Hírmorzsák 2015-02-01 (21:30)

Wiggins szerint többet fejlődött Minnesotában, mint tette volna a Cavsnél. Love rosszabb fogadtatásra számított. McHale-t nem érdekelte, hogy ki mit gondol Josh Smith-ről, Smith-t nem zavarta, hogy Detroitban kifütyülték. Rondo nem játszik a következő meccsen. Garnett nem akarja magát kivásároltatni a Netstől. A Pistons John Lucas III-at próbálja leigazolni. A Memphis 10 napost adott JaMychal Greennek, Tyrus Thomasnak nem adnak több lehetőséget. Egy 30 éves hátvéd iránt érdeklődik a Kings és a Sixers.

A Houston Rockets vezetőedzője, Kevin McHale Gary Washburnnel (Boston Globe) Josh Smith-ről beszélt. Elmondása szerint senkinek a véleményét nem kérte ki a játékossal kapcsolatban, mielőtt a csere megtörtént volna, csak a saját véleményére hagyatkozik, nem szokott másokra hallgatni. Nagyon sok olyan barátja van, akiket az emberek nem kedvelnek, de ő az alapján ítél meg másokat, hogy azok vele hogy bánnak. Ha valaki másnak van egy adott illetővel problémája, az nem zavarja, Smith pedig eddig nagyszerű a Rocketsnél, csak ez az, ami fontos neki.

Magát az érintettet nagyon kifütyülték ma hajnalban Detroitban, de azt nyilatkozta Jonathan Feigennek (Houston Chronicle), hogy egyáltalán nem zavarta a dolog, mert nem volt annyi ideig a Pistonsnál, hogy különösebb nyomást érezzen amiatt, hogy ellenük játszott. A Detroit elnöke és vezetőedzője, Stan Van Gundy azt mondta Feigennek, hogy Smith egy teljesen más helyzetben, más szerepben van egy teljesen más csapatban jelenleg, mint volt náluk. Talán kipróbálhatták volna csereként, de szerinte valószínű, hogy a játéka ugyanolyan maradt volna, csak annyi változott volna, hogy a kispadon kezdi a meccseket.

Ha már a Pistons: Marc Stein (ESPN) forrásai szerint John Lucas III-nek adnak majd 10 napos kontraktust, hogy segítsen az irányítógondjaikon - valószínűleg DJ Augustin cseréjének szánják, ott akarják kipróbálni a tapasztalt játékmestert.

Smith mellett volt egy másik visszatérő is hajnalban: Kevin Love-ot is kifütyülték Minnesotában, igaz, nem annyira erőteljesen, mint kollégáját Detroitban. Love Chris Haynesnek (Northeast Ohio Media Group) azt nyilatkozta, hogy ha őszinte akar lenni, akkor rosszabbra számított, érzése szerint elég jó volt a fogadtatás - Love Clevelandbe cserélése előtt kijelentette, nem valószínű, hogy hosszabbít a Timberwolvesnál, így kényszerültek őt elboltolni.

Hogy nem sikerült az üzlet rosszul, azt Andrew Wiggins legutóbbi 15-20 meccse mutatja, a kanadai fenomén borzasztóan jó formába lendült, LeBron James ellen pedig karriercsúcsot is dobott. Az előző draft 1/1-ese Sam Amicónak (FOX Sports Ohio) elmondta, hogy Isten útjai kifürkészhetetlenek, tesz olyan dolgokat, amiket az emberek adott pillanatban nem értenek, de úgy gondolja, a lehető legjobb helyen van most jelenleg. Wiggins szerint sokkal többet fejlődött a Timberwolvesnál, mint tette volna akkor, ha a Cavsnél marad.

Szintén a Minnesotához tartozik, hogy a Dallas Mavericks irányítója, Rajon Rondo nem játszik ellenük kedd hajnalban, miután csapattársa, Richard Jefferson ma hajnalban fejbe térdelte. Egyelőre nem tudni, mekkora a gond az irányítónál, további vizsgálatokat végeznek majd el rajta.

A Brooklyn Nets magasemberét, Kevin Garnettet kérdezték a riporterek, hogy kért-e kivásárlást csapatától - a téma az egyik meccs alatt adás közben merült fel a stúdióban. Garnett azt mondta, hogy egyáltalán nem, a csapat mellett van teljes mellszélességgel, majd be is fejezte ezzel az interjút.

A Memphis Grizzlies 10 napos szerződést kötött JaMychal Greennel - a kosaras nemrég hasonló kondíciók mellett volt a San Antonio Spursnél, de a bajnoktól nem kapott további lehetőséget. Adria Wojnarowski (Yahoo Sports) jelentette, hogy ezzel a lépéssel együtt az is eldőlt, hogy a Grizzlies elengedi Tyrus Thomast.

A 30 éves hátvéd, Mike Efevberha iránt a Sacramento Kings és a Philadelphia Sixers is érdeklődik - állítólag mindkét együtt a D-Ligás fiókcsapatába szeretné leigazolni a játékost. Efevberha Kínában játszott ebben a szezonban, ahol 27.8 pontot átlagolt, utolsó 5 meccsén pedig 42.4 pont és 9.6 pattanó voltak a mutatói.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus