Hírmorzsák 2015-02-08 (10:45)

Cousins képviselői nem akarják, hogy Karl legyen a Kings vezetőedzője, meg is álltak a tárgyalások. Perkinst fejelés miatt egy meccsre eltiltották. Darren Collison csípőhúzódás miatt nem játszik. Garnettet megpróbálja elcserélni a Nets. A Bulls cseréli Gibsont? Kerr szerint D'Antoni, Popovich és Spoelstra miatt ilyen népszerű most a támadó kosárlabda. Popovich szerint Budenholzer tudja, mi kell a sikerhez. Scott nem aggódik, hogy kirúgják. Spoelstra szerint jókor keresztezték egymás útjait a Heat és Whiteside. Paul George már minden gyakorlatot elvégez, de kontakt nélkül. 10 napos szerződések (Chris Johnson, Gutierrez, Lucas III, Reggie Williams), D-Liga mozgások (Warren, Ennis, Bullock, Goodwin, Pressey, Muscala, Marble, Early, Adams).

A Sacramento Kingsnél gyakorlatilag Michael Malone menesztése óta áll a bál, és ez folytatódott tegnap, illetve ma hajnalban is. Sam Amick (USA Today) értesülései szerint ugyanis DeMarcus Cousins képviselői szóltak a vezetőségnek, hogy nem kifejezetten szeretnék, ha George Karlt neveznék ki a csapat vezetőedzőjének, így nagyban csökkentek Karl szerződtetésének esélyei - pedig tegnap már közel álltak a felek a megállapodáshoz. Amick úgy tudja, több kisebbségi tulajdonos is ellenzi Karl kinevezését. Cousins a ma hajnali, Utah Jazz elleni vereség után nem erősítette meg, de nem is cáfolta a híreszteléseket, szerinte pletykák mindig is lesznek, ő is várja a fejleményeket, és természetes szerinte, hogy felmerült a neve, hiszen ő a franchise-player.

Szintén a Kingshez tartozik, hogy az irányító, Darren Collison csípője meghúzódott, ezért nem játszott ma hajnalban sem. Állapota day-to-day, tehát nem súlyos a dolog, bármelyik mérkőzésen visszatérhet.

Az Oklahoma City Thunder centerét, Kendrick Perkinst egy mérkőzésre eltiltotta a liga, miután megfejelte Tyreke Evanst a legutóbbi Thunder - New Orleans Pelicans meccs első negyedében.

A Grantland forrásai szerint a Brooklyn Nets Kevin Garnettet is megpróbálja majd elcserélni - tehát az elsődleges tervük nem az, hogy kivásárolják. A veterán játékosnak no-trade lehetőség van a szerződésében, tehát megvétózhatna bármilyen cserét, de valószínűleg szívesen venné, ha PO-csapathoz kerülne bármilyen módon. 12 milliós lejáró kontraktusa van KG-nek, és elég nehézzé teszi a megállapodást, hogy a Nets a hírek szerint nem szeretne hosszabb szerződést átvenni érte.

Az utóbbi napokban Sean Deveney (Sporting News) által felröppent a pletyka, hogy Taj Gibsont cserélné a Chicago Bulls, és érdeklődik a magasember iránt a Phoenix Suns, a Portland TrailBlazers, a Toronto Raptors és a Detroit Pistons is. Joe Cowley (Chicago Sun-Times) azonban úgy tudja, a Bulls egyáltalán nem akar megszabadulni Gibsontól, ők egy telefonhívást sem eresztenek meg ennek érdekében, Joakim Noah egészségi állapota miatt pedig pláne nem akarják elcserélni az erőcsatárt.

A Golden State Warriors vezetőedzője, Steve Kerr Ethan J. Skolnicknak (Bleacher Report) elmondta, Mike D'Antonit, Gregg Popovich-ot és Erik Spoelstrát kell dicsérni a támadókosárlabda elterjedéséért. Kerr játszott Popovich irányítása alatt, phoenixi regnálása alatt pedig D'Antoni volt a Suns edzője. Utóbbinál kiemelte, hogyan változtatott a keretek kinézetén azzal, hogy négyes poszton alacsonyabb, de jól dobó játékosokat használt annak érdekében, hogy több terület legyen a festékben.

Az említettek közül Gregg Popovich Shaun Powell-lel (nba.com) beszélgetett arról, hogy szerinte az Atlanta Hawks nem a keleti San Antonio Spurs, és szerinte volt segédedzője, Mike Budenholzer az intelligenciáját használta fel leginkább arra, hogy egy igazi nyerő csapatot építsen fel Atlantában. Popovich szerint kollégája nem talált fel semmi újdonságot, például egy olyan elzárás-leválás elleni védekezést, amit korábban még soha senki nem csinált. A kosármeccseket szerinte nem ez nyeri, hanem a kiegyensúlyozottság, illetve a versenyképesség, és ezt jól tudja Budenholzer is.

A Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra Jerry Zgodának (Star Tribune) arról mesélt, hogy Hassan Whiteside is nagyon nyitott volt feléjük, ők is nyitottak voltak a magasember iránt, így "talált egymásra" a két fél - négy nappal azután igazolták a centert, hogy kitette őt keretéből a Memphis Grizzlies. Szerinte az időzítés tökéletes volt, mert nekik kellett egy jó középjátékos, Whiteside-nak pedig egy olyan csapat, amely értékeli azt, amit tud.

A Los Angeles Lakers trénere, Byron Scott is nyilatkozott Bill Oramnek (Orange County Register), és elmondása szerint nem aggódik amiatt, hogy menesztik majd. Tudja, hogy a tulajdonosi kör néha idegessé tud válni, aztán a négyéves tervből hirtelen kettő lesz és máris kirúgnak. Ettől függetlenül nem volt kérdés, hogy vállalja a munkát, mert nagyon szereti a franchise-t, úgyhogy kettő, három vagy akárhány évről lett volna szó, ő igent mondott volna, mert hisz a Lakersben hosszútávon is.

Az Indiana Pacers sérült sztárja, Paul George az Associated Press újságírójának a visszatéréséről beszélt. Elmondása szerint folyamatosan beszél Larry Bird elnökkel, aki mindig elmondja neki, mennyire rosszul néz ki egyelőre a pályán, úgyhogy kicsit meg is lepődött, mikor tőle hallott a márciusi pályáralépés lehetőségéről. George szerint hosszú út áll még előtte addig, nagyon sok lépést meg kell tennie, de szeretne a következő hónapban már játszani. Március 1-jére szeretne minden edzésmunkában részt venni, jelenleg is mindent meg tud már csinálni, kivéve az ütközésekkel együtt végzett gyakorlatokat.

A Utah Jazz elengedte Chris Johnsont - a swingman 10 napos szerződése nemrég járt le. A döntés nem meglepő, mivel már két hét sincs hátra a deadline-ig, és a csapatok minél nagyobb mozgásteret akarnak biztosítani maguknak. Shams Charania (RealGM) úgy tudja, hogy a San Antonio Spurs viszont egy második 10 napos szerződést is ad Reggie Williamsnek, ugyanez a terv Detroit Pistons és John Lucas III esetében, a Milwaukee Bucks pedig már be is jelentette hivatalosan is, hogy Jorge Gutierrezt még 10 napig lekötötték.

A Phoenix Sunsnál volt egy kis váltás a D-Liga és a nagycsapat között, ugyanis felhívták a Bakersfield Jamtől TJ Warrent és Tyler Ennist, míg a "helyükre" ment le Reggie Bullock és Archie Goodwin. Ennis két meccsen 14.5 pontot, Warren ugyanennyi találkozón 27.5 pontot és 9.0 pattanót átlagolt. Bullock másodjára megy a Jamhez, 25.5 pontot átlagolt eddigi két mérkőzésén, míg Goodwin negyedjére jár majd lent, eddig 21.1 pontot rakott a közösbe összecsapásonként.

A Boston Celtics Phil Pressey-t rendelte vissza a Maine Red Clawstól - egy meccsen 34 pontot, 9 pattanót és 6 eladott labdát jegyzett. Az Orlando Magic ebben a szezonban másodjára hívta vissza az Erie Bayhawkstól Devin Marble-t. A New York Knicks is visszarendelte a Westchester Knickstől Cleanthony Early-t. Az Atlanta Hawks úgy döntött, hogy az Iowa Energy-hez küldi Mike Muscalát - negyedjére jár majd lent a center ebben a szezonban. Ugyancsak az Energyhez került a Memphis Grizzlies dobóhátvédje, Jordan Adams, aki eddigi 10 meccsén 19.5 pontot és 7.0 pattanót átlagolt Iowában.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus