Hírmorzsák 2015-01-30 (21:00)

Cousins helyettesíti Kobe-t az All-Star gálán, a Kings centere a média egyik képviselőjét égette be egy öt évvel ezelőtti tweet miatt. Markieff és Marcus Morris komoly bajban egy verés miatt. Duncant lesokkolta, hogy beválasztották az All-Star gálára. Bryant az edzőtáborra már 100%-os állapotban akar lenni, nem érdekli, mit mond a média. Vaughn utódja Scott Skiles lehet a Magicnél. Mo Williamst és Chase Budingert cserélné a Minnesota. A Timberwolves felvezetője a holnapi, Cavaliers elleni meccs előtt (videó). D-Liga hírek (Dawkins, Early)

Adam Silver commish nem sokáig gondolkodott azon, ki helyettesítse a sérült Kobe Bryantet a nyugati All-Star csapatban - DeMarcus Cousins a szerencsés kiválasztott. Azt, hogy Kobe helyén ki kezd, Steve Kerr, a nyugati csapat vezetőedzője fogja kijelölni a későbbiek folyamán. Több forrás is megerősítette, hogy Cousins volt a legtöbb szavazatot kapó lemaradó az eredeti, nyugati cseréket tartalmazó listán.

Cousins ma mással is a reflektorfénybe került. Pontosan öt évvel ezelőtt, 2010. január 30-án a Fox Sports egyik munkatársa, Clay Travis azt írta twitteren, hogy a Sacramento Kings jelenlegi centerét - aki akkor egyébként még a Kentucky Wildcats játékosa volt az egyetemen - le fogják tartóztatni valamiért, börtönbe fog kerülni öt éven belül. Travis olyan biztos volt ebben, hogy azt mondta, véssék kőbe nyugodtan. Cousins nem került ekkora balhéba, de emlékezett, ma pedig instagramon postolta Travis akkori üzenetét a "foglalkozzunk mindannyian egy kicsit a taggal" frappáns kis beszólással együtt. Travis jól fogadta a fricskát, ami szerinte vicces volt és nagyon szépen játszotta ki ezt a kártyát Cousins, majd felajánlott 5 ezer dollárt annak a jótékonysági szervezetnek, amit Cousins választ ki.

Szintén a Kingshez kapcsolódik, hogy egy második 10 napos kontraktust is adtak Quincy Millernek - pedig a kiscsatár mindössze két meccsen kapott szerepet, mióta csatlakozott a gárdához.

Ha már börtön, akkor a Phoenix Suns egyik testvérpárjával, Markieff és Marcus Morrisszal kell folytatnunk, akik az első számú gyanusítottak egy fizikai bántalmazás ügyében. A két testvér állítólag egy férfit vert meg egy középiskolai kosármeccs után - Marcus nagyon helybenhagyta a sértettet, míg Markieff arra vigyázott, hogy ne nagyon legyenek szemtanúk vagy az esetről készített videófelvételek. Egyelőre folyik a vizsgálat, nem tartóztatták le egyikőjüket sem, de komoly büntetésre számíthatnak, ha igazak a vádak.

Az All-Star gálára kisebb meglepetésre bekerülő Tim Duncan szűkszavúan, de egyértelműen fogalmazott beválogatásával kapcsolatban. A San Antonio Spurs legendája Mike Monroe-nak (San Antonio Express-News) elmondta, megdöbbentette a hír, még órákkal a bejelentést követően is sokkolta a dolog, de nagy megtiszteltetésnek veszi, hogy idén is meghívták.

A szerdán vállműtétjén áteső Kobe Bryant egy rövid interjút adott az ESPN-nek. Elmondása szerint egyértelműen az a célja, hogy a következő idény szeptemberi edzőtáborára már 100%-os állapotban érkezzen. A következő pár hónapban nagyon óvatosan kell végeznie a rehabot, türelmesnek kell majd lennie. A válla fáj, de amúgy rendben van jelenleg. Azt is hozzátette, hogy a média véleménye arról, hogy vissza kell-e vonulnia vagy vissza kell-e térnie a 20. idényére, nem fogja befolyásolni döntését, hogy folytatja-e pályafutását - őszintén bevallotta, hogy nem sokat foglalkozik azzal, az emberek mit mondanak róla.

Az Orlando Magic valószínűsíthető edzőváltásához tartozik, hogy Chris Broussard (ESPN) megerősítette Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) azon értesüléseit, miszerint csak az időpont a kérdés Jacque Vaughn menesztésével kapcsolatban, nem az, hogy megtörténik-e. Wojnarowski úgy tudja, hogy ez biztosan nem a holnapi, Dallas Mavericks elleni találkozó előtt következik be, Broussard pedig úgy, hogy valószínűleg a segédedzői közül kerül ki utódja, többen azonban úgy gondolják a ligában, hogy Scott Skiles is befutó lehet Vaughn jelenlegi posztjára. Vaughn annyit mondott, hogy őt nem érdeklik a pletykák, ugyanúgy végzi a mindennapi dolgát, ahogy egyébként tette eddig is.

A New York Knicks a D-Ligába, a Westchester Knickshez küldte Cleanthony Earlyt - először fordul ez elő az újonc játékossal. A Boston Celtics előbb felhívta a Maine Red Clawstól Andre Dawkinst, majd a 10 napos szerződéssel rendelkező dobóhátvédet vissza is küldték a D-Ligába - csak edzeni hívták fel.

A Minnesota Timberwolves Marc Stein (ESPN) értesülései szerint elérhetővé tette Mo Williamst, szívesen elcserélnék a veterán hátvédet. A döntés nem meglepő, hiszen a Minnesota idén sem a rájátszásért küzd, 3.75 millió dolláros, lejáró szerződésével pedig több PO-csapat is érdeklődhet iránta. Sean Deveney (Sporting News) információi szerint Chase Budinger képviselői cserét kértek a csapattól, a Minnesota pedig megpróbál eleget tenni kérésüknek - rá valószínűleg kevesebb kérő lesz, hiszen 5 millió dollárt keres most is, jövőre pedig ugyanennyiért van játékosopciója.

Szintén a T-Wolveshoz tartozik, hogy készülnek már a holnapi, Cleveland Cavaliers elleni összecsapásra, csak épp nem olyan lett a felvezetővideó, ahogy azt mindenki várta volna:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus