotte Hornets és a Philadelphia Sixers is érdeklődik. A 24 éves játékmester a tavalyi drafton nem kelt el, ebben a szezonban pedig a Rio Grande Valley Vipersnél és a Fort Wayne Mad Antsnél játszott - 13.2 pontot és 10.2 asszisztot átlagol úgy, hogy 40.2%-kal dob a triplavonal mögül.

D-Liga hírek. Az Oklahoma City Thunder az Oklahoma City Blue-tól Grant Jerrettet, a Houston Rockets a Rio Grande Valley Viperstől Isaiah Canaant, a Memphis Grizzlies pedig az Iowa Energytől Jordan Adamst hívta vissza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus