Hírmorzsák 2015-01-28 (10:30)

Hivatalos az All-Star gála zsákolóversenyének névsora. JR Smith szerint Cleveland jó hely neki, mert nincs éjszakai élet, semmit nem lehet csinálni a kosárlabdán kívül. A Pistons Cole-t nézegeti, de nem fognak feladni érte semmit, ami hosszútávon értékes lehet. Kerr szerint a Warriors 8-10 évre tervez Draymond Greennel. Terryt cserélné a Rockets. Matt Barnest megbüntette a liga. Kenyon Martinnal még a héten szerződést köt a Bucks, akik Gutierrezt is leigazolnák. Még nem dőlt el, műtik-e Wrotent. Rose ma hajnali statisztikái történelmi távlatokba helyezve. Klay Thompson 37 pontos negyede NBA Jam formában (videó). JaMychal Green nem marad a Spursnél, de öt csapat is érdeklődik iránta.

Ahogy az már korábban kiszivárgott, Victor Oladipo, Giannis Antetokounmpo, Mason Plumlee és Zach LaVine lesznek az idei All-Star gála zsákolóversenyének résztvevői. A keretek visszatérnek a klasszikus formához: az első sorozatban minden induló 2-2 zsákolást mutat be, majd az első kettő jut a döntőbe, ahol szintén 2-2 tömés lesz, időkorlát pedig egyik körben sem lesz, 3-3-szor próbálkozhat mindenki egy sikeres zsákolás eléréséhez.

A Cleveland Cavaliers dobóhátvédje, JR Smith David Aldridge-nek (nba.com) nyilatkozott. Smith elmondása szerint Clevelandben nagyon jól fog játszani, mert semmit nem lehet egyébként csinálni. Csak a kosárlabda és a videójátékok vannak, éjszakai élet egyáltalán nincs, ez pedig segíteni fog játékának. Visszatér oda, ahonnan jött, mert fiatalabb korában sem engedték meg neki soha, hogy esténként eljárjon bárhova. Elmondása szerint szeretett volna sikeres lenni a Triangle-ben, mert posztja valaha volt két legjobb játékosa számtalan bajnoki címet nyert ezzel a felállással. Nem gondolja, hogy velük egy szinten lenne, de szeretett volna egy épülő csapat alapja lenni, ami aztán egy komoly gárdává alakul idővel.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr megnyugtató nyilatkozatot tett hétfőn egy rádióműsorban: elmondása szerint Draymond Green a csapat fontos tagja lesz a következő 8-10 évben. Nagyon valószínű, hogy ha valami különleges dolog nem történik, akkor az oaklandi együttes tartani fog minden ajánlatot a nyáron korlátozott szabadügynökké váló erőcsatárra.

A Los Angeles Clippers kiscsatárát, Matt Barnest 25.000 dollárra büntette a liga, miután nem megfelelő szavakat használt egy drukkerrel szemben a Phoenix Suns elleni találkozón.

Marc Stein (ESPN) forrásai megerősítették azokat a Charles F. Gardner (Milwaukee Journal Sentinel) által múlt héten lehozott híreket, miszerint Kenyon Martinnal a szezon végéig szóló szerződést köt a Milwaukee Bucks, méghozzá még a hét vége előtt. Stein információi szerint Jorge Gutierrezt is szeretné kipróbálni Jason Kidd még a közeljövőben, de Martin leigazolásával 15 fős lesz a Bucks kerete, így ehhez valakit ki kell majd tenniük. Gutierrez még a Brooklyn Netsnél kezdte az idényt, aztán Andrei Kirilenkóval együtt a Philadelphia Sixershez cserélték, ők kitették keretükből, és a D-Ligába, a Canton Charge-hoz ment ezután játszani.

Chris Haynes (Northeast Ohio Media Group) értesülései szerint a Detroit Pistons Norris Cole-t szeretné megszerezni - a hírek szerint egyelőre csak felmérő jellegű beszélgetéseket folytatnak a Miami Heattel az irányítóról, nincs közel a megegyezés. Stan Van Gundy elmondása szerint egyértelműen szükségük van egy harmadik irányítóra, de ahhoz, hogy olyan embert tudjanak szerezni, aki a különbséget jelentheti vereség és győzelem között, valaki fontosat fel kell adniuk. Egyelőre nem pánikolnak, nincs is itt szerinte az ideje ennek. Nem fognak semmi olyasmit tenni, amiért nyáron már a fejüket fognák - nem fogják a rövidtávú célokért feladni a hosszútávú terveket. SVG szerint pickeket nem fognak odaadni, és a D-Liga miatt több lehetőségük van, egyelőre nem döntötték el, milyen irányba indulnak.

Újabb hátvéd került eladósorba, Alex Kennedy (Basketball Insiders) forrásai szerint ugyanis a Houston Rockets elérhetővé tette Jason Terryt - ligaforrások megerősítették ezt. A veterán kosaras 5.85 millió dolláros lejáróval rendelkezik, ezt csomagolná össze a texasi együttes egy fiatal játékossal és/vagy draftjogokkal, hogy erősítsenek.

A Philadelpia Sixers hátvédje, Tony Wroten még hétfő este nyilatkozta azt Keith Pompey-nek (Philadelphia Inquirer), hogy ő és Sam Hinkie GM sem tudják, meg kell-e műteni a térdét. Ettől függetlenül valószínűleg ebben a szezonban már nem látjuk - mint ismert részleges ACL-szakadása van Wrotennek.

És még mindig maradjunk kicsit az irányítóknál: az ESPN statisztikai adatbázisa alapján Derrick Rose a liga történetének első játékosa, aki elért legalább 30 pontig, legalább 10 eladott labdáig és 1 vagy 0 gólpassza volt. Rose ma hajnali "shoot-first" mentalitását jól jelzi, hogy egyetlen ember volt rajta kívül, aki 32 mezőnykísérlettel és 11 eladott labdával zárt egy meccset: Hakeem Olajuwon. A Houston legendája azonban 52 ponttal, 18 lepattanóval, 4 gólpasszal, 3 szerzett labdával és 3 blokkal zárta azt az összecsapást, míg Rose ugyanezen számsora 30-7-1-0-0 volt ma.

A San Antonio Spurs úgy döntött, hogy nem ad második 10 napos szerződést JaMychal Greennek, ám a játékos iránt így is óriási a kereslet - Marc J. Spears (Yahoo Sports) információi szerint a Portland TrailBlazers, a Chicago Bulls, a New York Knicks, a Memphis Grizzlies és a Milwaukee Bucks is érdeklődik iránta.

A végére pedig Klay Thompson NBA rekordot jelentő 37 pontos negyede, NBA Jam formában:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus