Hírmorzsák 2015-01-29 (21:00)

Wade legalább 2-3 hétre kiesett combhajlítója miatt. Thibodeau és a Bulls vezetősége között megint nem jó a viszony, nyáron "válás" lesz? A Knicksnek is van esélye Durantre 2016-ban. A Bucks a szezon végéig lekötötte Kenyon Martint, a Knicks Lou Amundsonnal tette ugyanezt és Lance Thomasszal is ez a tervük. A címvédő Belinelli a hatodik induló az All-Star gála tripladobóversenyén. Meglepően kulturált mezek az adidastól a Rising Stars meccsre.

A Miami Heat komoly gondba kerülhet - "óriási" a versenyfutás a keleti 7-8. helyekért, és sztárjuk, Dwyane Wade határozatlan ideig nem tud játszani, mivel meghúzta a combhajlítóját a Milwaukee Bucks elleni találkozón. Wade Joseph Goodmannek (Miami Herald) elmondta, hogy legjobb esetben is 2-3 hét múlva léphet pályára, azaz az is könnyen elképzelhető, hogy az All-Star gáláig már nem tud játszani. Wade annyit mondott, hogy mint minden izomhúzódásnál, ennél sem lehet pontosan megmondani, mikor fog meggyógyulni, napról napra kell vizsgálni majd, milyen állapotban van.

Nagy vihart kavart - bár nem először merült fel -, hogy KC Johnson (Chicago Tribune) ligaforrásokra hivatkozva azt állítja, a kapcsolat a Chicago Bulls menedzsmentje és a vezetőedző, Tom Thibodeau között annyira megromlott, hogy már javíthatatlan. Többen is úgy gondolkodnak, hogy egyáltalán nem lenne meglepő, ha a nyáron váltana a Bulls a kispadon, de ebben az idényben ez biztosan nem fog megtörténni. Chris Sheridan (SheridanHoops) értesülései szerint a csapat azzal se törődne, hogy a 2016/17-es idény végéig szerződése van Thibodeau-nak, a hátralévő 11 millió dollárt kifizetnék neki. Ugyancsak Sheridan hozta le, hogy John Paxsonnal éppcsak kijön a tréner. Több játékos is nyíltan megvédte Thibodeau-t, de Sheridan forrásai szerint többen is úgy gondolják, hogy túl kemény, már átlép egy határt.

A nap harmadik slágertémája, hogy egy Kevin Duranthez közelálló személy azt nyilatkozta Frank Isolának (New York Daily News), hogy a New York Knicksnek lesz esélye a kiscsatárt leigazolni 2016 nyarán. A meg nem nevezett illető azt mondta, hogy Durant szereti Carmelo Anthonyt - ráadásul jó kapcsolatot ápol a vezetőedzővel, Derek Fisherrel -, de természetesen azt sem lehet kizárni, hogy marad az Oklahoma City Thundernél. Egy szintén meg nem nevezett GM úgy gondolja, hogy a Knicksnek legalább annyi esélye lesz szerződtetni Durantet, mint a Thundernek vagy az érte harcoló csapatoknak, mint a Los Angeles Lakersnek, a Los Angeles Clippersnek, a Brooklyn Netsnek vagy a Washington Wizardsnak.

Ha már a Knicks: az idény végéig szóló szerződést kötöttek Lou Amundsonnal. A magasember a Cleveland Cavalierstől került csere útján a Knickshez a szezon közben, de ki is tették a keretből. Ezt követően kapott két 10 napos kontraktust, majd most egy, a szezon végéig szóló szerződést - idén eddig 6 meccsen 23.2 percet, 4.7 pontot és 6.5 pattanót átlagolt. Ian Begley (ESPN New York) úgy tudja, hogy Lance Thomasszal ugyanilyen szezon végéig szóló megállapodást köt a csapat, amint péntek este lejár második 10 naposa.

A Milwaukee Bucks is szezon végéig szóló szerződést kötött, méghozzá Kenyon Martinnal. A veterán magasember két 10 napos után ír alá az idény végéig - eddig 8 meccsen 5.9 percet, 1.3 pontot és 1.1 pattanót átlagolt a wisconsini együttesnél.

Úgy tűnik, hogy a tripladobóverseny teljes mezőnye megvan az idei All-Starra. Pár napja már lehoztuk, hogy Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Stephen Curry, Klay Thompson, Kyle Korver, JJ Redick és Wesley Matthews lesznek a meghívottak, mellettük pedig nagyon úgy néz ki, hogy a címvédő Marco Belinelli lesz a hatodik induló. A San Antonio Spurs olasz játékosa a San Antonio Express-Newsnak elmondta, ott lesz a tripladobón, áll a kihívás elé, ami a kiváló ellenfelektől várható majd, és már alig várja, hogy megvédhesse címét.

A végére pedig szintén az All-Star gála: a Rising Stars (első- és másodévesek) meccsének mezei az adidastól - a sötét változat a Team Worldé, míg az amerikaiak játszanak majd fehérben:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus