Hírmorzsák 2015-01-30 (10:30)

Megvannak az All-Star keretek, az edzők kijelölték a cseréket - egy helyen biztosan, még egy helyen pedig lehet, hogy változás lesz. Teague szerint az egész Hawks-kezdőnek az All-Staron lenne a helye, Budenholzer örül, hogy mások is elismerik játékosaikat. Dwight Howard jobb térdével megint gondok vannak, hosszabb időt is kihagyhat. A liga megegyezett a kínai közvetítésekről, fél milliárd dollárral lettek gazdagabbak. Forman cáfolta a Thibodeau-val kapcsolatos pletykákat, a Magicnél viszont Jacque Vaughn ideje lejárt, a közeljövőben meneszthetik.

Megvannak a teljes All-Star keretek, miután ma hajnalban kihirdették az edzők által kiválasztott cseréket. Az Atlanta Hawks remeklése nem maradt elismerés nélkül, 1980 óta először lesz a gálán három Hawks-játékos Jeff Teague, Al Horford és Paul Millsap révén - Kyle Korver azonban kimaradt. Keleten még lesz két játékos a Miami Heattől, ugyanis Chris Bosh és Dwyane Wade is meghívást kapott - utóbbi lehet, hogy sérülése miatt kihagyja majd a meccset, Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Korver vagy Brandon Knight a legesélyesebb a helyére -, és a Chicago Bulls swingmanje, Jimmy Butler, valamint a Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving kapott még helyet.

Nyugaton mindkét OKC játékos ott lesz, Kevin Durant és Russell Westbrook is - előbbinél ez a sérülések miatt volt leginkább kérdés, elég kevés meccsen játszott. A kisemberek közül Klay Thompson, James Harden és Chris Paul ott lesz, elég komoly meglepetésre Damian Lillard viszont nem. Csapattársa, LaMarcus Aldridge helyet kapott a cserék között, de az is elég váratlan, hogy Tim Duncan került be még, nem DeMarcus Cousins. Cousins és Lillard közül valaki még ott lehet a gálán, miután Kobe Bryant biztosan nem játszik majd. Adam Silver commish feladata lesz kijelölni, hogy ki helyettesíti majd, Steve Kerr, a nyugati csapat edzője pedig azt fogja megmondani, ki lesz a kezdő Bryant helyén.

A kezdőket ezen a linken megtaláljátok!

A keleti cserék közé választott Jeff Teague azt nyilatkozta, hogy az egész kezdőötösük megérdemelné, hogy All-Star legyen, mert nagyon jó a gárda, magas szinten játszanak és csapatként, ennél többet nem is kérhetnének. A keleti csapatot irányító Mike Budenholzer annyit tett ehhez hozzá, hogy örülnek annak, hogy játékosaik sikereket érnek el, és hogy sokra tartják őket. Nagyon büszkék rájuk, mert keményen dolgoztak, hogy idáig eljussanak. Sok olyan dolgot tesznek le a parkettre, ami miatt elismerés érheti őket, és ha mások is így gondolják, az nagyon jó dolog.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) információi szerint a Houston Rockets centere, Dwight Howard kér egy második szakvéleményt is jobb térdéről, és könnyen elképzelhető, hogy hosszabb időt ki kell majd hagynia. A középjátékos 11 mérkőzést már kihagyott ebben az idényben ugyanezen térde miatt. Akkor átesett egy németországi kezelésen is, de túl sok folyadék van jelenleg a térdénél, ezért nem tud jelenleg sem játszani. Daryl Morey GM Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) elmondta, kizárt, hogy az ún. "microfrature" műtétre kerüljön a sor - legalábbis a jelenlegi állás szerint.

A liga újabb fél milliárd dollárhoz jutott, miután ma hajnalban megegyeztek a kínai Tencent Holdingsszal a kínai közvetítések ügyében. A megállapodás 5 évre valahol 500 és 700 millió dollár között szól.

A tegnapi Tom Thibodeau - Chicago Bulls viszonyhoz kapcsolódik, hogy Nick Friedell (ESPN Chicago) forrásai szerint minden korábbinál nagyobb a feszültség a vezetőedző és a vezetőség között. Gar Forman GM gyorsan cáfolta is a híreket. Elmondása szerint szeretnék elkerülni a pletykákat, de ki kell jelenteniük, hogy ennek a legutóbbinak semmi alapja nincs. Nagyon büszkék arra, amit a játékosok elértek a szezon eddigi részéig, és nem fogják hagyni, hogy bármi eltántorítsa őket a végső céljuktól, a bajnoki cím megszerzésétől.

Ha a Bullsnál nem is lesz edzőváltás, a Yahoo Sports úgy tudja, hogy az Orlando Magicnél már nincs messze, hogy Jacque Vaughn vezetőedzőnek megköszönjék a munkát és menesszék a trénert. A forrás szerint már nem az a kérdés, hogy meg fog-e történni a váltás, hanem az, hogy mikor fog bekövetkezni. Vaughnnak még van egy év hátra a szerződéséből - ezt a nyáron hívta le a Magic -, de valószínűleg ez nem lesz akadály a vezetőségnek, ugyanis a csapat az utóbbi időben inkább hátrafelé haladt, minthogy fejlődött volna.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus