Hírmorzsák 2015-01-29 (11:15)

Kobe-t megműtötték, 9 hónapot hagy ki. Scott szerint Bryant bizonyította idén, hogy még mindig a liga egyik legjobb játékosa. Testvére szerint Marc Gasolnak a végső győzelem lehetősége lesz a legfontosabb nyári csapatválasztásánál. Reggie Jackson majdnem a Denverhez került. Perkins szerint mindig segítette a Thundert céljaik elérésében. Westbrook cége limitált példányszámú All-Star szemüveget csinált. Whiteside szerint az élet kiszámíthatatlan, 3 hónapja még egyedül edzett. Bosh szerint idegesítő, hogy alig tudtak még teljes kerettel játszani. Brian Roberts kész kihasználni a Kemba Walker sérüléséből adódó lehetőséget. D-Liga (Harris, Ezeli, Kuzmic).

A Los Angeles Lakers bejelentette tegnap este, hogy Kobe Bryant vállát megműtötték, 9 hónapos kihagyásra kényszerül majd - tehát pont a következő idény kezdetére épül fel teljesen.

Vezetőedzője, Byron Scott Baxter Holmesnak (ESPN Los Angeles) elmondta, hogy augusztusig nem tudja megmondani, mi lesz, ezt követően látja majd az állományt és azt, mire lehetnek képesek. Szerinte Kobe egyáltalán nem fejezte be pályafutását, és főleg amíg a média azt hangoztatja, hogy vége van, vissza fog térni. Szerinte a sztár idén bebizonyította, hogy még sok van benne, hogy még mindig a liga egyik legjobb játékosa. A tréner azt is elmondta, hogy valahol 20-25 perc között gondolja majd Kobe játékidejét a következő szezonban, és szerinte a szabadügynökök meggyőzésében nagy szerepet fog vállalni játékosa.

Pau Gasol öccséről, Marc Gasolról nyilatkozott Kevin Dingnek (Bleacher Report) - szerinte a Memphis Grizzlies centere a győzelem lehetőségét fogja favorizálni nyári csapatválasztásánál. Bajnoki címet akar nyerni, ez a legfontosabb számára, és nem igazán tudja, hogy a Los Angeles Lakers például ilyen helyzetben lesz-e a következő 1-2 évben. Pau azt is hozzátette, hogy igazán csak Marc tudja, mit is akar pontosan, az is elképzelhető, hogy marad Memphisben, mert nagyon jó csapatot építettek fel.

Úgy tűnik, hogy az Oklahoma City Thunder még nem fejezte be a keret átalakítását, Frank Isola (New York Daily News) információi szerint ugyanis nemrég közelálltak ahhoz, hogy Reggie Jacksont a Denver Nuggetshez cseréljék. Isola úgy tudja, a csereirányító szinte biztosan távozni fog a Thundertől a február 19-ei cserehatáridő vége előtt.

Szintén nem biztos, hogy a márciust már az Oklahoma Citynél éri meg Kendrick Perkins, ő nyilatkozott Alex Kennedynek (Basketball Insiders). A center szerint csak arra koncentrál, hogy minden nap elvégezze a munkáját, megpróbál nem gondolni a nyárra vagy a deadline-ra. Úgy érzi, mióta a csapathoz került, csak segítette őket céljaik elérésében, és a franchise is segített neki, úgyhogy szerinte ez egy család. Ha távoznia kell februárban vagy a nyáron, mindenki nagyon fog neki hiányozni, mert "családtagjaitól" távolodik majd el.

A Miami Heat centere, az utóbbi időben szinte a semmiből berobbanó Hassan Whiteside Steve Aschburnerrel (nba.com) beszélt az elmúlt hetekről, hónapokról. A középjátékos szerint ez az egész egy áldás, ami vele történt, a csapattársainak el is mondta, hogy fogalmuk sincs róla, hogyan működnek bizonyos dolgok az életben. Három hónapja még Charlotte belvárosában edzett egyedül, próbálta formában tartani magát, de egyetlen csapat sem kereste, nem adtak neki lehetőséget.

Palánk alatti társa, Chris Bosh Ira Windermannek (South Florida South Sentinel) egészen másról nyilatkozott. Szerinte nagyon idegesítő, hogy még csak esélyük sem volt megmutatni, mire képesek igazából, mert folyamatosan sérülésekkel bajlódnak, teljes kerettel alig játszottak meccset. Olyan, mintha már legalább a közelébe kerülnének annak, hogy majdnem mindenki játékra kész, és akkor megint jönne egy-két "csapás".

A Charlotte Hornetsnél Kemba Walker kiesése óriási érvágás, de egyben lehetőség is Brian Robertsnek arra, hogy megmutassa, mit tud. A játékmester Rick Bonnellnek (Charlotte Observer) mondta el, hogy ez egy újabb sansz a bizonyításra neki, hogy egy szinttel emeljen játékán, és hogy ezzel győzelmekhez segítse az együttest. Nagy kihívásnak érzi ezt, és szerinte mindenkinek feljebb kell kapcsolnia kicsit, Walkert együtt kell megpróbálniuk pótolni.

A Golden State Warriors a D-Ligába, a Santa Cruz Warriorshöz küldte Festus Ezelit, helyére a csapat Ognjen Kuzmicot hívta fel. Ezeli 16 meccset hagyott ki bal bokasérülése miatt, és formába kell lendülnie, mielőtt újra a Golden State-t segítené. A Cleveland Cavaliers Joe Harrist visszahívta a Canton Charge-tól - a dobóhátvéd eddig két meccsen 18.0 pontot és 8.0 pattanót átlagolt lent.

A végére pedig a Westbrook Frames, amely szerződést kötött a ligával, hogy egy limitált számú, mindössze 300 darabos szemüveg kollekciót dob ki a 2015-ös All-Star gála apropójából:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus