Hírmorzsák 2015-02-04 (11:20)

Popovich szerint Duncan még egy évet játszani fog a ligában. Jordan Hill két hétre lesérült (csípő). Jennings szerint LeBron sokszor megfutamodott, nem úgy, mint a legnagyobbak. Nick Young készen áll arra, hogy februárban jobb teljesítményt nyújtson. Phil Jackson még mindig hisz a Triangle-ben, Jerry Krause szerint ebben a rendszerben gyenge játékosokkal nem lehet eredményt elérni. Lauvergne-nyel tárgyal a Nuggets. Dahntay Jones a szezon végéig a Clippersnél.

A San Antonio Spurs vezetőedzője, Gregg Popovich a USA Today újságírójának elmondta, hogy szerinte bárhogy végződik ez az idény, Tim Duncan el fog gondolkodni a visszavonuláson, tippje szerint azonban még egy évig játszani fog, annyira kiegyensúlyozott teljesítményt nyújt jelenleg. Folyamatosan hozza Duncan a dupla-duplákat, ezért érzi úgy a tréner, hogy játékosa meg fogja nézni, mi lesz a következő idényben is. Korábban azt mondta neki Duncan, hogy amint hátráltatja a csapatot, azonnal abbahagyja, függetlenül szerződéstől és bármi mástól, jelenleg azonban ha belenéz a tükörbe, azt mondhatja, hogy jól csinálja a dolgokat.

A Los Angeles Lakers játékosa, Nick Young mostanában többször nem kapott játéklehetőséget annak ellenére sem, hogy nem sérült. Swaggy P az elmúlt napokban többször is lenyilatkozta, hogy természetesen nem boldog emiatt, de ez a vezetőedző, Byron Scott döntése. Azt nem tudja, milyen viszonyban vannak jelenleg, de ő csinálja a dolgát folyamatosan. Ma hajnalban Young azt mondta Mike Bresnahannak (Los Angeles Times), hogy kész arra, hogy maga mögött hagyja gyenge sorozatát - januárban 30% környékén dobott a mezőnyből.

Szintén a Lakershez tartozik, hogy kezdő centerük, Jordan Hill meghúzta a csípőjét, így kéthetes kihagyásra kényszerül.

Tegnap este látott napvilágot, hogy némi meglepetésre a Himki Moszkva és francia magasemberük, Joffrey Lauvergne közös megegyezéssel szerződést bontottak. A Yahoo Sports úgy tudja, hogy nem is véletlen Lauvergne szabaddá válása, ugyanis a Denver Nuggets mindent megtesz annak érdekében, hogy átvigyék az NBA-be, és elég komoly lépéseket is tettek a cél felé. A francia kosarast 2013-ban az 55. helyen választotta ki a coloradói alakulat, amely lassan, de biztosan feladhatja a szezont, Lauvergne-nek így lesz helye és lehetősége is, hogy megmutassa, mit tud, együtt fejlődjön a többi fiatallal.

A szerződéskötésekhez tartozik, hogy tegnap este hivatalos lett a Los Angeles Clippers és Dahntay Jones "házassága", a dobóhátvédet az idény végéig igazolták le Doc Riversék, ahogyan arról korábban is szó volt. A Charlotte Hornets pedig Jannero Pargót tetszi ki annak érdekében, hogy Elliot Williamsnek 10 napos szerződést tudjanak adni.

A Detroit Pistons sérült irányítója, Brandon Jennings tegnap este minden idők 10 legjobb játékosáról tartott "kérdezz-feleleket" twitteren. Szóba került LeBron James is az egyik követője által, ám Jennings azt válaszolta erre, hogy túl sokszor futamodott meg, mikor rosszra fordult a helyzet, sosem ragaszkodott csapatához, mint például Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson vagy Kobe Bryant. Azt is hozzátette, hogy nem azt mondja, hogy rossz játékos lenne LeBron, csak nem tartott ki a Cleveland mellett. Jennings szerint James minden idők egyik legjobbja, a Top10-ben benne van, és semmi olyat nem írt, amit a média ne mondott volna anno 2010-ben.

A New York Knicks elnöke, Phil Jackson Harvey Aratonnal (New York Times) beszélgetett. Elmondása szerint még mindig vannak kétségei afelől, hogy milyen kosárlabda vezet el a végső sikerig - ő még mindig hisz a Triangle sikerességében, és hagyja Derek Fisher vezetőedzőnek, hogy a saját stílusára formája ezt a taktikát. Jackson egyelőre kételkedik abban, hogy a jelenleg divatos, túlságosan az irányítóra hagyatkozó játék elég a végső győzelemre - amelyben egyébként szerinte az elzárás-leválások, betörések, passzok mellett 2-3 játékos csak áll a pályán, gyakorlatilag nem vesznek részt a támadásokban.

Volt főnöke, a Chicago Bulls egykori GM-je, Jerry Krause annyit tett ehhez hozzá, hogy a Triangle-ben rossz játékosokkal nem fogsz nyerni sosem, mert nem fogják megérteni a rendszer lényegét. Gyenge kosarasokkal semmilyen rendszer nem vezet eredményre, de a Triangle főleg nem. Ide intelligens kosarasok kellenek, és nem a matematikához kell magasabb szinten érteni, a kosár IQ-nak kell nagyon magasnak lenni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus