Hírmorzsák 2015-01-31 (14:15)

A Denver McGee-t és Hicksont ajánlotta Brook Lopezért, a Nets nemet mondott. Vince Carter bal lábfejével van gond, jövő héten vizsgálják meg újra. Mark Jackson is esélyes a Magic vezetőedzői posztjára. Mo Williams iránt 3-4 csapat érdeklődhet. Lillard nem vette jó néven, hogy nem került be az All-Star csapatba, de bizonyítani fog mindenkinek. D-Liga hírek (Whittington, Kelly)

Marc Stein (ESPN) értesülései szerint a Brooklyn Nets megint visszautasította a Denver Nuggets Brook Lopezre tett ajánlatát - a coloradói alakulat JaVale McGee mellett ezúttal JJ Hicksont ajánlotta a centerért. Nem meglepő a dolog, hiszen Lopez jelenleg jóval többet ér a pályán is, mint McGee és Hickson együttvéve - főleg úgy, hogy előbbi megint nem tud játszani tavalyi sípcsontsérülése miatt, másfél szezon alatt összesen 20 meccsen lépett pályára, ami még a sérülékeny Lopez vonatkozó mutatóinál is kevesebb. Ketten együtt ráadásul 17.6 millió dollárt keresnek jövőre, míg Lopez akkor is csak 16.75 milliót, ha lehívja játékosopcióját, tehát még csak nem is spórolt volna a Nets.

A Memphis Grizzlies swingmanjét, Vince Cartert tegnap megvizsgálták, miután a tegnap hajnali mérkőzésen megsérült. Az MRI szerint egy ín húzódott meg a bal lábfejében, de hogy pontosan mennyit kell kihagynia, azt nem tudni. Jövő héten vizsgálják meg újra, akkor tudnak többet mondani majd állapotáról és visszatéréséről is.

Chris Broussard (ESPN) értesülései szerint Scott Skiles mellett Mark Jackson is esélyes lehet az Orlando Magic vezetőedzői posztjára, amint meneszti a floridai együttes Jacque Vaughnt. Mint ismert, Jackson jelenleg az ESPN csatorna szakkommentátora, a nyáron váltak el útjai a Golden State Warriorsszel.

Az tegnap este már nyilvánosságot látott, hogy a Minnesota Timberwolves szeretné elcserélni Mo Williamst. Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) forrásai szerint a Cleveland Cavaliers, a Los Angeles Clippers és a Miami Heat azok a csapatok, amelyekre leginkább figyelni kell a hátvéddel kapcsolatban, és minimális esély arra is van, hogy a Detroit Pistons is beszáll a buliba. Wolfson szerint az ellenérték is minimális lesz, valószínűleg egy második körös picken kívül nem sok mindent kap majd a Wolves.

Az All-Star gáláról lemaradó Damian Lillard instagramon jelezte érzéseit a dologgal kapcsolatban. Megköszönte az edzőknek, akik nem szavazták be őt a cserék közé, a nézőknek, akik úgy gondolták, nem elég jó, hogy kezdő legyen, illetve Adam Silver commish-nak is, hogy nem őt tette be Kobe Bryant helyére. Számára nem ismeretlen terep ez, ez inspirálta egész életében. Hazudna, ha azt mondaná, nem csalódott vagy nem érzi úgy, hogy nem értékelik eléggé, de ezzel meg fog tudni bírkózni, nem az első és nem is az utolsó játékos ő, aki lecsúszik az All-Star szereplésről. Az "ott lenne a helyed" számára nem elég, de jelenlegi helyzetét is úgy harcolta ki, hogy a neki osztott lapokat mindig a legjobban használta fel. Lillard azt is hozzátette egy bölcsességgel, hogy meg fogja mutatni mindenkinek, hibáztak, amikor nem válogatták be az idei All-Starra.

A végére pedig a D-Liga hírek. Az Indiana Pacers visszahívta a Fort Wayne Mad Antstől Shayne Whittingtont - a magasember egy meccsen 5 pontot és 5 pattanót hozott lent. A Los Angeles Lakers a Los Angeles D-Fendershez küldte Ryan Kellyt - először jár majd lent a magasember idén a D-Ligában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus