Hírmorzsák 2015-02-02 (21:30)

Rondónak több helyen eltört az arca, legalább három meccset kihagy. Blatche iránt érdeklődik a Grizzlies és a Nets. A Denver első köröst is ajánlott a Brooklynnak Brook Lopezért cserébe, nem kellett nekik. Garnett nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a Nets mégis kivásárolja. Lawson szerint Shaw úgy néz ki, mint akinek elege van. Prince-t a Bostonnak, Miles Plumlee-t a Sunsnak lesz nehéz elcserélni. A Kings atletikus magasembert keres Cousins mellé. Silver az All-Star csapatok létszámának bővítésén gondolkodik. Burke ott lesz a Skills Challenge-n, Lillard és Ellis nem. 10 napos szerződések (McAdoo, Lucas III, Dawkins), D-Liga hírek (Young, Dawkins, Ezeli, Marble, Goodwin, Bullock).

A Dallas Mavericks irányítójának, Rajon Rondónak sokba került, hogy találkozott az arca Richard Jefferson térdével - eltört az orra, illetve a bal szeménél az arccsontja. A csapat tájékoztatása alapján az irányító legalább három meccset kihagy, de hivatalosan határozatlan időre esett ki a játékból.

Mike Mazzeo és Marc Stein (ESPN) információi szerint a Brooklyn Nets és a Memphis Grizzlies érdeklődik Andray Blatche iránt. A kosaras tavaly a brooklyniaknál játszott, ebben a szezonban pedig a kínai Xinjiang Flying Tigers együttesénél kosarazott - 31.1 pontot és 14.6 pattanót átlagolt a CBA-ben, de csapata már nincs versenyben, így aláírhat az NBA-be. A korábbi hírek szerint decemberben a Miami Heat is érdeklődött iránta, de nem tudni, hogy a floridai együttes most is szeretné-e még leigazolni, vagy inkább hagyják Hassan Whiteside térnyerése miatt.

Szintén Stein hozta a hírt, hogy a Denver Nuggets Brook Lopezre tett ajánlatában volt egy első körös pick is - kettőt is szereztek nemrég Timofej Mozgovért cserébe, abból az egyiket küldték volna a Netsnek a centerért. Mint ismert, a coloradóiak JaVale McGee-vel és JJ Hicksonnal próbálkoztak, ebben a csomagban volt még egy draftjog is. Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) értesülései szerint egy hete nem beszéltek már egymással a csapatok Lopezről, úgy tűnik, kissé patthelyzet alakult ki.

Még mindig a Netshez tartozik, hogy ugyan tegnap este mi is lehoztuk, hogy Kevin Garnett nem akarja magát kivásároltatni a csapattól, a veterán magasember Alex Raskinnak (Wall Street Journal) elmondta, nem tudja, mit fog csinálni a menedzsment, nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy mégis szabadlistára kerül majd. Ha eljutnak erre a pontra, akkor majd foglalkozik ezzel az üggyel, most csak arra koncentrál, hogy győzelmi sorozathoz segítse az együttest, és hogy megpróbálja egységesebb csapatjátékra bírni társait.

Visszatérve még kicsit a Denverre: Ty Lawson Nick Groke-nak (Denver Post) azt mondta, hogy a vasárnap hajnali, Charlotte Hornets ellen 18 ponttal elbukott mérkőzés után Brian Shaw vezetőedző úgy nézett ki, mint akinek elege van az egészből. Az irányító szerint a trénerben égő tűz is mintha egyre kisebb lenne meccsről meccsre, valószínűleg nem úgy hajtják végre a dolgukat, ahogy kellene, ahogyan szeretnék, ahogyan Shaw szeretné, illetve amit a mérkőzések előtt megbeszélnek.

Marc J. Spears (Yahoo Sports) jelentette, hogy a Boston Celtics valószínűleg nem talál cserepartnert Tayshaun Prince-re a február 19-ei deadline előtt. A kiscsatárt nemrég szerezték a Memphis Grizzliestől, és ha nem sikerül megválniuk tőle csere útján, még mindig kivásárolhatják - arról is szó volt azonban, hogy az idény végéig megtartják.

Szintén Spears hozta le, hogy a Phoenix Sunsnál sem érdeklődnek túl sokan Miles Plumlee iránt - nem csoda, hiszen az arizonai együttes legalább egy első körös draftjogot kér érte cserébe.

Még mindig Spears: a Sacramento Kings továbbra is atletikus magasembert keres DeMarcus Cousins mellé. Az már korábban napvilágot látott, hogy a csapat árulja Jason Thompsont, Derrick Williamst és Cousinson kívül szinte mindenki mást is, de egyelőre túl sok eredménye nem volt ennek.

A liga komisszárja, Adam Silver tegnap azt nyilatkozta, hogy gondolkodnak az All-Star keretek kibővítésén 13-15 főre. Erről a témáról fognak beszélni a Játékosok Szakszervezetével is, de több témakört is érinthet ez a dolog, elég sok játékosnak van például bónusza az All-Starral kapcsolatban. A másik sarkallatos dolog a játékidő lenne, bővebb kereteknél nehéz lenne úgy elosztani a játékperceket, hogy mindenki kapjon lehetőséget. Ettől függetlenül szeretné növelni a létszámot - azt nem tudja, hogy 1 vagy 2 emberrel csapatonként, de fog erről beszélgetni Michele Roberts-cel.

Az All-Star gálához tartozik az is, hogy a RealGM forrásai szerint azok után, hogy a főmeccsre nem válogatták be, a Portland TrailBlazers irányítója, Damian Lillard úgy döntött, hogy nem indul az irányítóknak rendezett Skills Challenge versenyszámban sem, így meg sem próbálja megvédeni tavalyi címét. Tavaly Trey Burke-kel párban nyerte a számot, a Utah Jazz irányítója pedig idén is ott lesz. A hírek szerint meghívták Monta Ellist is, de a Dallas Mavericks dobóhátvédje végül úgy döntött, hogy visszautasítja a lehetőséget.

Az Atlanta Hawks vezérigazgatója, Steve Koonin David Aldridge-nek (nba.com) azt nyilatkozta, hogy az új vezetés és az új tulajdonosok egészen biztosan meg fogják majd oldani Danny Ferry GM ügyét, de hogy mi lesz a megoldás, arról fogalma nincs. Koonin szerint ez egy nagyon fontos, stratégiai lépés lesz, de hogy hogyan döntenek majd az új főnökök, az majd kiderül. Mint ismeretes, Ferry határozatlan ideig távol van a csapattól Luol Denggel kapcsolatban tett rassziszta kijelentése miatt, és ebben a szezonban egészen biztosan nem is tér vissza.

A Golden State Warriors egy második 10 napos szerződést is adott James Michael McAdoo-nak. A magasember egy 10 napost már kapott korábban az oaklandiektől, azalatt összesen 19 perc játéklehetőséget kapott. Ezt követően visszatért a D-Ligába, a Santa Cruz Warriors együtteséhez, ahol két kiváló meccset tett le a parkettre - 39 pont és 11 pattanó, illetve 36 pont, 15 pattanó voltak a statisztikái. A Detroit Pistons is igazolt, ők John Lucas III-del kötöttek 10 napos megállapodást, ahogy arra már tegnap este óta már számítani lehetet. A Boston Celtics pedig Andre Dawkinsnak ad lehetőséget még 10 nap erejéig.

D-Liga hírek. Az Orlando Magic az Erie Bayhawkshoz küldte Devyn Marble-t - a szezon során másodjára fordult ez elő. A Golden State visszahívta a Santa Cruz Warriorstől Festus Ezelit. A Boston Celtics visszahívta a Maine Red Clawstól James Youngot és Andre Dawkinst is, a Phoenix pedig ugyanígy tett Archie Goodwin és Reggie Bullock esetében.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus