Hírmorzsák 2015-02-04 (22:00)

Howard injekciót kapott a térdébe, még négy hétig nem játszik. Wroten ACL-jét megműtötték, őt ebben a szezonban már nem látjuk. Popovich szerint valószínűleg visszavonul, mielőtt kitöltené jelenlegi, 2019-ig tartó szerződését. Mozgovval és Jamesszel jó a Cavs védekezése. LeBron a cserepadot is bevállalná, ha ez csapata számára hasznos lenne. 10 napos szerződések (Elliot Williams, Toney Douglas). Bjelicát a nyáron szerződtetni akarja a Wolves.

A Houston Rockets centere, Dwight Howard injekciót kapott a jobb térdébe, és innentől kezdve egy hónapig nem léphet parkettre - négy hét múlva vizsgálják meg újra állapotát. A középjátékos egyébként idén már 16 meccset kihagyott, most nagyjából még ugyanennyi pihenő vár rá - legalább 13 mérkőzésen nem léphet pályára.

A Philadelphia Sixers hátvédjének, Tony Wrotennek megműtötték a jobb térdében részlegesen elszakadt ACL térdszalagját - ez azt is jelenti, hogy őt ebben az idényben már nem látjuk többet.

A San Antonio Spurs trénere, Gregg Popovich Sam Amicknek (USA Today) nyilatkozott, ebből délelőtt már idéztünk. A vezetőedző azt is elmondta, hogy bár ötéves hosszabbítást írt alá a csapattal a nyáron, elég kicsi az esélye, hogy kitölti a teljes kontraktust a Spursnél. Ez az idény nagyon nehéz volt eddig számukra. Nehéz volt a sorsolásuk novemberben és decemberben is, ráadásul sérülésekkel is bajlódtak. Elég sokat ki kellett adniuk magukból, hogy most ott álljanak, ahol. A fél szezon eltelt, de még csak most kezdenek formába lendülni.

A 10 napos szerződésekhez tartozik, hogy a Charlotte Hornetsnél hivatalos lett a Jannero Pargo - Elliot Williams "csere" - előbbit waiverre tették, utóbbi pedig kapott 10 napnyi bizonyítási lehetőséget. A New Orleans Pelicans Nate Wolterst nem igazolta le az idény végéig, de tovább próbálkoznak: Toney Douglas kapott tőlük egy 10 napos kontraktust.

Darren Wolfson (1500 ESPN Twin Cities) értesülései szerint a Minnesota Timberwolves mindent megtesz annak érdekében, hogy Nemanja Bjelicát a nyáron le tudják igazolni. A 26 éves csatárnak jövőre is szerződése van a Fenerbahcével, de úgy tűnik, van arra mód, hogy a következő idényt már a Minnesotánál kezdje meg.

A Cleveland Cavaliersnél Timofej Mozgov érkezése és LeBron James visszatérése hozta meg a várt javulást védekezésben - kettejükkel a parketten 100 támadásonként kevesebb mint 93 pontot kapnak. Az orosz center cseréje után három meccsen még kikaptak, de azóta zsinórban 11-et nyertek - LeBron kéthetes kihagyása utáni első meccsén szenvedtek vereséget, azóta nem találtak legyőzőre.

James egyébként ma azt nyilatkozta, hogy a padról is hajlandó lenne jönni, ha ez a csapat segítségére lenne. David Blatt vezetőedző erre nevetett egyet. Szerinte LeBron jó helyen van ott, ahol most van, de tetszik neki az, mennyire elkötelezett a csapat eredményessége iránt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus