Hírmorzsák 2015-02-03 (11:00)

Irving és Randolph a hét játékosai, Budenholzer és Kerr a hónap edzői. A Golden State tulajdonosa hajlandó komoly luxusadót fizetni. Tony Allennek nem gond, hogy át kellett adnia helyét a kezdőben Jeff Greennek, csak a bajnoki cím a lényeg neki. A Clippers a szezon végéig leköti Dahntay Jonest. Doc Rivers szerint Garnett jelenléte látszik Mason Plumlee fejlődésén. Billy King szerint nem árulnak senkit, de meghallgatnak minden ajánlatot. A 14 éves Steph Curryről egy videó.

A Cleveland Cavaliers irányítója, Kyrie Irving, illetve a Memphis Grizzlies erőcsatára, Zach Randolph lettek a hét játékosai keleten és nyugaton.

Irving 4-0-s hetet csinált az ohiói együttessel, miközben a liga legjobb pontátlagát hozta ezen időszak alatt (31.5 pont) úgy, hogy 51.2%-kal (22/43) dobta a hármasokat. Volt emellett meccsenként 5.3 gólpassza, 3.5 pattanója és 1.75 szerzett labdája, csütörtök hajnalban pedig 55 pontos karriercsúcsot dobott. Z-Bo 20.5 pontot és 13.8 pattanót tett a közösbe a Grizzlies 4-0-s hete alatt - mind a négyszer pont-lepattanó dupla-duplát ért el.

Az Atlanta Hawks mestere, Mike Budenholzer és a Golden State Warriorst irányító Steve Kerr lettek a hónap edzői januárban keleten és nyugaton.

A Hawks zsinórban másodjára végzett a legjobb mérleggel, decemberi 14-2-jük után januári 17-0-juk minden idők legjobb hónapja az NBA-ben. A második legnagyobb volt a pontkülönbségük (+11.9) és mezőnymutatójuk is (48.1%) a naptári év első hónapjában. Mindössze négyszer kaptak 100 pontot a 17 mérkőzésből, franchise-rekord nagyságú győzelmi sorozatot építettek fel (19 meccs), és 1968-as Atlantába költözésük óta először vezették a ligát a szezon ezen szakaszában - ma hajnali vereségük előtt.

A Golden State nyugat legjobb mérlegét produkálta 12-3-mal januárban, ők dobták a legtöbb pontot (116.2), övék a legjobb mezőnyszázalék (48.5%), és a legnagyobb pontkülönbség is egy meccsre lebontva (+14.0). 37-8-as kezdésük a franchise 69 éves történetének legjobbja, otthon pedig 22-2-vel állnak - mivel vezetik nyugatot (és jelenleg a ligát is), a hazai pálya előnye náluk lehet a PO-ban végig, ha így marad minden.

Ha már a Warriors, akkor itt kell megemlíteni Joe Lacob tulajdonost, aki elég megnyugtató nyilatkozatot tett a drukkerek szempontjából. Lacob Tim Kawakaminak (San Jose Mercury News) azt nyilatkozta, hogy ha elkötelezik magukat a luxusadó mellett, ha nem, az teljesen világos, hogy jövőre a határ fölött lesznek, méghozzá nem kevéssel. A jó dolog az a tulaj szerint, hogy ez nekik teljesen rendben van - Bob Myers GM is folyamatosan azt kérdezi tőle, hogy biztos-e ebben, de ő mindig is megmondta, bármit megtesz a bajnoki cím megszerzése érdekében.

Lacob szerint akkor kell és lehet megszerezni a gyűrűt, ha az időzítés megfelelő, márpedig most úgy néz ki, hogy van erre lehetőségük. Elég jó csapatot építettek fel, és szeretnék is kihasználni ezt a sanszot. A luxusadót persze senki nem szeretné fizetni, mert elég komoly büntetés ez anyagilag, de most nem gondolkodhat ezen, nem aggódhat emiatt. A fő az, hogy olyan jó csapatuk legyen, amilyen jó csak lehet, és bármit megtesznek ennek érdekében. Lacob azt is hozzátette, hogy nehéz megmondani, mi lesz 2-3 év múlva, de úgy gondolja, hogy a luxusadó csak egy évig lesz probléma náluk.

A Memphis Grizzlies dobóhátvédje, Tony Allen David Aldridge-dzsal (nba.com) beszélgetett arról, hogy egyáltalán nem bánja, hogy át kellett adnia a helyét Jeff Greennek a kezdőcsapatban. Allennek csak az számít, hogy mi a jó a csapat számára, úgyhogy csereként is 110%-ot fog adni, és szeretné, ha bajnoki címet nyernének. Úgy gondolja, hogy ismert és elismert képességekkel rendelkezik, egyénileg már nincs mit bemutatnia. Szerinte Green elég jól beilleszkedett, és ő is próbál hozzászokni új szerepéhez. Az előző idényben is jól ment neki a padról, és tudja, mi az igazi, végső cél.

A Los Angeles Clippers elnöke és vezetőedzője, Doc Rivers a ma hajnali, Brooklyn Nets elleni találkozó előtt kijelentette, hogy a csapat a szezon végéig szóló szerződést köt Dahntay Jonesszal. A védekezőspecialista dobóhátvéd a ma hajnali mérkőzés előtt 8 meccsen összesen 29 játékpercnyi lehetőséget kapott a Clippersnél, de így is meggyőzte Riverst - amerikai idő szerint éjfélkor járt le második 10 napos szerződése.

A tréner volt játékosával, Kevin Garnettel kapcsolatban is megszólalt. Elmondása szerint Mason Plumlee abszolút nyertese annak, hogy KG még a Netsnél van. Garnett nagyszerű tanár szerinte, és el sem tudja képzelni, mennyit jelentett Plumlee fejlődésében az ő tapasztalata és iránymutatása.

A Brooklyn Nets GM-je, Billy King is mikrofonok elé állt, hogy az esetleges cserékre válaszoljon. Elmondása szerint egyáltalán nem árulják játékosaikat, de beszélgetéseket természetesen folytatnak róluk más csapatokkal. King azt mondta, hogy szeretné látni a teljes keretet együtt játszani, mielőtt lép, és most szeretne inkább kicsit hátradőlni, és megfigyelni az eseményeket az All-Star gáláig. Ha ezt követően lesz valami olyan cserelehetőség, aminek van értelme, akkor fognak lépni.

Sok szó esett a Golden State-ről, így a végére egy videó a 14 éves Steph Curryről az Off the Hardwood sorozat Dell Curryről és családjáról szóló részéből:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus