Hírmorzsák 2015-01-31 (21:30)

Rubio kedd hajnalban visszatérhet. A Cavs lehívja Mozgov jövő évi csapatopcióját. Korver szerint Ferrynek biztosan lesz munkája a ligában, dicsérte az újjáépülést a csapat teljes szétverése nélkül. Brad Stevens szerint csak arra koncentrál, ami a feladata, felettesei megteremtik ehhez a légkört. Ainge nem akar úgy PO-ba kerülni, hogy nincs esélyük legalább egy kört menni. A Thunder megpróbálja kihasználni mások kétségbeesését a cseréknél. Doc Rivers fia játékáról beszélt. A Knicks a szezon végéig leigazolta Lance Thomast, tárgyalnak Horace Granttel, aki segédedző lehet. Cousins az új Chevrolet-reklámban.

A Minnesota Timberwolves lassan teljes hadrendbe állhat - Kevin Martin és Nikola Pekovics már visszatértek, Jon Krawczynski (Associated Press) forrásai szerint pedig Ricky Rubio is játékra kész lesz a kedd hajnali, Dallas Mavericks elleni találkozón. A meghatározóbb játékosok közül így már csak Shabazz Muhammad lesz sérültlistán.

Túl nagy meglepetést nem okoz, de a Cleveland Plain Dealer értesülései szerint a Cleveland Cavaliers nem engedi ki a szabadügynökpiacra Timofej Mozgovot, le fogják hívni csapatopciójukat a következő idényre - az orosz középjátékos így 4.9 millió dollárt keres majd 2015/16-ban, és jövő nyáron köthet új szerződést.

A ligát vezető Atlanta Hawks több játékosa is kifejtette már azon gondolatait, miszerint egy második esélyt kellene adni Danny Ferry GM-nek - aki rasszista kijelentése miatt jelenleg nem tartózkodik a csapattal -, néhányan pedig azt is kiemelték, hogy úgy építette fel a jelenlegi sikereket elérő gárdát, hogy nem tankoltak soha, nem tartoztak soha a legrosszabb csapatok közé. Kyle Korver azt nyilatkozta Paul Newberrynek (Associated Press), hogy szerinte nagyon sok tulajdonos inkább így építené újjá csapatát, nem úgy, hogy öt évig a liga legaljába tartoznak, és abban reménykednek, hogy beválnak a draftoltjaik. Szerinte Ferry lehetőséget kap még a ligában, ez nem is kérdés.

A Boston Celtics vezetőedzője, Brad Stevens Mark Murphynek (Boston Herald) nyilatkozott a csapatnál uralkodó jelenlegi állapotokról. Elmondása szerint amikor a Butler egyetemen sikereket ért el, akkor tanulta meg, mennyire fontos, hogy csak arra koncentráljon az edző, ami a feladata. Most a fejlődés hosszú és gyötrelmes útján vannak a Celticsnél, de a hozzáállása ugyanez. A lényeg szerinte az, hogy a tulajdonosok és a vezetőség nagyon sokat segítenek neki, pozitívan állnak a dolgokhoz, így ő nap mint nap csak a saját munkájára tud koncentrálni.

Főnöke, Danny Ainge GM A. Sherrod Blakelyvel (CSNNE) beszélgetett arról, hogy nagyon szeretné a csapatot a rájátszásban látni akár idén is, de úgy nem szeretne újra PO-ba kerülni, hogy gyenge mérleggel teszik mindezt, és igazán esélyük sem a végső győzelemre, sem az első körből való továbbjutásra nincs. Ha a csapat folyamatosan fejlődni tud a fiatalok javulásával, illetve ha a deadline előtt tudnak egy olyan cserét húzni, amivel lesz esélyük legalább egy kört menni a PO-ban, akkor azt Ainge szerint meg is fogják húzni.

Chris Mannix (Sports Illustrated) forrásai szerint az Oklahoma City Thunder idén hajlandó keményen a luxusadóhatár fölé menni például egy Brook Lopez-cserével. Az is a történethez tartozik azonban, hogy nem akarnak átvenni nagyon hosszú szerződéseket, mert a jövőjüket nem akarják feláldozni, és emellett a jobb fiataljaik közül sem hajlandóak beáldozni senkit, legalábbis egy rivális csapat GM-je szerint - olyan cserepartnereket keresnek, akik elkeseredetten próbálnak lépni.

A Los Angeles Clippers új szerzeményéről, Austin Riversről édesapja, Doc Rivers beszélt Arash Markazival (ESPN Los Angeles). A Clippers vezetőedzője és elnöke azt mondta, hogy fia most veszi fel a ritmust, egyre kényelmesebben érzi magát a pályán, és keresi azokat a helyeket, ahonnan igazán eredményes tud lenni. Mivel hátvéd, így arra van a legnagyobb szükségük, hogy a betörésekkel mások számára helyzetet teremtsen, szükségük van arra, hogy agresszíven támadja a gyűrűt. Rivers szerint Chris Paul beszélt fiával, aki ugyanezt elmondta Austinnak, ő pedig halgatott a játékmesterre.

A New York Knicks a szezon végéig szóló szerződést kötött Lance Thomasszal, akinek lejárt második 10 napos kontraktusa.

Szintén a Knickshez tartozik, hogy Horace Granttel tárgyaltak nemrég Andy Adler (PIX 11 News) forrásai szerint. Grant Derek Fisher vezetőedzővel találkozott, és könnyen elképzelhető, hogy segédedzőként dolgozna a jövőben az együttesnél - jól ismeri a Triangle Offense-t a Chicago Bullsból és a Los Angeles Lakersből is. Nem lenne meglepő Grant New Yorkba költözése, tekintve kapcsolatát volt edzőjével, Phil Jacksonnal, aki jelenleg a Knicks elnöke.

A végére pedig az újdonsült All-Star, DeMarcus Cousins a Chevrolet új reklámjában:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus