Hírmorzsák 2015-02-06 (10:30)

Megvan az All-Star gála szombati napjának összes indulója - a tripladobó még jobb lesz, mint eddig vártuk, a Skills Challenge-ben egyenes kieséses rendszer lesz, míg a Team Bosh triplázásra készül. Változás lehet hamarosan a PO-rendszerben, Silver új felállást támogat. Harden az utóbbi időben külön edz a távoli dobásokra. Bosh szerint semmiből nem tanulnak és nem is koncentrálnak. Melo az All-Star gála alatt elkezdi megpróbálni a Knickshez csábítani a játékosokat. Amare még nem döntött, kér-e kivásárlást. DeRozant 15.000 dollárra büntette a liga, Chris Pault pedig valószínűleg fogja, miután ma hajnalban a bíráskodást kommentálta. Skiles komoly esélyes a Magic kispadjára.

Hivatalosan is kihirdették az All-Star gála szombati programját. A zsákolóverseny résztvevői már egy hete ismertek, míg a tripladobó indulóiról is lehet tudni már nagyjából ugyanennnyi ideje. Az eddigi ismert Marco Belinelli, Kyle Korver, Steph Curry, Klay Thompson, Wesley Matthews, JJ Redick névsor mellett azonban tegnap este elkezdték mondogatni Kyrie Irving, majd James Harden nevét is - kiderült, hogy mindketten ott lesznek, így egészen pazar 8 fős verseny lesz, gyakorlatilag a liga legszűkebben vett elitjével a szombati nap (vagy az egész hétvége) fénypontjaként. Belinelli közülük a címvédő, de Irving is nyert már egyszer - egy évvel korábban, 2013-ban.

A Houston Rockets sztárja, Harden Jonathan Feigennek (Houston Chronicle) le is nyilatkozta a Chicago Bulls elleni mérkőzést követően, hogy extra dobóedzéseket végez a tréningek után - a Bulls elleni meccs előtti napon is így tett, és valószínűsítette, hogy aznap is marad még a teremben dobálni egy kicsit. Szerinte minden az önbizalomról szól, mert ha az megvan, akkor bármit el lehet érni a pályán.

A Skills Challenge gyorsasági és ügyességi verseny is 8 fős lesz idén, és kieséses rendszerben fognak majd egymásnak feszülni a hátvédek. John Wall (Washington Wizards) Isaiah Thomasszal (Phoenix Suns) kezd, a győztes pedig a Michael Carter-Williams (Philadelphia Sixers) - Jeff Teague (Atlanta Hawks) duó nyertesével mérkőzik meg az elődöntőben. A másik ágon Trey Burke (Utah Jazz) Brandon Knighttal (Milwaukee Bucks) csap össze, Jimmy Butler (Chicago Bulls) pedig Kyle Lowryval (Toronto Raptors) méri össze erejét.

A Shooting Stars csapatversenyben a Team Bosh triplázásra készül, hiszen az elmúlt két All-Star gálán ők nyertek, méghozzá ugyanebben a felállásban - Chris Bosh (Miami Heat), Dominique Wilkins, Swin Cash (Chicago Sky). Cash egyébként az első négyszeres győztes lehet, hiszen ő 2007-ben Bill Laimbeer és Chauncey Billups párjaként is első helyen végzett, ő három sikerrel a jelenlegi csúcstartó is. Mellettük lesz egy Team Curry - Steph Curry (Golden State Warriors), Dell Curry, Sue Bird (Seattle Storm) -, egy Team Davis - Anthony Davis (New Orleans Pelicans), Scottie Pippen, Elena Delle Donne (Chicago Sky) - és egy Team Westbrook is - Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Anfernee Hardaway, Tamika Catchings (Indiana Fever).

Az említett Bosh Ira Windermannek (South Florida South Sentinel) teljesen másról nyilatkozott - a Minnesota Timberwolves elleni vereség után ugyanis már 7 meccsel vannak az 50%-os határ alatt. A magasember szerint egyszerűen semmiből nem tanulnak, és egyszerű dolgokat sem tudnak elvégezni a pályán még időkérések után sem. Nem tudják a meccsek végét lezárni, nem dobnak be semmit, nem bíznak egymásban, nem zárnak ki a palánk alatt, mikor ezt kéne tenni.

A Timberwolves ellen 10 pontos előnyt szórakoztak el a negyedik negyedben, erről pedig annyit mondott Bosh, hogy kihagytak egy lehetőséget, ami már sosem fog visszatérni, és kezdenek teljesen kicsúszni a kezükből a dolgok. Szerinte ha a PO-ért folytatott versenyből nem is, de a keleti 8-ból ki fognak csúszni hamarosan, ha így folytatják. Nem koncentrálnak, ami nem is érti meg, hogyan lehetséges. A Minnesota elleni meccset hozhatták volna, mindössze annyit kellett volna tenniük, hogy odafigyelnek.

Ha már a keleti 8 szóba került, akkor itt lehet megemlíteni, hogy elképzelhető, nem sokáig kell már ezt a fajta kiemelést nézni. Adam Silver azt nyilatkozta, hogy természetesen a legjobb csapatokat akarják a rájátszásban látni, márpedig most kicsit kiegyensúlyozatlan a két főcsoport, így kicsit igazsgátalan is. A commish az nba.com-nak elmondta, hogy van egy javaslat, miszerint a hat divíziógyőztes automatikusan kerülne be a PO-ba, utánuk pedig mérleg alapján a 10 legjobb csapat, függetlenül attól, melyik hol játszik. Szerinte ez megfontolandó felállás, és a PO-ba jutás meghatározása egyértelműen olyan része a ligának, ahol változtatniuk kell.

A New York Knicks sztárja, Carmelo Anthony Peter Botte-nak (New York Daily News) elmondta, hogy megpróbálja felhasználni az All-Star gálát, hogy puhítsa kicsit a sztárokat a Knicksbe való igazolás gondolatával kapcsolatban. Melo szerint New Yorkot a legtöbb játékos ismeri, főleg azok, akik már régóta a ligában vannak. Sokan járnak a ott nyaranta, de amikor meccsük van a Nagy Almában, többen is bejárják a várost, úgyhogy szerinte inkább a Knickset kell megismertetni velük.

Anthony azt is elmondta, hogy a csapat gyenge mérlege nem fogja befolyásolni hangulatát az AS hétvégén, mert szerinte ez ettől függetlenül is egy elismerés. Nem mehet neki úgy a gálának, hogy arra gondol, milyen problémáik vannak a Knicksszel, milyen nehéz időszakon mennek keresztül. Arra a hétvégére egy pillanatra kiszakad az egészből, amin most keresztülmennek, élvezi kicsit a játékot, aztán ha vége van, jönnek újra a mindennapok.

Bár tegnap este még arról szóltak a hírek, hogy Melo csapattársa, Amare Stoudemire nem szeretné magát kivásároltatni a Knickstől, a játékos maga nyilatkozta azt Marc J. Spearsnek (Yahoo Sports), hogy még bármi lehetséges. STAT szerint nem egyszerű a döntés, de az All-Star szünet alatt lesz egy hete, hogy a családjával végiggondolja, hogyan akarja folytatni a szezont. Minden opció nyitva áll előtte, az is lehet, hogy kéri, engedjék el már most, de jelenleg a Knicks játékosa. Optimistának kell lennie azzal kapcsolatban, amit a csapatnál csinálnak, és nem koncentrálhat a jövőre egyelőre.

A liga 15.000 dollárra büntette a Toronto Raptors dobóhátvédjét, DeMar DeRozant, mert a kelleténél keményebb fizikai kontaktust kezdeményezett a Brooklyn Nets horvát játékosával, Bojan Bogdanoviccsal.

A Los Angeles Clippers játékosa, Chris Paul sem számíthat kis büntetésre. Ma hajnalban technikait kapott (ő is) Lauren Holtkamp játékvezetőtől, a meccs után pedig azt nyilatkozta, hogy ha így fúj a továbbiakban is a hölgy, akkor ez a munka talán nem neki való.

Adrian Wojnarowski (Yahoo Sports) forrásai szerint Scott Skiles elég komoly esélyes arra, hogy az Orlando Magic vezetőedzője legyen. Mint ismert, a floridai együttes tegnap menesztette Jacque Vaughnt, az ő helyét venné át a franchise egykori irányítója, aki korábban a Phoenix Sunsnál, a Chicago Bullsnál és a Milwaukee Bucksnál is volt vezetőedző.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus